НПО разкри: АМ "Тракия" изтънена на току-що ремонтирания участък

Пътната маркировка пък не отговаряла на светлоотразителност
20 юли 2021 07:40, Ния Христова
57
НПО разкри: АМ "Тракия" изтънена на току-що ремонтирания участък
Снимка: БГНЕС
Неправителствена организация обяви, че са открити дефекти в изпълнението на току-що ремонтирания участък от магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан. Отсечката бе пусната в експлоатация на 16 юли, припомня в. "Сега".
 
Експерти на ЕЦТП (Европейски център за транспортни политики) са направили проверка на място и установили, че пътната маркировка не отговаря на минималните изисквания за светлоотразителност. Изследването с рефлектометър показало, че коефициентът за нощна видимост коефициентът RL е само 262 миликандела - при норматив поне 300 миникандела.
 
"По време на визуалния оглед на експертите направи впечатление, че на някои места износващото покритие е с дебелина около 1 см при минимално изискване между 4 и 6 см", твърдят още от НПО-то. 
 
Установено е още, че разделителните линии между платната били изпълнени с шумна маркировка, въпреки че според Наредба №2 за сигнализиране на пътищата шумящи могат да бъдат само крайните линии, посочват от ЕЦТП.
 
От сдружението изтъкват, че през последните месеци няколко пъти са настоявали маркировката в участъка от 160-ия км на магистралата до Чирпан да се подмени, тъй като не отговаря на изискванията, но реакция относно исканията им няма. 
 
"Негодната маркировка в тази отсечка и в пуснатия в петък участък  Чирпан - Стара Загора е изпълнена от една и съща машина, защото много ясно се виждат специфични формации по самата маркировка. ЕЦТП настоява маркировката и в двата посочени участъка да бъде подменена с такава, която отговаря на изискванията", пишат от неправителствената организация.
 
Очаква се Агенция "Пътна инфраструктура" да даде обяснения по забележките на ЕЦТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отговор Поинтересувайте се малко какво представлява Договор? Как се сключва? Какви са клаузите и как се изпълнява? Тогава ще разберете кой ни е набутал със тези "псевдостройтели" и на кого трябва да се търси отговорност! Толкова ли сте прости и ***, че дрънкате глупости на поразия?
29
1
 
9
 
! Отговори
Компас преди 2 години
Отидете в едно село между Нова и Стара Загора за да разберете къде е остатъка от пътя
28
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новите веднага започнаха да крадат, жилят още по-свирепо!
27
0
 
13
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Ако само плътността на маркировката е проблем, берекет версия!
26
30
 
20
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Каква "тиква",каква "жипка"гони рано сутринта ? От април месец вече се разпореждат превратаджиите, а само се носи миризма на зелен чорап!
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете отговорност от НПОто! Наррдба 2 за сигнализация на пътищата с пътна маркировка не прави разлика между отделните линии. Член 7 ал. 4, точки 1,2 и 3. Гугълнете я и вижте сами!
24
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Това е наследството на Тиквата, нали той се снимаше със тях от джипката... Взимайте си фирмата във Банкя да ви прави асфалтът на къщата!
23
11
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата всеки ден е на инспекция със джипката .... Що бензин изгори да инспектира и комисионната да прибира ! :)))
22
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантът да събира другарите и да положат нов асфалт на соц. участъка от магистралата. Достатъчно време до смяната му има.
21
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтините фирми близки до Тиквата са една от причините за многото ПТП-та. Да отиват да строят във Африка пътища!
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбирам - как с визуален поглед установиха дебелината на настилката. Тези да не са с ренгенови очи? Какво като маркировката шуми в средата? Човек ако се разсее, това е много хубав индикатор, че навлиза в другото платно и може да засече някой.
19
9
 
18
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
Бля-бля-бля, една жена на пазара ми каза !
18
4
 
17
 
! Отговори
Зомер преди 2 години
Статията ви е с крайно подвеждащо заглавие, още повече че това е несериозно, но ето така с такива псевдо статии от такива псевдо журналисти и псевдо редактори хората се объркват и биват подведени.
17
5
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
пак е сънувал, че "Тиква" му диша зад врата!
16
13
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Арестувайте Тиквата да не избяга :)))
15
11
 
22
 
! Отговори
😀&#1 преди 2 години
Пълня чекмеджето за да купувам *** вот и пак да пълня чекмеджето.
14
3
 
17
 
! Отговори
Съгласен, преди 2 години
със 123! Това са пълни глупости! И да искаш, 1 см.слой не можеш да положиш ! Няма такава машина, а и фракцията не го позволява
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не сме против НПО-тата, които показват недъзите в управлението на държавата, а сме против тези НПО-та, които искат да наложат на всички собствените си извратени виждания за начин на живот!
12
8
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
Пъъълни глупости..... некомпетентни хора изказват мнение, което влияе на хиляди не разбиращи от строителство хора.... никой не може да изпълни 1см асфалтова настилка, ако ще и на ръка да я полага... най-малката възможна дебелина за полагане на асфалтова настилка е 2.5 см.! Не лъжете хората... може да не са спазили проекта, което не считам за правилно, но и описаното от тази "неправителствена организация" няма как да е вярно....
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега прокуратурата (ако изобщо има такава )да се самосезира по случая (едва ли) и длъжностното лице приел обекта да се сдобие с обвинение в безстопанственост.