Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"

Сградата се финансира с лични средства на Царя
2 авг 2021 14:29, Нели Христова
150
Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС

Българският народ няма никакви вина за това, че дворецът „Врана“ и други имоти на българското царско семейство са били отнети след 1946 г. Бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски няма да завежда дела срещу България за обезщетения.

Ето пълния текст на позицията, разпространена от неговия прессекретариат:

„След решението на САС по делото за Дворец „Врана“, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи.

Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“, се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя цар вече ви оправи - няма да ви съди, че сте му построили царски палат и го направихте милионер за 800 дни. Не е ли великодушен?
43
2
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Нищо не видиш, дедо Йоцо. Когато е навършил пълнолетие, семейството му са обявили и празнували коронация в Испания, България няма нищо общо с наглостта му да се изживява като цар. Да беше станал цар на Испания.
42
3
 
3
 
! Отговори
@ преди 2 години
До АнонименАми то принципно е опасно да "играеш" с комунисти. Трябва очите да са на четири и пръста на спусъка.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо йоцо гледа Бъркаш Бога с папата.
40
2
 
18
 
! Отговори
комитата преди 2 години
тоа пак изпълзя от гардероба -абе кой ти е дал тоз дворец ,кой го е строил пак от народа-нали с еправиш н апатриот
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царя, обича казината !!! Не се е преработил. Добре си изглежда....Горкия ни народец. Гледам една жена по тв, която каза:"Много вярвах на Бойко, но вече не му вярвам".Жената е работила 45 години и е с пенсия 250 лева....Стана ми много тъжно, че как не се намериха едни честни управляващи и наистина човек да завърши живота си достойно. Само такива мизерници.
38
2
 
17
 
! Отговори
Деду преди 2 години
Деди е мн нагъл
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СаксиФонА що не спомена, че любимият ти фашага франко се няколко години преди финала през 64г. и не пуска националния отбор на испания, когато трябва да играят със СССР?
36
2
 
1
 
! Отговори
das преди 2 години
стига сте ревали ,.......
35
3
 
25
 
! Отговори
Царчето преди 2 години
Тоя е нагъл, безскрупулен комарджия който ще профука всичко по казината на Мадрид
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да върне на българския народ парите, с които е поддържан този имот толкова години!В никоя приказка царят не е положителен герой - или е жесток и алчен, или е глупав и алчен.И не е никакъв цар!
33
12
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До ПроСоТоКак Симеон да не е бил цар? През 1955г., когато навършва пълнолетие БПЦ го коронясва за цар. И е цар и в момента. След смъртта му БПЦ ще короняса престолонаследникът му. Кога ще разберете, че цар е титла от бога и се предава от църквата и никакви народни референдуми не важат. Референдум може да има за формата на една държава (република/монархия), но не и за титлата.
32
5
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
Мисирките - престанете да наричате тоя *** "негово величество". Не е цар, не е българин по националност, България е република от много време след решение на референдум по въпроса. Царчето е дошло в БГ голо като пушка, после е изпратено е да си ходи след референдума. Това дето е придобило навремето с реална покупка си е негово, другото дето иска е от алчност - да има за комар. ***!
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя,дето ни обиждаше в чужди медии,че сме имали сбъркан чип,иска да заграби всичко.Ще му позволим ли?
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е по-праилно - Симеон Крадливий или Крадлив Симо?
29
2
 
10
 
! Отговори
И преди 2 години
Тоя щеше да ни оправи !
28
7
 
7
 
! Отговори
СаксиФон преди 2 години
ЦАРО СИМО 2-РИ Е БИЛ АКТИВНО УХО И АГЕНТ НА КГБ И СССР ОТ 1955 Г. ДОО 1992 ГОДИНА..ДО САМИЯ РАЙ НА СССР ...ПО ИСПАНСКА ЛИНИЯ ЦАРА Е ДАВАЛ ИНФО НА КГБ...ЗАЩОТО ИСПАНИЯ БЕШЕ ЗАКЛЕТ ВРАГ НА КОМАНИЗМА СССР, ПО ФРАНКИСТКО ВРЕМЕ (1936-НОЕВМРИ 1975 ГОД.).ГЕНЕРАЛ ФРАНСКО ИЗБЕСИ КОМУНИСТИТЕ ОЩЕ 1937 И 1938 ГОДИНА С ПОМОЩА НА ЛУФТВАФФЕ И ГЬОРИНГ...ФРАНКО СЕ ГАВЕРЕШЕ СЪС СТАЛИН И ХРУЧШОВ..ДОРИ НА ФИНАЛА НА ЕВРО 1964 В МАДРИД МЕЖДУ ИСПАНИЯ И СССР---ЗАБРАНЯВА НА САВЕЦКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА ПРИПАРЯТ ДО СТАДИОНА .
27
5
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
Баси наглото мадридско корумпе. Този дворецен е бил предоставен за ползване на Царското семейство от интенданстката служба на правителството. Предоставен за представителни цели на бедния като *** Фердинанд, дядо на тоя *** Симеон. Царското семейство не е плащало дори наем! Като толкова го иска идалгото комарджия от Мадрид - да го плати на пазарна цена.
26
2
 
12
 
! Отговори
Минавам оттука преди 2 години
Форумите са хубаво поле за разтоварване и... само толкова. Керванът върви, кученцата подлайват. Толкоз по въпроса.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роднините му научиха ли български? Аз се срамувах заради тях на едно интервю. Поне от уважение към народа и от лицемерие беше редно да понаучат някоя дума....