Парите не трябва да влизат в сметката дали да има избори 2 в 1

Има умора от натрупването на избори, според експерт
4
Парите не трябва да влизат в сметката дали да има избори 2 в 1
Снимка: БГНЕС, архив

Чисто икономическите съображения като цената на изборите не би трябвало да влияят върху преценката дали да има избори 2 в 1. Това коментира пред БНР Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници".

По думите му по-скоро трябва да се съобрази взаимодействието на двата вида избори.

Още по темата
"Започва ситуацията да става доста различна от обичайната и тази възможност на избирателя по-спокойно, по-чисто да прецени за кого гласува и кого в коя институция изпраща, също като че ли се нарушава", смята той.

На фона на легитимността на институциите, би трябвало да надделее вариантът за отделно провеждане на парламентарните и президентските избори, категоричен е Калин Славов.

Тънките сметки за психологическото въздействие на резултатите от едни избори върху други избори са малко преувеличени, смята той. Според него реалната електорална тежест на партиите върви в тесни коридори и промяна на датата едва ли би ги разширила значително.

Съществува умора от натрупването на избори върху избори, защото не се вижда път за промяна на зададената политическа система в ситуация на паритет на политическите сили, отбеляза Славов.

По думите му не се вижда отпушване към реално управление, към създаване на правителство, към придвижване на държавата в посока напред в тези трудни времена.

Според Калин Славов има място политическите сили да продължат преговорите помежду си и в предизборния период, като заявят ясно как биха управлявали заедно.

Славов определи като неудачно и отстъпление от вече постигнати позиции и връщане към хартиения вот.

 


4
Още по темата: изборигласуванеВот 2в1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
А кое да влиза в сметката, ако не парите? Резултатите си ги знаем от сега,ами поне пари са спестим.
3
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Ако цитатът е точен, то Калинката не владее български език.
2
1
 
8
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 месец
ПАРИТЕ ИЗЛИЗАТ ОТ НАШАТА СМЕТКА И ВЛИЗАТ ВЪВ ВАШАТА СМЕТКА!!! ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЗА ВАС Е ПО- ДОБРЕ ДА НЯМА 2 В ЕДНО. НАГЛЕЦИ ДОЛНИ!
1
7
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Парите влизат у чекмеджето и кюлчетата злато :)))