НПО разкри: АМ "Тракия" изтънена на току-що ремонтирания участък

Пътната маркировка пък не отговаряла на светлоотразителност
20 юли 2021 07:40, Ния Христова
57
НПО разкри: АМ "Тракия" изтънена на току-що ремонтирания участък
Снимка: БГНЕС
Неправителствена организация обяви, че са открити дефекти в изпълнението на току-що ремонтирания участък от магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан. Отсечката бе пусната в експлоатация на 16 юли, припомня в. "Сега".
 
Експерти на ЕЦТП (Европейски център за транспортни политики) са направили проверка на място и установили, че пътната маркировка не отговаря на минималните изисквания за светлоотразителност. Изследването с рефлектометър показало, че коефициентът за нощна видимост коефициентът RL е само 262 миликандела - при норматив поне 300 миникандела.
 
"По време на визуалния оглед на експертите направи впечатление, че на някои места износващото покритие е с дебелина около 1 см при минимално изискване между 4 и 6 см", твърдят още от НПО-то. 
 
Установено е още, че разделителните линии между платната били изпълнени с шумна маркировка, въпреки че според Наредба №2 за сигнализиране на пътищата шумящи могат да бъдат само крайните линии, посочват от ЕЦТП.
 
От сдружението изтъкват, че през последните месеци няколко пъти са настоявали маркировката в участъка от 160-ия км на магистралата до Чирпан да се подмени, тъй като не отговаря на изискванията, но реакция относно исканията им няма. 
 
"Негодната маркировка в тази отсечка и в пуснатия в петък участък  Чирпан - Стара Загора е изпълнена от една и съща машина, защото много ясно се виждат специфични формации по самата маркировка. ЕЦТП настоява маркировката и в двата посочени участъка да бъде подменена с такава, която отговаря на изискванията", пишат от неправителствената организация.
 
Очаква се Агенция "Пътна инфраструктура" да даде обяснения по забележките на ЕЦТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
16
 
! Отговори
хаха преди 2 години
преди 3 години познат новопостъпил от 2 месеца, геодезист, беше уволнен скорострелно след като не беше взел проба за качество на положения асфалт от правиното място. Сега 3 години по-късно, като минавам през този увастък ясно личи нуждата от спешен ремонт.
9
5
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
В тая територия сме прокълнати да не видим никога хубави пътища , и преди при соца и сега !!
8
5
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФИРМАТА ЗА РЕМОНТИ СИ СПЕСТЯВА 1 МИЛИОН РАЗХОД А ДАВА 100 ХИЛЯДИ РУШВЕТ НА ШЕФА НА КОМИСИЯТА КОЙТО ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ ОБЕКТА ! ТАЯ СХЕМА Е ОЩЕ ОТ ПРЕДИ БОРИСОВ И Е В СИЛА ДО ДЕН ДНЕШЕН!
7
5
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА!!! И ТО ДИРЕКТНО СЕ ПОЧВА ОТ ШЕФОВЕТЕ В АПИ! ТЕ НАРЕЖДАТ НА КОМИСИИТЕ ДА ПРИЕМАТ СКАПАНИТЕ РЕМОНТИ А АКО НЯКОЙ ОТКАЖЕ ГО УВОЛНЯВАТ И НАЗНАЧАВАТ ДРУГ! РУШВЕТИТЕ СА ДИРЕКТНО ЗА ШЕФОВЕТЕ
6
16
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
На нова магистрала маркировката да ни е проблем! Релефна трябвало да бъде само в края, пък те я направили в средата? Ами няма да заспиваме! Търсят под вола теле, но все пак е хубаво и такива да ги има!
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е когато парите са преведени и разпределени преди ремонта.
4
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Тъпанарите понеже някой плюе ББ почнаха да слагат лайкове. а на никого не му се говори за тези които реално изпълняват поръчката с ремонта. Много добре знам щом за манталитет имат подизпълнителите - всичко се прави едно към гьотере влагат се възможно най - малко от отпуснатите средства за да се вкара в джоба колкото се може повече а за качеството на изпълнението никой не мисли.Това не е вина на правителство и министър - председател. за съвсем друго става въпрос.
3
17
 
10
 
! Отговори
НПО преди 2 години
Кой докладва за нередностите --НПО. Ето затова Тиквата, Орбан и разни други диктаторчета и самовлюбени парвенюта мразят НПО.Обръщам внимание сигналите за нередности не са подадени от МАЧОВЦИТЕ - Джамбазки и Каракачанов, нито от Сидеров и Симеонов. Нито от Гешев и Църквата, която ближеше и ближе още ръката му....щедро раздаваща нашите пари, а от НПО.
2
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, то пък сега се започва с тия идиотщини. Туй криво онуй право. какво да се направи като всички подизпълнители крадат. Ами тия с голямото самочувствие да се захващат за работа, да видим те как ще се оправят. не се виждат че всички са в кюпа само кусури търсят. А работа кой ще върши? не знам, няма кой.
1
8
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКА СЕ ПРАВЯТ РЕМОНТИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ СКАПЯТ ДО 1 ГОДИНА И ПОСЛЕ ПАК ОТНОВО!! А РАЗЛИКАТА ОТ 1 СМ ДО 5 СМ В ДЖОБА!