Готви се бойкот: Няма да затваряме дискотеките, няма да спазваме вечерния час!

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки
Обновена: 3 сеп 2021 09:12 | 3 сеп 2021 09:00, Елка Василева
441

От Българската асоциация на заведенията са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември.

"Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е категоричен, че мерки за бизнеса няма и обвини министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в лъжа.

"Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: "Стойте си вкъщи, пари няма".

"Служебният кабинет използва нас за най-шумен натиск за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкова мащабен локдаун. И да бъде приет, за тези пари няма механизъм да стигнат до служителите. Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови", коментира още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския според Алибегов е, че голяма част от служителите са принудени да напуснат и да търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или квоти за ваксинация, преди такива да е изпълнил държавният сектор.

"Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Най-много ваксинирани са хората над 60-70 години. С кого трябва да работим? Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!", пита председателят на БАЗ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи". И е категоричен: "Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година".

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
14
 
3
 
! Отговори
Президентът каза преди 2 години
Няма вирус. Всичко е измама за да затворят устите на хората.
337
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не харесвам фигуранта и служебното правителство, но дано ги спукат от глоби тези алчни, мръсни и прос-ти алибеговци!
336
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дискотеките са най-големите развъдници на вируса! За печалба ще изтрепате младите! После ако вие оцелеете, няма да има кой да влезе в заведенията ви! Ще се напечелите!
335
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aлибегов, с вашата просташка акция след 20-30 дни ще натъркаляте клентите си болни от ковид и ще ги загубите поне един месец като такива. Ти и такива като теб ще има доста да пишете в МВР като инициатори на това неподчинение, а и заведенията ви поне един месец ще бъдат затворени. Измислете друг начин за справяне с това препятствие - напр. имунизация на клиентите ви, да ядат и пит до 22:00 часа, сетне да си ходят в леглото.
334
1
 
18
 
! Отговори
Отдавна преди 2 години
Отдавна трябваше да се затворят чалготеките със закон. Това падение на морала не трябва да съществува.
333
0
 
10
 
! Отговори
ДААА.. преди 2 години
ТОЗИ НЕ Е НАРЕД КОЙТО МУ ПОДСВИРНЕ И ХОДИ ДА СЕ СРЕЩА С НЕГО А ИНАЧЕ ПРАВИ ТОВА КОЕТО МУ НАРЕДИ Б.Б. ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО ВИРУСА СЕ ШИРИ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БИХ МУ ПОЖЕЛАЛ ВИРУСА ДА ГО НАСТИГНЕ МНОГО СКОРО ЗА ДА ВИДИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ЩОМ ЖИВЕЕШ В ТАЗИ ДЪРЖАВА СИ ДЛЪЖЕН ДА СПАЗВАШ ЗАКОНИ,ЗАПОВЕДИ И ВСИЧКО КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ-ПОПИТАЙТЕ НЯКОЙ ЛЕЖАЩО БОЛЕН КЪДЕ СЕ Е ЗАРАЗИЛ И ЩЕ ТИ КАЖЕ БЯХМЕ НА ЗАВЕДЕНИЕ И....НЕЩО ДА КАЖЕШ???????????*** В ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЛКОТО СИ ЩЕШ
332
17
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Браво Алибегов, само така! Бойкот, затваряне на кръстовищата и Орлов мост. Бой до дупка по Фигуранта. Искаме да си поркаме свободно!
331
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте всякакви мерки! Няма да загубят три поколения живота си в спазване на идиотии, които не водят до нищо друго, освен глад и нищета!
330
3
 
17
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Някой в състояние ли е да обясни как така "бедния" Български народ през управлението на модела Борисов има цяла армия от хиляди ресторантьори ???
329
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подкрепям Алибегов, защото е човек на ГЕРБ. И съм против да се отпускат от моите пари на много по-богати от мене. Той собственик на верига ресторанти, а аз да се лишавам, за да му спасявам бизнеса! Ок, и аз съм против мерките и морално ви подкрепям, но пари от бюджета - НЕ! Не виждам с какво Алибегов е толкова ценен, че да го осиновявам.
328
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След време, някой ще каже защо децата не могат да четат. Ами нищо ще кажем, поне е ходило на ресторанти. Кой му пука за образование, то ще се усети след 15 години, мандата ще е отдавна минал...
327
3
 
19
 
! Отговори
*** преди 2 години
Децата няма да ходят на училище, а ще можем да посещаваме ресторанти и дискотеки?! Ще каже човек, че ресторантите са най-важното нещо в държавата и друг бизнес, нито приоритет няма. Последни в Европа, с най-калпава здравна система и никакъв план. След 10 дни детето ми тръгва в първи клас. Как ще се обучаваме от вкъщи когато и двамата родители работят? Освен да оставим всичко и да пием по една бира в отворените заведения???
326
3
 
8
 
! Отговори
Рук преди 2 години
Само едни три букви за вас!
325
3
 
4
 
! Отговори
До perko преди 2 години
Верно си изперкал! Сравняваш ябълки с круши! Ако изобщо схващаш за какво иде реч!
324
7
 
7
 
! Отговори
perko преди 2 години
До АнонименАко нямаше ваксини, още щяхте да *** от бяс, туберколоза, разни му шарки и други простотии, антиваксарите не така вижте науката, не става дума за свободи , а разумен избор, ..... и да останете живи .......
323
2
 
8
 
! Отговори
perko преди 2 години
До пхххххСамо така, десеторни глоби на АЛЧНИЦИТЕ ,
322
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворят ли заведенията - всички по веригата сме на прага на фалита и миналата година всички търговски обекти в страната го усетиха. Представете си - доставчици, куриери, вносители, търговски обекти по централните улици. Няма ги хората, не излизат, нямат повод за излизане, нямат желание за покупки, страхуват се, хоум офис са, пестят пари - икономиката се срива, бачкат само немски вериги.. това е самоубийство! Ако мислите, че вирусът е по-опасен от едни такива масови фалити... в грешка сте!
321
7
 
18
 
! Отговори
Jj преди 2 години
"не ни интересува, че хората умират в болницата, искаме да си вадим парите" "Няма да спазваме правилата както не сме ги спазвали последните 30 години и ако се опитате да ни накарате ще протестираме" Аз това чух
320
5
 
6
 
! Отговори
МАФИЯТА СРЕЩУ НАРОДА преди 2 години
ГЕРБ налага глоби на България, щото отказва да се подчини на мафиотския КОВИД терор!!! Абе няма да стане вашата, другари!!Ще се дигаме на Априлско Въстание ако стигнеме до там!
319
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ГЕРБ викат,че нямало мерки, а пък този вика мерките били страшни ?! Какво става ??