Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Конституцията няма предвидени такава опция да се изслушва бивши министър за гражданство. Там се изслушват само-президент и вицепрезидент като страна по импийчмънт-народен представител по сваляне на имунитет- Конституционен съдия, при отнемане на правомощия.Репутацията не е право, а привилегия. Щом тя е накърнена вината си е в Кирил Петков.
122
4
 
17
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Някаква по голяма глупост,могат ли да измислят Киро канадеца и смешните му ПР-и,които явно си мислят че законите в БГ,са врата в полето!
121
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, КС не е "другарски съд" от соц време бе...питай баща си, той сигурно го помни !
120
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този шарлатанин е по-нагъл от Боко, Радев и Тошко взети заедно !
119
4
 
18
 
! Отговори
моч преди 2 години
И според мен киро трябва да бъде изслушан - първо в следствието и след това в съда ( не в конституционния разбира се , а в софийски градски примерно ) .Това местата където да разкаже кога , какви и колко измами е извършил , какви и колко щети е нанесъл на държавата докато той и групата около него са се облагодетелствали и на базата на това да си получи съответната присъда и възмездие !!
118
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То КС навремето спря съдебна реформа, та няма да спрат някой който застрашава приходите на олигархията. Конституционните съдии идват в по-голямата си част от съдебната система, а там корупцията е огромна.
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който се прибира в БГ от чужбина значи се е провалил там
116
3
 
27
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Какво изслушване бе Кире, бил ли си чужд гражданин или не! Според ГРАО си бил двоен гражданин и си притежавал канадски паспорт! Какво имаш да се онясняваш,всички разбрахме че си лъжец и измамник! КС на усмивки не вярва....
115
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължава Промяната - без Киро шарлатанина !
114
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец долен ,барабар с клепоухия триморец!
113
6
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кой си ти бе, измамнико, та занимаваш КС със своята персона?! Айде аут! И на 14-ти ноември, отново аут!
112
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме Подмяната са поредната патерица на Радев барабар с БСП, Мая и Христос Иванов спасителят! Задължителна ваксинация и гей паради до припадък! Крадливата Банкянска Тиква също не е алтернатива.
111
7
 
37
 
! Отговори
харварда преди 2 години
Какво изслушване те гони? Това е конституционен съд.
110
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да го изслуша само, че софийския районен съд и то като обвиняем по наказателно дело за съставяне на документ с невярно съдържание за което закона предвижда до 5 г затвор
109
1
 
28
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 2 години
НЯКОЙ да е видял или усетил УВЕЛИЧАВАНЕ на пенсиите, освен ако според теорията НЯМА ЛЯВО, НЯМА ДЯСНО инфлацията всъщност да не би да увеличава доходите било от пенсии или друго според *** и кокорчо
108
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво черно бе, тоя идва и говори как ще ни оправя, а лъже та лъже!!! ЗАЩО си мисиш, че ще е по различно от БУДА???? Ами ако е по зле??? Ние няма как да го знаем този Киро-миро какъв е, освен от неговите действия!!!
107
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9ЮЛИ 2020Г ПО БНТ И НОВА СЕ ЧУВА, ЧЕ ЕВРОКОМИСИЯТА Е ВЗЕЛА РЕШЕНИЕ ДА ПУСНЕ БГ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА, НАДВЕЧЕР ЕДИН ЮМРУК ИЗЛИЗА И ИЗПЪЛНЯВА ВЪЗЛОЖЕНАТА ЗАДАЧА ОТ КРЕМЪЛ БГ ДА БЪДЕ СЪСИПАНА ИКОНОМИЧЕСКИ, ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА- ЕТО НА НА ПЪТ СМЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ВИДЕНОВАТА ЗИМА, А ЕС ДАНО НИ ПРИЕМЕ В ЕВРОЗОНАТА ЗАЩОТО ЩЕ Е ТЕЖКО В ЕВРАЗИЯ- МИН ЗАПЛАТА 58/118 ЕВРО.
106
25
 
8
 
! Отговори
сега преди 2 години
след като го оплюхте Кирил Петков, почнете да възхваляте великия Буда колко си хубаво беше при него с неговото чекмедже и ниски пенсии и да си го преизберетеда вземе още заеми и да стане бг една богата държавица.Няма такъв народ по света на черното да казва бяло
105
6
 
21
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Наглец!!!
104
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същия конституционен съд ли който това лято превърна десетки хиляди задлъжнели българи в доживотни роби на банките в името на "частната собственост"?