Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
2
 
! Отговори
до 33 Батко преди 3 години
вземи си пий хапчетата драги, голям разбирач се извъди, само ще гледам как се включваш към сухите съчки
38
3
 
9
 
! Отговори
-10 преди 3 години
До АнонименДефинирай сериозни източници. Въпросът не е в данните, а в това кой как иска да ги използва. Ти като си от паникьорите, имаш проблем с цифрите, аз като не съм, нямам проблем с цифрите и нямам нужда от ограничителни мерки.
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По пътя на логиката ако са въвели локдаун заради изборите то всички партии ще губят гласове заради хора които не отиват да гласуват заради вируса. Едва ли гласуващите за Герб ще са безстрашни и ще ходят пък тези за другите партии ще ги е страх да ходят. Отделно не разбирам как пък толкова чак ще те е страх да отидеш да гласуваш. В магазина може да се шляеш един час и не те е страх пък за гласуването да те е страх е малко смешно. Винаги като съм гласувал е имало най-много опашка от 4-5 човека.
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Нали знаете колко много хора го искарах без да си правят тестове"Знаем, но пак не са достатъчни. Повечето хора не разбират, какво означават тези 70% - вирусът няма да изчезне, просто няма да има толкова високи пикове. Който не вярва - да потърси по-сериозни източници, а не новини. Понеже все още сме далеч от 70%, пиковете ще продължават. Без ваксинация - дори и следващата година вероятно. И стига сте очаквали чудеса, в смисъл премахване на мерките от следващото правителство.
35
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 10човека осем няма да разберат,че са го прекарали.Това е научен факт.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук вече навлизаме във фазата на "висшия пилотаж". От една страна, да се "мотивират" и заставят всичката администрация, на държавна хранилка и прочие зависещи от тази власт да отидат да пуснат правилната бюлетина.От друга страна, да се затворят, нашашкат, "парализират", демотивират всички останали, за да се намали вероятността да се пуска не-правилната бюлетина.Работи се целенасочено и систематично и по двете направления. Да видим дали ще им се получи, или ще има: изненаадааа
33
11
 
35
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Кунчев ти и компанията ти ще бъдете в затвора! Запомни ми думите! Оставихте маса хора без работа, фалирахте маса бизнеси, съсипахте образование и здравеопазване и всичко останало! Вие не сте загрижени за хората, вие сте за грижели за парите в сметката ви и кражбите на които извършвате! Погледни се само какъв *** си станал за една година!!!
32
3
 
29
 
! Отговори
ХОРАТА преди 3 години
Приоритетът ни е да няма Кунчев, Мунчев, бай Шиле, Ментраджийски, Балтиев, герП........
31
1
 
20
 
! Отговори
ХОРАТА преди 3 години
Приоритетът ни е да няма Кунчев, Мунчев, бай Шиле, Ментраджийски, Балтиев, герП........
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кумчо Вълчо,никой не ви вярва вече,вие сте просто ехо на мозъчния карнавал на еднокнижника.Плюхте си на професионализма и биографиите.Така ли един достоен от вас нямаше да си подаде оставката,когато ви наредиха да отворите всичко на 01.03 безпрекословно и ботоксовия само кимаше?
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 Онзи ден бързата ни помощ караше в тежко състояние, ваксиниран в болница в тежко състояние, не знам какво е станало. Ако не беше ваксината можеше добре да е.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И ако някой си мисли, че ще му се размине точно същото, и то без да се ваксинира, много се заблуждава."На мен ми се размина без симптоми и без да се ваксинирам. Утре ми приключва карантината. Нали се сещаш дали някога ще се ваксинирам при това положение :)
27
2
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Той откъде знае какви са ни приоритетите? Или дай да говорим наизуст, така, както им изнася.Ето контра приоритети на неговите: да гласуваме масово, за да минимизираме влиянието на контролирания вот. Да махнем маските, защото не помагат. Хората в рискови групи да имат достъп до ваксини.Ти Кунчев не биваш. Изчезни.
26
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички философи препоръчвам да проверят подхода в Австралия, по-точно щат Виктория - колко беше дълга изолацията и в какво точно се състоеше тя. И ако някой си мисли, че ще му се размине точно същото, и то без да се ваксинира, много се заблуждава.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете колко много хора го искарах без да си правят тестове имаме познати които само без обоняние и главоболие го искарах тези 300 хил. Които ги има на списак можем да кажем че са по 3 че 4 пъти повече. По леко с изказванията от Нощ още 2 месеца за какво говорим да сме затворени първо затворете над 65 да си стоят вкъщи не отваряме затварям и нищо не зависи от вас избори идват нареждат ви какво да правите
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сякаш не се знаеше от месеци, че ще наложат локдаун по време на изборите да си удължат мандата.
23
0
 
24
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До Минали Беларус - по смъртност от вируса, ама защо никой не говори за общата смъртност и НЕЗНАЙНИТЕ 8000 за 2020? Имаме 16К случая повече от 2019-та, 8К са от корона - другите - НЕ ОБЕЛВАТ ГЪК ОТ КАКВО СА.... МОЖЕ БИ ОТ СПРЕНИТЕ ПЛАНОВИ ОПЕРАЦИЙ? МОЖЕБИ ОТ ОТКАЗВАНЕТО НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ЗА ВСИЧКО ДРУГО ОСВЕН КОРОНА? Излиза че мерките са абсолютно НЕНУЖНИ при такава сметка - 8000 които НЕ СА ОТ КОРОНА.....аз лично тези 8000 направо ги пиша на сметката на мерките и на НОЩниците
22
11
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
А ти от къде знаеш каква е ситуацията в Беларус ?От медиите в държава,в която спират интернета ли ?Или от Лукашенко-диктаторът уличен в безкруполно и явно фалшифициране на избори ?
21
7
 
27
 
! Отговори
чета по-долу, преди 3 години
Кунчев - лош, Кандарджиев - лош, Мутафчийски - лош!Не, те не са лоши. Те са просто едни пУдлоги, едни пУмияри.Каквото им се каже това джафкат.Всички знаем кой дирижира парада в бъргария и е пУдлогата на едни други дето не са в българия. Нооо, скоро ще *** Видов ден.
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее, Кунчо поде песента, сега очакваме и останалите капацитети да се включат колко опасно е да ходим там, където има "струпани" доста хора - т.е. в изборните секции. Така, с нарастващо "темпо" на всяване на тревога и страх ще е до самия ден на изборите.Не е трудно да се предвиди какви точно ще са етапите на облъчването.Например, слагам 1000 лв., че към 2ри - 3ти мантрата ще е "който отиде да гласува, го прави на свой риск".