Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ала-бала празни приказки. Имало подслушване. Ако не покажете списък с доказани имена, значи просто си плюете. Клевети. А кой сложи бръмбарите в апартамента на Филчев? Кой управляваше тогава ? Не беше Борисов.
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извода е ЛУСТРАЦИЯ, ето след 30 години от падане на комунизма изтървете ли ги и ето как се разюздаха.
141
4
 
22
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Рашков, защо мен никой до днес не ме е подслушвал? - вероятно защото не съм съдействал на тъмните сили да вземат властта и не съм подготвял нападение срещу българските полицаи с метални пръти, камъни и бомбички, не съм "атакувал" обществени сгради с яйца, домати и вмирисана риба и не съм издигал бесилки. И ти, и Радев разделяте народа и търсите само отмъщение, за да прикриете собствените си престъпления.
140
17
 
3
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
До Сан Чопанса//Кефя се как зазмириса на кафяво и троловете на Борисов наскачаха да го защитават с опорката, че на му било зле. Хърбели и щърбели.
139
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая, Радев и Слафчу искат глави. Не търси там дето не трябва
138
0
 
19
 
! Отговори
до 149 преди 2 години
Като гледам плюсове и минуси май е точно обратното. Не успяхте да убедите българите, че става от вас дори....за зеле.
137
13
 
3
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
До АнонименСтига отчети,давай ДоказателстватаДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМА И НЕ ИМ ТРЯБВА! Защото народа не се интерисува от доказателства а иска глави! ГЕРБерски глави!
136
4
 
16
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Кефи как се размириса на кафяво и троловете на Радев наскачаха да го защитават с опорката, че на боковистите им било зле. Хърбели и щърбели.
135
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОЛЯМ КЕФ. ГЕРБероидите *** на умряло! Действайте момчета!!!
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига отчети,давай Доказателствата
133
1
 
19
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Аз за тези подслушвания само слухове догатки предположения и свободни съчинения нищо друго не съм видял чул и прочел. Със същия успех могат да твърдят че Рашков е марсианец президента служи на Народа а мая е жената котка
132
2
 
6
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
Ами Влади и Шехерезада сигур са уточнявали с ЧЕРЕПА месечната лепта, а и кога Шехерезадка да отиде да му "откаже"!!!
131
4
 
14
 
! Отговори
Най-скандално преди 2 години
е това ЧЕ НЕ СЕ СЪОБЩАВА с кои конкретни разследвани за престъпления лица са си говорили въпросните политици и протестиращи. Предполагам, че едно от лицата е Божков, вероятно Бобокови, Арабаджиеви и т.н. потенциални спонсори.
130
15
 
4
 
! Отговори
Не се крие преди 2 години
Бойко брои кюлчетата и евраците в мазето.
129
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом трoловете на мутрите реват по форума, значи правителството действа правилно.
128
15
 
4
 
! Отговори
Мая Ма преди 2 години
Добре, че ще натирим ГЕРБ в небитието.
127
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбирщина ***
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 129той не се крие, само че мисирките не го отразяват защото обикалят източените от радев язовири ха ха ха
125
5
 
5
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! преди 2 години
НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ОПИТИТЕ ЗА СМЯНАТА ----НА ПОРЕДНИТЕ ДЕБЕЛОГЪЗИ ХРАНТУТНИЦИ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА...!---МЕН ТОВА ИЗОБЩО НЕ МЕ КАСАЕ....НИТО ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА..
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен131а тези за два месеца "работа" ще вземат по 6 заплати след това .защо не коментирате това мутрочалгарски ***?жената си върши работата и не нарушава закона