Нарушава ли правата ни въвеждането на зелен сертификат?

Подходът на МЗ е грешен, смята доц. Наталия Киселова
19 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
126

Този следобед стана ясно, че здравните власти у нас ще въведат "зелен сертификат" от полунощ на 21 октомври. Очаквано решението предизвика разнопосочни мнения, а основният въпрос е: Нарушени ли са конституционните права на българските граждани?

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова от студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя посочи, че е необходимо много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. А очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен и не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

Според нея има редица начини да се стимулират гражданите да се ваксинират, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции.

Доц. Киселова отчете, че към датата на изборния ден надали ситуацията със заболеваемостта ще е много по-добра. Въпреки това тя прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна в президентския вот.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се сложат табели "Забранено за романи, кучета и неваксинирани"
79
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата явноне е наясно, че хората с антитела и без ПСР нямат право на сертификат!
78
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тея и боя им е малко! Във фитнесите ходим ли болни? Днес щях ли да мога да вдигна 200 кг. тяга ако бях болен??
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е по висш от Кунчев, няма какво да кляка, Кацаров е министър и той решава, Кунчев може да си предлага всичко Кацаров решава
76
6
 
34
 
! Отговори
Няма преди 2 години
абсолютно никакъв начин да се принудят хората да се самоубиват с отровни препарати, а и цялото мероприятие е в нарушение на Конституцията на България....би трябвало да го знае тази госпожа, а не да говори глупости за някаква подготовка и подмамване на населението....А що се отнася до другите държави, точно в момента всички са в икономически колапс, благодарение на представлението за тяхното здраве...
75
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарушава ги и още как. Това е медицински фашизъм. Кацаров клекна пред Кунчев. Едно говореше, а друго направи.
74
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа две, три седмици няма да ходя в мола, на заведение или на фитнес, нищо няма да ми стане, това е временно със сертификата, дори не се дразня и не ме касае, в супера и в транспорта е без сертификат, както и в държавна администрация и аптека
73
5
 
19
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
нарушава се нещо дето се има. Права нямате. само задължения. ние сме новият световен ред.
72
9
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Какви права ви гонят насред ЕС!?Събудете се,алооо!
71
7
 
14
 
! Отговори
До 47,за Хисаря преди 2 години
Първо до тогава сертификата може да падне, второ не е задължително пср, може и антигенен, по евтин е, трето правите си тест в деня преди да тръгнете, не е нужно да се тествате през три дни, достатъчно е да имате като влизате в хотела в Хисаря и четвърто почти съм сигурен че хотела няма да го иска, всичко е проформа, а това със сертификата е временно докато спадне заболяемостта, не е завинаги
70
15
 
9
 
! Отговори
оффф преди 2 години
Платихме безумни цени за ваксини които ще изхвърляме защото министрите на Боку не сетиха,че е по добре да се направи скрининг на населението с безплатни тестове. Ми де да знам дали съм го изкарал вируса. За повечето българи цената на теста е хляба за седмица.
69
5
 
28
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
По предприемчив юрист може да направи сериозни кинти от това недообмисляне. Потъпкани са един билюк харти и основни закони.
68
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпния режим на Радеф ни докара до над 200 починали за 24 часа. В инициативния комитет на Радев има 27 агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! Председател е Ана Заркова - дъщеря на генерала от ДС Леонид Кацамунски. Така че президентските избори са: Радев и неговата шайка от ДС срещу народа в лицето на Анастас Герджиков.
67
8
 
22
 
! Отговори
На един акъл преди 2 години
Зеленият чорап Радеф ни наложи зелен сертификат. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
66
6
 
31
 
! Отговори
Lemonde преди 2 години
Нарушена е конституцията на България! Трвбва да започнат делата.
65
5
 
27
 
! Отговори
така преди 2 години
Така се правят бройки днес. Вчера 700, днес 4500...Стакмистика. Вчерашните неоправени добавяме днес и - мерките да се затегнат. Ама , вие за съвсем ... ни взехте...Излиза, че за двата дена имаме по 2600 бройки на ден.
64
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе не ги нарушава. И какви права може да има една ов ца, която чинно си носи намордника и ходи да се боцка, когато й кажат.
63
7
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Някога имаше активни борци против фашизма и капитализма -вземаха пенсий ! Сега има репресирани от престъпния комунистически режим- получават добавки към пенсиите.Дали някога ще признаят тези които се противопоставят на задължителната ваксинация и разни измислени сертификати?
62
6
 
26
 
! Отговори
РИК преди 2 години
гласуване само със зелен сертификат
61
5
 
18
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Боже-Господи, този авантюрист 4 месеца управлява икономиката на България незаконно!