Розови балони в памет на жените загубили битката с рака на гърдата

Това е най-разпространеното онкологично заболяване в света
4

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1200 розови балони полетяха край НДК, близо до Моста на влюбените. Те са в памет на жените, които губят битката с рака на гърдата.

Събитието е част от информационната и профилактична кампания на Първа САГБАЛ „Света София“, която се провежда традиционно през октомври, съвместно със Столичната община. В него ще участват представители на Столичната община, лекари от Първа САГБАЛ „Света София“.

Освен Първа САГБАЛ „Света София“, тази година в кампанията с безплатни прегледи през октомври участват и УМБАЛ „Георги Странски“ – гр. Плевен, и УМБАЛ „Св. Марина“ – гр. Варна.

Над 3500 жени годишно са диагностицирани с рак на гърдата у нас. Според данни на Световната здравна организация, това е най-разпространеното онкологично заболяване в света.

 


4
Още по темата: ракбалони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Как се бори рак с латексови балони, които замърсяват околната среда?!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
борба с рака? алоуу, ако на някой собствените му клетки го предават, трябва сам да си помогне да се нормализира. все едно да се бориш срещу лявата си ръка или белия си дроб. Ракът е последен зов за помощ на тялото ви, да ви накара да се осъзнаете и промените към добро, не да ходите друг да ви решава проблемите, да ви реже, облъчва и химиотрови.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости, Ковид излекува и тази болест, редом с всички други! Не лъжете! Ковид! Ковид! Ковид...
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По два розови балона на всеки мъж от всяка жена. Да борят рака, с всигната крАка.