Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непочтеното е, че Спецов е нил с проверка за неплатено ДДС и след началото й веднага продава на Николов фирмата си.
102
5
 
11
 
! Отговори
БАтко преди 2 години
Герберски трансдендър няма, защото всичко такива хобити гласуват за Х. Иванов, той предлага еднополови бракове и 3ти пол в личната карта.
101
4
 
13
 
! Отговори
Данъчен преди 2 години
Нека Бойко Рашков отговори дали малоимотното лице Данаил Николов е било изведено извън страната, след като стана ясно, че шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си с оборот за 6 млн лв на въпросното лице за сумата от 500 лв?
100
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как разбра драгия Рашко, като не му се полага да знае, щот му е отнето разрешителното? Т.е. продължава да се изнася класифицирана информация от неквалифицирани кадри и има теч в системата, т.е. доносници! Затова ли бяха смените?
99
14
 
9
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
До ЧебурашкаМоже ли някой да посочи разликата между герберски трансджедър,Чебурашки и Азис , щото аз не откривам
98
9
 
14
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Престъпниците трябва да се следят. Няма да е зле да почнат и подслушване с лазер, когато си сложат телефоните на барчето например.
97
1
 
17
 
! Отговори
То като преди 2 години
С язовира!Бил източен,пък имало няква модерна джаджа дето показва нивото в реално време!Че и в интернет може да се провери от всеки!Ся някви други дитирамби!
96
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко е гадно да си на мястото на герб да ти го набиват бавно отзад и все още да си мислиш че ще се върнеш на власт ама то си се върти и ..............
95
1
 
5
 
! Отговори
VB преди 2 години
Ние сме силата - Бъдете смели !
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата Нато, деде 70 годишно, при това нагло комунистче, ако да прехвърлиш фирма дължаща 1 милиона лева на държавната хазна, така че държавата не може да си ги вземе е законно и почтено според теб и Радев, няма какво повече да кажем, освен, че когато се правят самопризнания е хубаво народа да ги слуша! Благодаря, че ни разясни какъв е моралът ви, каква е почтеност ви и какво да очакваме от вас! А според тебе източването на банка законово ли е? Че то както сте тръгнали, току виж сте опаткали и банк
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни избори трябваше да организирате и за тях се оляхте:)))))) и ако това са хората на Радев- значи под фуражка наистина не вирее мозък. Особенно Видно е при всички без изключение
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като няма нарушение на закона, на какво основание го наричате непочтен и сделката непочтена? След като всеки друг може да го направи, кое му е непочтеното?
91
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКО Е КОМУНИСТ -АГЕНТ БУДА
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото договорът с който Спецов е прехвърлил фирмата си на награмотния ром с 15 присъди Данаил Николов е пуснат в интернет, май в сайта зонанюз.
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа, този Спецов няма имунитет. Ако наистина е за затвора, Гешев инструмента на Господ, може да отиде да го арестува. Само че не го арестува. Защото едно е пропагандата на Тома Биков, а по друг начин стоят фактите.
88
1
 
10
 
! Отговори
Журналист преди 2 години
А от медиите ли разбрахте, че имало подслушвания, защото в началото така твърдяхте?
87
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?От мен да знаеш, че обикновено се подслушват значими хора, а не мижитурски като теб!
86
9
 
18
 
! Отговори
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ преди 2 години
НИТО ЕДНО РЕАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО----САМО ПРИКАЗКИ "НА ВОДЕНИЦАТА"....!!!!СМЕХ!!!!!!!!!!!!!!
85
8
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Чебурашка...В момента на продажбата е имало данъчна проверка, за хода на която Спецом е бил уведомен.-----////------ Ми ако има нарушен закон, развалете сделката. Явно няма нарушен закон и само мучите на празни ясли. *** докажи, че е бил уведомен, че фирмата е имала задължения, и т.н. Само че с документи в съда, а не с лафове по телевизията. Ако има закон, има и съд. Кво си седнал да дрънкаш по форумите.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в демократична България. От сутрин до вечер по медиите гледаме монолози на самовлюбени корумпирани и крадливи политици. Заприличахме на Северна Корея. Борисов го виждаме по- често и от Живков навремето. Старите комунисти си остават такива до края, колкото и да се боядисват. Много важно, че подслушват. И какво ще чуят? Колко ги обичаме? Ако някой помогне на средния бизнес, за него ще гласувам.