Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме

Премиерът посети Рилския манастир, за който МС отпусна пари
Обновена: 8 апр 2021 10:48 | 8 апр 2021 10:48, Веселина Йорданова
192
Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме
Снимка: Правителствена пресслужба

Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир.

Още по темата
Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир, след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището.

От двете страни на скалния масив са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

Адрианополският епископ Евлогий благодари на министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата.

"Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане", категоричен бе епископ Евлогий.


192
Още от Общество
Има ли бум на хранителни зависимости?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Червените Мутри нямат Насищане от Бой и е
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
искам Нинова да ме
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
БОЙКО БОРИСОВ НАЙ ДОБРИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
Чакам следващия да е подобър
иначе Бареков знае
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 153-ВЕРНО ГЛУПОСТИ СА ЩОТО Е НАМАЛИЛ 3 ПЪТИ ЦИФРАТА А ТЯ Е 2 000 000 ДУШИ
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Борисов отазва да е депутат нооо-по инициатива на Пеевски. Разбрахме кой решава проблема ти Тикво. Оня дебелия ти би шута пък ти си врякай че сам се оправяш. Да ама не
169
3
 
3
 
! Отговори
Анко преди 3 дни
Да крадеш на държавно и партийно ниво за Тиквата е явно решаване на проблеми!
Гроп,ГепиГруп,Горанката...!За много от наглите и успешни крадци в държавата,крити под
каскета на Гешев ще има почивка при бай Ставри!
168
2
 
6
 
! Отговори
Студент менеджмен преди 4 дни
Един ръководител на държава трябва да говори за някакви високи цели, които се постигат с реформи (не винаги популярни сред избирателите): дигитализация до ...год; въвеждане на дигитална с-ма за образование до ...;. водоснабдяване на населението с питейна вода (стратегическа цел) до .. ; реформиране на администрацията: защо не по-малко области за сиетка на уголемяване на общините? Ти не си реформатор, ти си един добър пожарникар. Но при нас наближава да пламне а ти нямаш никакви идеи в джоба.
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да сте виждали чалгаря в черква!?
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да сте виждали чалгаря в черква!?
165
2
 
5
 
! Отговори
Студент менеджмен преди 4 дни
Бойко, цялото ти управление до сега беше съпроводено от тактически ходове. Управлението на една държава се нуждае хора, които имат визии, т.е. те са стратези. Напр.: гори една къща, пожарната надува сирената и отива да гаси. Къщата нямаше да се запали ако имаше професионално разработени противопожарни мероприятия; скъсала се язовирна стена, хукваме с лопатите да я запушваме, не е имало никакъв регламент за стопанисване; у нас няма големи инвестиции- ами инвеститорите знаят че не готвим кадри!
164
4
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 4 дни
Довиждане...
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не пускайте учениците присъствено, те имат опция ДО!! Ще сринете туризма и мн други браншове!!! Децата да учат онлайн иначе продължаваме да се въртим в омагьосания кръг с този вирус още месеци.
162
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Силата ни е в чекмеджетата и вода в ромските махали.
161
7
 
9
 
! Отговори
--- преди 4 дни
Боко до сега избягваше въпроса коя е Мата Хари и от къде са му пачките в шкафчето.

Вече не е премиер и ще му е по-трудно.

Това е единствения проблем който си е решил Боко - до последно отбягваше въпросите за пачките , суджуците , подпорните стени и записите.
160
9
 
9
 
! Отговори
Късметлии преди 4 дни
Най - много спечелиха от изборите гербавите тролове. Удължиха им договорите с четири години, ама дали ще им платят не съм сигурен. Щото мутра пари само взема, не дава. Още повече мутра в затвора.
159
16
 
9
 
! Отговори
Цвета Караянчева преди 4 дни
Бойко колкото и кусури да си има, пак е 1000 пъти по-добре в сравнение с учиндолския чалгар. Народа не искал Бойко?! А за пореден път неговата партия побеждава. Както и да го извъртате, има и хора, които не са обременени от чалга-културата, като големите "мозъци" в чужбина. Защото тези "мозъци" като гласуват, като се приберат винаги ще си въртят кючеци по масите и ще се напиват като шопари - тях за друго не ги бива. Ама ние ще им сърбаме това, което са надробили с пилешките си чалгарски мозъци.
158
7
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Борисов до сега не е решил нито един проблем, ните един - но затова пък доста проблеми е създал. Факт.
157
7
 
20
 
! Отговори
Тим преди 4 дни
Този докога ще се мисли за незаменим
156
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Господин Борисов,отпуснете пари за децата от SOS селищата !Вижте клекналото момченце на снимката на възраст на вашето малко внуче!Вижте,колко мъка и болка има в детския поглед .Не давайте толкова пари по манастири на попове с ролекси и лимозини.Половината ще бъдат окрадени.Покажете,че имате сърце!
155
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ОСОБЕНО

А вие как решавате демографския проблем в момента? Какви са ви мерките, защото Борисов вече не управлява, управлявате вие?