Организирана престъпна група извършвала незаконните трансплантации

Ще има ли обвинения и дела в съда?
173

Какви ще бъдат последиците след скандала в болница "Лозенец"?

Тревожно е случващото се - особено за обществото, това са трупани с години проблеми - с източването на Здравната каса. Далеч съм от мисълта, че служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров ще даде такива данни, ако не разполага с документи за това. Никой не може да ме убеди, че ако подобни неща са се случвали, не става дума за организирана престъпна група. Това каза за "България сутрин" адвокатът по медицинско право Мария Петрова.
Според нея по всяка вероятност тези хора по веригата са знаели какво се случва с въпросните трансплантации.

Още по темата

"Съществуват неадекватни договори за продажба на яйцеклетки. Как са го направили всичко, не мога да кажа точно. За една трансплантация се подават съответни документи, но тези операции не могат да се направят във всяка болница. Болница "Лозенец" са пионери в тази област. Правят се тестове. Стъпките ме карат да смятам, че хората са действали организирано и няма как това да не е направило впечатление по-рано", допълни адвокатът за Bulgaria ON AIR.

Според Мария Петрова, това не е нов проблем - и болницата, и хората, които осъществяват надзора, е трябвало да забележат нередностите.

"Нямаме стандарти за това как се води медицинската документация в България. Всеки може да допише и пренапише, така че на хартия да изглежда изрядно. Ако имаме електронно здравеопазване, нямаше да имаме другия казус - източване на НЗОК. Тя с всеки договорен партньор получава отчети, които се контролират. Едно е той да е протекъл документално, но друго е на практика. Последните няколко месеца фрапиращи случаи бяха осветлени. Почти няма лечебно заведение у нас, което да не е направило документна злоупотреба в тази посока", обясни гостът в студиото.
От думите ѝ стана ясно, че не са нужни промени в Закона за трансплантациите, а да бъдат по-ясни критериите за водената документация и контролът да е по-засилен.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко лекаря в затвора и всеки пациент да си влиза в досието и да потвърждава прегледи и манипулации. Само тогава да се плаща на медиците!
127
0
 
1
 
! Отговори
ikar преди 2 години
До до ЛекарА какви искате да бъдат болните? Откакто болниците станаха търговски дружества, болните вече не са пациенти а клиенти.
126
0
 
3
 
! Отговори
, преди 2 години
Където и да бутнеш вони, та се не трае!Що се чудите ,цялата'' здр. реформа'' беше направена за да се създаде нова класа крадци в бели престилки! Сега идете и ги вижте джипитата и лекарите по болниците -яко скубане на касата за щяло и нещяло.А най-големите наглеци са тези които създадоха новия закон за промените.Питаме се дали ще има справедливост?
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Организирана престъпна група извършвала незаконните трансплантации"---ГЕРБ? Интересно.... Все пак, "Правителствена", едно-друго....Освен, ако последните две години не е управлявал Орешарски...Наали, герберчета?!?
124
1
 
4
 
! Отговори
Маски = КРАЖБИ 1 преди 2 години
Чакаме да махнат маските и при влизане в магазините... НЯМА никаква разлика между това да влезеш в магазин и да влезеш в ресторант, дискотека... Ако там има арабин или ***, без маска, оня може да те зарази НАВСЯКЪДЕ... Дори и да си с маска. ОНЯ ако може да ИЗДИША въздух, зад главата ти, през маската и да те зарази..
123
3
 
1
 
! Отговори
Маски = КРАЖБИ 2 преди 2 години
Чакаме да МАХНЕТЕ маските за българи. А чужденците да ходят НАВСЯКЪДЕ с маски, дори и ресторанти и дискотетки. Нека чужденците се гърчат, а ние да сме добре и да НЕ носим маски...С арабски маски , хората са дегизирани и НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ... И НИКОЙ не може да ги разпознае... Също като някакви крадци !! Заради тия маски се УВЕЛИЧИХА престъпленията и КРАЖБИТЕ в България...
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организирана престъпна група управляваше държавата
121
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБАВ преди 2 години
Голема работа! Некви си органи. Нашият Вожд и Учител ги папка целите на кайма....Койт не слуша,де...
120
1
 
14
 
! Отговори
Dls преди 2 години
На всички от престъпната група за трансплантации да им извадят лсички читави органи и да ги дарят на найнуждаещите се!
119
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където и да бръкнеш-гнило!Кадето и да разровиш-смърди! В такава държава живеем.
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под шапката на друга организирана престъпна група,която от където и да я погледнеш си е клиент на прокуратурата.Ама не на нашата.
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, разрови в щаба - оттам големи неща ще излезат! Точно преди изборите!
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
перуката - у зандана!
115
3
 
31
 
! Отговори
венци преди 2 години
А каскета Гешев досега къде е дремал?Беше зает да брани хунтата на Боко Тиквара.Скоро и двамата ще посетят бай Ставри.
114
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можете да прочетете в други вестници, че министър Красив нос лъже за да изпълни поръчката на Радев! Пълни измислици по темата!
113
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички до един точат касата!!!! Що се правят на гръмнати?
112
11
 
36
 
! Отговори
Сашка преди 2 години
Дотам ли стигнахте герберастки плъхове, че да лапате мангизи сте въртяли търгувияи с човешки органи . . .
111
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагат шефа на хирургията за нов шеф на болницата,а той не може да не е знаел,и участвал в схемата. Всичко явно е да сложим наш човек,а не да има борба с корупцията в здравната система,която е брутална.
110
1
 
26
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
В БГ винаги една организирана престъпна група е сменяла предишната....
109
18
 
10
 
! Отговори
Медик преди 2 години
Типични нумера на червената с ***!!Уми рат да доминират всички видове власт!Особенно болезнено чувстват властта на медицината на нейния терен!!Използват разни бър сал ки като новия министър на здравеопазването да се намесват в типично медицински теми и проблеми от които дори тоя не щастник не рабира нищо!Помня като млад лекар,как партийния секретар на града обличаше бяла манта и ръководеше лекарския колегиум всеки понеделник!Пълен срам!Радев е същия партиен секретар начело на държавата!СРАМ!