За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница

Състоянието му е средно към тежко
Обновена: 21 мар 2021 15:42 | 21 мар 2021 12:54,
252
За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница
Снимка: БГНЕС

Проф. Андрей Чорбанов от БАН е приет в болница с COVID. Новината съобщи в личния си профил във Фейсбук математикът Петър Велков и бе потвърдена от източници на "24 часа". Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

По информация на Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер COVID инфекция.

Математикът припомня и че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването имат траен имунитет срещу вируса и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния.

Последното медийно участие на Чорбанов беше миналия понеделник като гост в bTV. През изминалата седмица обаче той участвал в събития на политическата партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, от която се кандидатира за народен представител, казва още Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
9
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 127. Ако срещата с вируса не те имунизира - срещата със строшен вирус /ваксина/ ще те имунизира още по-малко.Но виждам че си имунизиран срещу здрав разум при това по рождение.
117
7
 
25
 
! Отговори
До124-Край преди 3 години
Защо смяташ че ваксинирането не дава имунитет бе юнак ? Този нито се е ваксинирал,нито се е пазил ! Не си ли лекинко смутен че си написал нещо ,ама то не е съвсем така ,някак си логично ! Питай вашите как и кога си ваксиниран мушмороко и недей да ехидничиш !
116
8
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 125 Така е ваксините са спасили хората много пъти - НО дали и този път ще е така. Ако след боледуване няма имунитет. А А?
115
6
 
34
 
! Отговори
До113 преди 3 години
Ваксините са спасили света !В висторията на човечеството е имало пандемии и болести от който са мрели или инвалидизирали милиони хора, БЦЖ изкорени смъртоносната туберкулоза,маларията също е изкоренена.Едрата шарка и бруцелозата са били смъртоносен бич.Детския паралич,рубеола,хепатит,морбили,жълта треска,тетанус-милиони животи са спасили ваксините!..Една малка подробност-тогава не е имало Интернет и мрежи в които куцо и сакатоАНОНИМНО и невежо но всезнаещо обяснява и дава акъл!
114
18
 
17
 
! Отговори
Край преди 3 години
Привържениците на ваксинирането не сте ли лекикнко смутени. Ако преболедуването не създава траен имунитет това дето се ваксинирате е също толкова неефикасно.Или е по добре да ехидничим без значение по какво.
113
12
 
33
 
! Отговори
До 103 преди 3 години
До АнонименТой не се е ваксинирал. Нали се перчеше катоМангъра по телевизиите за грипчето,ама ве отиде да го лекува Мангърчето, а тича при тези дето оплюваше!
112
0
 
2
 
! Отговори
До хххх преди 3 години
ххх, на теб хареса ли ти, пъпчив наркоман.
111
13
 
38
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 3 години
Този нито се е тествал,нито се е ваксинирал,нито се е пазил!!! Е, това е резултата !!! Ако оживее ,ще видим какво ще каже . И съпартийци му от партията на на Слави ,дали накрая ще повярват или ще продължат да се лигавят,докато и някой друг го тръшне.? И с какви очи ще ходят в болницата на Мутафчиев ,когото не спряха да обиждат!
110
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Може ли да обясните за антителата- има ли ги и след другите грипове или само след Ковид и защо е така? Благодаря.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 116Може да е имал положителен тест. Все пак хора като Чорбанов сигурно се тестват често.
108
2
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Китай може да даде милиони жертви, без да се върне в развитието си.А обезлюдена и застаряла България, колко ?!
107
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прадполагам, че не е карал Ковид, излъга за да си поддържа теориите, които дрънкаше по телевизиите, за да се докопа до кандидат депутат. Вируса забавя, но не забравя...
106
10
 
3
 
! Отговори
6 преди 3 години
Как е грипове настъпва ли вируса яко. Явно че се мре. Турайте парцалите и джа.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До 103 - ако е така това е края на познатата ни цивилизация.1. Край на урбанизацията - хората ще се разбягат от градовете.2. Край на пътуванията3. край на социалния живот."Не край, а промяна и то трайна промяна. Каквито бяха промените 89-та година. Всичко сега започва и няма да свърши скоро
104
3
 
25
 
! Отговори
Страхотно преди 3 години
Лошо за човека, ама защо е трябвало да сее зараза последната седмица, а не се е самоизолирал? А президентът къде е, между другото?
103
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров да го лекува, защо влиза в болница? Мангъров срещу 200 лева ще го лекува с чай и пижама.
102
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И проф. Балтов изкара вируса, ама преди няколко дни се ваксинира, дадоха го по телевизията. Дано Чорбанов оздравее, мисля че той подготвя българската ваксина, или бъркам?
101
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 103 - ако е така това е края на познатата ни цивилизация.1. Край на урбанизацията - хората ще се разбягат от градовете.2. Край на пътуванията 3. край на социалния живот.
100
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да се правите на интересни, без маски и без да спазвате изолация. Няма проблеми...единствено вие плащате цената. Както здравословно, така и финансово. Айде със здраве .
99
3
 
18
 
! Отговори
До94-Димитър преди 3 години
Ти съзнаваш ли каква глупост си написал? Скенерът дечко ,най добре показва степента на заразяване на белия дроб и мястото на огнището.....В началото на Ковид 19 измененията в белия дроб се улавят САМО СЪС СКЕНЕР !