Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими

Президентът заяви, че няма чистка, а рутинни процедури
Обновена: 15 май 2021 21:39 | 15 май 2021 19:37, Веселина Йорданова
926
Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете.

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на темата за чистка в администрацията, в каквато беше обвинен вчера от ГЕРБ.

Още по темата
По думите му това са рутинни процедури, сменят се хора на управленски нива.

За два месеца е абсолютно наивно да се мисли, че може да се направи ревизия за 10 години управление, но новият кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина как се е управлявала България и където се установят корупционни практики, да бъдат показани и пресечени, каза държавният глава.

Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха, попита Радев пред журналисти и посочи, че миналата година само в ДАНС са били освободени над 50 души и тогава трябвало да се задават тези въпроси.

"Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници", каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.
 
Държавният глава е в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно днес, в Дряновския манастир, президентът ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


926
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До 62Върни се в 2008 година и виж
47
6
 
17
 
! Отговори
Радев преди 3 години
...хубаво започна,ама нещо се издъни. Май всички сте зависими от някой? Ако не , го докажи! Че ,на народа взе да му писва от вашите интриги и зависимости!
46
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията ГЕРБ вън от властта!!!!
45
12
 
20
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Народа не се интересува във кой е властта. Народа се интересува от това дали живее добре или зле. ГЕРБ направиха много във отношение на това, че да се подобри стандарта на живот на българина. Какво ще предложите и направите ВИЕ, е въпрос на време да видим! Нека да не закриваме стария кладенец, докато не открием нов - Народна поговорка.
44
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно го е научил от множеството си любовници или от миските, които Карбовски му урежда във вила Калина. :D Ей, Румене, Румене - за политик не ставаш сине-ти си будала щом в главата ти е влязла някаква муха. Почнах да пиша с краката от смях извинявам се за което.
43
6
 
19
 
! Отговори
ами преди 3 години
Ще върне олигарсите от 90-те години, които станаха милионери като не плащаха никакви данъци на държавата И фирмите им работеха все на загуба за пред данъчните
42
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Радев да измете Мутри ГЕРБ от властта!!!!Пълен хак на Мутри ГЕРБ!!Бисмиля!!!!!
41
13
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Само да питам, изнесе ли се комшията по вила, взе ли си чекмеджетата?
40
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев тотално разби Бойко. Първо размаза Цецка Цачева на президентските избори, а сега чрез протестите Бойко падна от власт. 2:0 за Радев!!
39
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Културиста спецов от дубай, пръв приятел на божков сложи ръка на приходите в нап. Чудовищни кражби се осъществяват в момента. Комунистите заграбиха властта по втория начин грабят като за последно знаейки, че на редовни избори имат най много 10%. Радев осъществи измамата на живота си, подмени вота на България. С грипените не успя да стане милионер но втория път не пропусна.
38
5
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Малко по-бързо от очакваното трябва да си зададем основен въпрос - като Китай и Русия ли да сме, все още държава с или без еднолично управление или Организация от местни и световни корпорации по западен модел! Явно е, че за първото не ни стигат ресурси, при второто винаги, ще сме посредствен и използван елемент!
37
7
 
3
 
! Отговори
Ядосана Майка777 преди 3 години
Време е Господата да си приемат поражението.Да млъкнат и да си направят равносметка за последните години кой каква я свърши...Г-н Президента също.Живеите в поражението това ви е съдбата.
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егото на двамата генерали е огромно, а народа е поставен като заложник.
35
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-сетне нормалността държавността и образоваността се завърна.успех.
34
16
 
16
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Време е радеф да бъде изметен.
33
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много калинки ще отлетят!
32
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с Президента Радев.Незаменими няма, ако и са с пълни чекмеджета с кюлчета злато.Всеки от нас е НЕПОВТОРИМ, но не и НЕЗАНЕМИМ!!!!Точка по въпроса и калинките на ГЕРБ да по връщат откраднатото!!!
31
15
 
5
 
! Отговори
Иван Норката преди 3 години
Радев, внимавай да не счупиш на Бойко играчката, че голямо скимтене ще падне, сакаш ли плейтметка за 5к ....
30
10
 
25
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
стига с тия лозунги, егати промития мозък!!!
29
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да изчегъртаме с шпатyлката най-мазното и тъмно петно в българската история - партия ГЕРБ.