Карадайъ на тръгване от КСНС: Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек

Съветът обсъждал актуализацията на бюджета и извънредни разходи
Обновена: 16 авг 2021 17:57 | 16 авг 2021 16:15, Веселина Йорданова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че на заседанието на КСНС при президента във връзка с коронавируса е обсъждана актуализацията на бюджета.

Той обвини служебния кабинет, че иска "празен чек" за 1.2 млрд. лв.

Още по темата
Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Covid-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет от служебен кабинет в НС. Мисля, че малко нещата придобиват друг вид, каза Карадайъ, който напомни, че Съветът трябва да заседава на всеки три месеца.

По думите му в проекта за актуализация на бюджета има 1.2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи.

"Тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката, явно в момента има нова джипка за тези 1.2 млрд., които са заложени в проектобюджета", каза лидерът на ДПС.

"Въпросът е, досега ако Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че в новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно НПО група начело с Иво Прокопиев", заяви Мустафа Карадайъ.

Какво още каза лидерът на ДПС вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до " Зозо"! ТО(НКАА.стига се напъва бе пич ГЕРБЕРСКИ!! Спряха ти "субсидиите" и пак продължаваш по инерция а? -:((( Леле леле!!
67
12
 
5
 
! Отговори
хехе преди 2 години
Много скоро ще има още екшън този път, в купом ще бъдат суровакани любимите партиики на статуквото ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН. Това ще им бъде последния опит да пречат !!!
66
2
 
26
 
! Отговори
Вихър преди 2 години
1.Всички уважавани финансисти твърдят, че в държавата пари има и без актуализация!!!2.Дори служебното правителство призна, че приходите са с 2 милиарда над планираните!!!3. В началото искаха актуализация с 2 милиарда, а сега свалиха на 1,2 милиарда, което означава, че не знаят какво правятИзвод: явно имат поставена задача от задкулисието, което ги крепи на власт да откраднат тези пари общо 3,2 милиарда за да ги подпомогне и на следващите президенски и парламентарни избори!!! Те затова е този
65
14
 
5
 
! Отговори
Ъхъъъъ преди 2 години
Нормално е ДПС да го направят този номер, вижда се от доста далече съюза на ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН ... продължават да пречат и да правят проблеми в държавата
64
1
 
16
 
! Отговори
София Плаче преди 2 години
НАгли престъпници ограбващи десетки милиарди годишно от най бедния най ограбе народв ЕВропа отново вкараха в парламента ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ".ЗА тях гласуваха само обсебени с мръсни пси препрограмиращи оръжия сиромаси..Радев ДА СПРЕ ДА СЕ ОПИТВА ДА ДАДЕ ВЛАСТА ОТНОВО НА НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ АМАН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ..
63
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Гошо...*** ............ Хахахаааааа, военното положение се обявява ат парламента бре :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Рундю талибана няма правомощия.
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да има за крадене... Нали, затова гладуваха 12 години...
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКой са тези пера, никъде не е спомвнатоПише извънредни непредвидени разходи, което означава за всичко, което си искаме
60
34
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Конфискувайте имуществото на Борисов, Горанов, Менда Стоянова, Цветан Цветанов и Шкембе воевода и бюджета ще се напълни за 10 години напред!
59
1
 
18
 
! Отговори
ЧЕСТИТО ! преди 2 години
В центъра на столицата , ''Пиротска'' , имаме на практика първите бежанци !
58
30
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Боко Тиквата и Карадайъъ...таковат в едно гърне.Остава и Славун да се...присъедини ,по отношение на...актуализацията и народа да чака от...умрял писмо.Ако стане така,аз ако съм на мястото на Президента,ще обявя...воено положение,ще ги изгоня партиите като...вредни от Парламента и ще ги дам шефовете им на...воененна прокуратура да ги разследва за...противонародна дейност.
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моделът ИТН три джипки,6 гавази и Сурат тефтер команди. На Дпс им се е разминал "росенец"гейт.
56
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадъйбъ, не е ли наясно, че справяне с ковид кризата минава през актуализация на бюджета? Какъв празен чек, какви пет лева? Това не е като при герб излишъка Борисов да си го харчи както си иска. Това е бюджет с точно разчетени пера. Аман от демагогия.
55
7
 
28
 
! Отговори
КОМЕНТ преди 2 години
ИСКАХТЕ ЮМРУЧЕТО ДА ВИ ЧЕРТАЕ БЪДЕЩЕТО НАЛИ ТАКА ЧАЛГАРИ НЕ КЪПАНИ --Е ПОЛУЧИХТЕ СИ ГО В ПОВЕЧЕ АА ?А В ПРИДАТЪК И ЕДИН КАНАДЕЦ С КУПЕНА ДИПЛОМА ДА СЕ ГА.ВРИ С КОНСТИТУЦИЯТА НИ!!! Е УТРЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НЕ ПОВТАРЯЙТЕ ПРЕДИШНА ГРЕШКА --БЕЗ РЕШЕТНИКОВ ТОЗИ ПЪТ!!!!!
54
6
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Стига глупости Пак манипулираш, БСП! Джипката няма нищо общо с чекмеджето, спретнато от БСП на спящия Бойко! Не се ли умори вече да манипулираш, значи?! Ми поспри се, поеми си дъх - току виж си се задавило в някоя лъжа, значи...Време е да напускаш терена - казвам ти го съвсем по демократически, без никакви удари под кръста, значи...Бягай от политиката и въобще не се обръщай назад, че нещата стават все по-лоши, значи...
53
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите и дуписарите реват в единен хор!
52
7
 
11
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
ДПС да са доволни че още ги търпим в Парламента , тяхното място не е там !, да не казвам ДПС какви са !
51
9
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Талибанското правителство на Рундю ще се провали с гръм и трясък. Вдигна юмрука и се помисли за велик :)))))))))))))))))))) Чист талибан, съсипа държавата.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В новата джипка е Херо Мустафа и Прокопиев
49
1
 
25
 
! Отговори
Otli4en преди 2 години
Браво , а защо не попитата, като нема пари - от къде взеха за почивки (море ) за ученици това са 500 лв на човек, само за 1 училище -70 деца ,прави 35 000 , в чии хотели наляха тез пари !!! това са пари хвърлени на вятъра... или за точния наш човек.

Спонсорирани публикации