Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ

Рашков разпоредил да му представят всички кадрови промени напоследък
Обновена: 18 май 2021 18:14 | 18 май 2021 10:42, Веселина Йорданова
142
Кои са горещите точки за купуване на гласове? МВР прави анализ
Снимка: БГНЕС

Тежката задача за противодействие на престъпленията, свързани с упражняването на политическото право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран, е в МВР. Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

На въпрос наясно ли са в МВР кои са горещите точки на купуване на гласове Рашков каза, че се прави анализ на наличната до момента информация.

Още по темата
Относно освобождаването на бившия вече главен секретар Ивайло Иванов, в мотивите за което присъства и полицейското насилие по време на протестите миналото лято, Бойко Рашков поясни, че неговата лична оценка за случилото се тогава е в качеството му и на професионалист и на гражданин.

"И се възмутих, както множество други граждани – че бият младежите, които бягат от нашата страна. По този случай обаче впоследствие се оказа, че няма никакво сериозно отношение - с бития студент, бития журналист и други. И сега, когато се промени политическата обстановка, хората започнаха да напомнят за тези случаи. Защо? Защото към онзи момент играеха пинг-понг от МВР към прокуратурата и обратно, уж извършват проверка на случаите, коментира той.

По думите му МВР е най-силният орган в правителството, затова е съвсем логично и нормално да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в страната и са по искане на българските граждани.

Вътрешният министър очаква детайли, за да се види "дали действително е разтакавано във времето извършването на проверка съзнателно, докато започнат да отслабват във времето протестите в София и другите големи градове на страната. Вместо със загриженост и отговорност да подходи главният секретар към тези случаи, той като че толерираше тези действия на полицейските органи", смята Рашков.

Ще се изяснява въпросът кое налага в ГДБОП през последните месеци да се правят масови кадрови размествания, посочи още Бойко Рашков.

Рашков заяви, че някои от ръководителите в МВР са безупречни, а други не могат да му отговорят на елементарни въпроси.   

"Всички кадрови промени, извършени в последните месеци и последната година, съм разпоредил да ми бъдат като информация представени и да ги обсъдим в ръководството на МВР, защото подозирам, че в последно време от правителството на Борисов са предприели действия, кадрови – аз съм направил до момента три такива, те са направили размествания и други кадрови промени със стотици", заяви служебният МВР шеф.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
14
 
! Отговори
На протест преди 2 години
В събота има протест пред президентството стещу Радев и неговото правителство в защита на демокрацията от посегателствата на служебното правителстео!
55
11
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЕЛЕ ЛЕЛЕСЛАВИ НАПРАВО ГО СЪСИПА ГЕРБ С ИЗЦЯЛО МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И СПИРАНЕТО НА КРУПНИТЕ ИЗМАМИ С ПРОТОКОЛИТЕ А ТИЯ ОТ БСП ИСКАТ НАПРАВО ДА ГО ДОВЪРШАТ ГЕРБ КАТО СЕКНЕ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕТЕ В МАХАЛИТЕ :D
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента в държавата решенията се вземат от едн единдтвен човек без той да има законово право на това. Румен Радев след като закри ЦИК за да фалшифицира изборите сега сменя в сеоя угода службите за сигурнист.Това е една откровена дикатура в чист вид.
53
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е един комплексар и неудачник, също като шефа си Радев.
52
10
 
14
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
В последните избори гласове купуваха само ДПС и ГЕРБ. Вижте резултатите в ромските махали!
51
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли няма хора израсли в градове, които да управляват България?
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да знам защо винаги ни управляват мъже родени на село?
49
6
 
11
 
! Отговори
нормално е преди 2 години
Идват други , с други правила !Предишните с предишните правила , не дадоха ефект , значи :Трябва да се с мени капитана на кораба когато корабът не върви напред а назад !
48
13
 
14
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
МВР не беше ли ЧАСТНА ФИРМА на ГЕРБ ? За това ли е това реване ?
47
11
 
12
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Що ли не ти вярвам бе министърче за 2 месеца
46
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво бие полицията у нас?Бият полицаите в Белгия, Германия, Франция, Англия,Защото обществото иска да се гарантира сигурността на гражданите.Лум-***-ните ги бият навсякъде.
45
7
 
10
 
! Отговори
ало! преди 2 години
Не ревете , ами си вземайте оСпУтките , неплатени , както ви научи Премиера-Бог !Нали когато ГЕРБ дойде на власт НАПРАВИ СЪЩОТО , ЧИСТКА , сега се казва ИЗТЪРГВАНЕ !Не се косете и Византия и Турция са били големи империи , и те са си заминали ...Какво като падне ГЕРБ , ПАК СМЕ СИ В ЕС , ПАК СМЕ В НАТО ,... ЗА КАКВО Е ТОВА КВИЧЕНЕ !НА ЗДРАВЕ !
44
14
 
9
 
! Отговори
59 преди 2 години
Удовлетворени сме за това че министъра на вътрешните работи е и вицепремиер и се гордеем с неговото назначение. Убедени сме че той ще се справи с отговорностите ипредизвикателствата при всяко положение. Избора му на тези постове е едно много добро попадение и отлично властово решение
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има обществен договор и от 30 г.насам той се нарича ДЕМОКРАЦИЯ.ХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИНОЗАВРИ СВИКНАЛИ СЪС СИЛОВ МЕТОД НА УПРАВЛЕНИЕ.
42
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф комунистите ли не знаят как се купуват гласове
41
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, след 7 седмици ще ги изстържем всичките бивши соцченгета.
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР е най-силният орган в правителствотоВие сте безусловно прав!Досега МВР градяха свой си комфорт посредством създаване на психологически социален и пр. дискомфорт на другите.Обществото също има вина ,че е позволило интересите на справедливостта да бъдат ощетявани.
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков беше шеф на Следствието 8 години при Станишев. Тогава гласове не се ли купуваха, защото Рашков по онова време един път не издума срещу МВР?
38
6
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ИстинатаТа те пеят дитирамби на БСП и без Прокопиев, ти си седнал да се тюхкаш за някакви негови промени - БСП не спи, бди зорко над провала на България!...Може би Герб трябва да се обърне за помощ към ЕС за международно наблюдение на изборите!...
37
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бойко Рашков е уродл....ивото лице на реваншизма ,то Радев е вдъхновителя.