Николов реализирал научен проект в университета в Клагенфурт

Кандидат-премиерът от ИТН обясни, че не е бил негов абсолвент
Обновена: 9 авг 2021 18:15 | 9 авг 2021 18:15, Веселина Йорданова
196
Николов реализирал научен проект в университета в Клагенфурт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там. Това каза за БТА номинираният за министър-председател Пламен Николов "Има такъв народ" по повод  публикацията в клагенфуртския вестник "Клайне цайтунг", свързана с образованието му в Австрия.

Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че Пламен Николов не е бил възпитаник на университета.

Още по темата
Николов посочи, че е редно запитването от австрийска страна да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научнен проект - "Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време". "Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК", поясни Николов.

Проектът е послужил за защита на докторската му теза в България. Той уточни, че именно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

Докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за подкрепата им.

Именно посредством реализацията на проекта той защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия (ВАК) към МС на Република България.

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

"В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК", уточни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: Пламен НиколовИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата на ментетата. След ултрапpocтия кофпомпаджия всеки слаботоков алчник реши, че може и той да стане султан. Това е една от много вредните последици на диктатурата на Тиквата.
77
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
да ви кажа честно,не разбирам защо сте се вторачили толкова в некакви хартийки а най-вече,защо ГУЗНИЯ побегна подгонен?...Та СЕГА ВСЕКИ може да си ПЛАТИ за некаква "диплома" и за некаква "степен",каквато си поиска!..Забравихте ли "ХИДРОИНЖЕНЕРА",при това "ФИЛОСОФ" "Доган"?...А ПОРЪЧКИТЕ по интернет за "дипломи"?..Забравихте ги..Тук въпроса е друг:..-КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАТО НИВО "кандидата за премиер" и най-вече:..-ЗАЩО С КАСТИНГ БЕШЕ НАЗНАЧЕН?!...КОЙ ГО ЛАНСИРА пред "комисията Трифонов"?..ЦИРК!
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя накрая ще се окаже че е мил чинии в стола на университета ама айде.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време".......без коментар!!!?
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реализирал ми е yя май...
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шуменският провинциалист излезе обикновен лъжльо.и аз се чудих как завършил в Австрия ще се явява на кастинг при Слави Трифонов.та това е падение.
72
2
 
16
 
! Отговори
w преди 2 години
Този човек гледа телевизия 7/8 , слуша тамошната музика и си прави труда да ходи от северна България на кастинг там, е всичко е ясно.
71
1
 
20
 
! Отговори
Уонаби, ама не би преди 2 години
Пацо, Пацооо, у Биг Брадър и у политиката все ще ти лъсне голото дупе. В единия случай заради шоуто ще ти изровят всичко, дето си премълчал за да ти гледа народа сеира, в политиката по други причини пак всичко лъсва. Що ти трябваше да ходиш на кастинг?
70
1
 
7
 
! Отговори
Клагенфурт преди 2 години
Клатенфурт, Колбасенфурт, Шнелершнелерфурт, Атомнокукуфурт 2, Нур цвай нур драй нур фиер ... аусбоден ....
69
2
 
11
 
! Отговори
Клагенфурт преди 2 години
Тоя лъже ... знаеш ква тоалетна притурка прати като дипломна работа!
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не вземат да проверяват на славун дипломата, че даже не знае как се държи и виола.
67
15
 
7
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 2 години
Цялата пасмuHa от тролчета и секакви незначителни мижитурки надава вой до небесата,когато види честен човек,дето не е крал и който застрашава герберското корумпирано царство ...Цялата менажерия от хиени,***,калинки и други пълзящи ,фърчащи,подскачащи зверчета не е разбрала-а,именно-царството ви свърши гербопитеци,царя ви е гол.Лапачка нема вече,идва време да се бачка за насъщния...
66
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките на Чалгата.
65
2
 
2
 
! Отговори
Треа знаеш: преди 2 години
Че ми не дреме дали си специализирал у Харвард, Йейл, Кеймбридж - дрееееми на патката кво си учил , къде си ходил, коя си е.б.а.л .... so fucking what .... пак си остават тоалетна притурка към вестника!
64
4
 
17
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Вече няма значение кога, къде, кой, как... Аут сте и се изложихте яко...
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ше излезе най-голямата калинка, Баце ряпа да яде
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Николов от братчедите ли е?
61
3
 
22
 
! Отговори
Гол и бос преди 2 години
Какво стана с увещанието на Тошко, че са Пламен няма да се излагаме, като с Бойко. Този тип надмина Бойко по всички излагации още преди да е станал премиер....
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напомня ми покойния Божидар Димитров дето ДС го пратили във Ватикана и хоп профевсор
59
1
 
6
 
! Отговори
Манисе от главата ми преди 2 години
Че не знам дали разбираш къв инцидент те чака!