Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ, НА КОИ ФИРМИ ХАРИЗА 106 МИЛИОНА ЛЕВА ГРАНТОВЕ ОТ ББР? ПО КАКЪВ КРИТЕРИЙ ГО НАПРАВИ? АМА ЛЪЖИ СИ СВОБОДНО ПО ТЕМАТА, НЕДЕЙ ДА ПОДАВАШ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ ПАК ЩЕ ОБРЕМЕНИШ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ХАХАХАХА! НАЛИ ПО ТВОИТЕ ДУМИ СЕ ГРИЖИШ ЗА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ... КАК СЕ ГРИЖИШ?
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля,че някой смел прокурор трябва да се занимае с Фуражката след като му изтече мандата през януари!Радев е за съд ,защото е назначил за министър човек с двойно гражданство.Трябвало е да изчака да се произнесат канадските власти по въпроса ,а не да вярва на декларации за отказ от гражданство.Киро може да декларира,че е летял в Космоса,Радев и на това ли ще вярва?
81
3
 
25
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Този, както вече му остана името - киро лъжеца, да си обира партакешите и да се изпарява от пределите на България. Достатъчно е демонстрирал наглост, *** и дивотии без край.
80
3
 
16
 
! Отговори
:-) преди 2 години
КИРЕ, ВИСШУТО ДА НЕ ТИ Е ТАКОВА ОТ ЦИА ИЛИ КА ДЖИ БИ? САМОЛИЧНОСТТА ТИ ФАЛШИВА КАТО НА ТИЯ МАЙСТОРИТЕ НА СКРИПАЛ И ГЕБРЕВ? КИРЕ ХАРИ! ХАРЕ КИРЕ! МНОГО ВЕСЕЛ СТАВА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ НИ ЖИВОТ СЪС СПУСНАТИТЕ КАГЕБЕЙЦИ ПРЕЗ ХАРВАРД.
79
3
 
25
 
! Отговори
Стига бе преди 2 години
Е през 50-те години на живота си съм виждал много нагли, арогантни и дори цинични политици, но този тук мисля, че надмина всичките ми очаквания /а се водя песимист/.Да се запише в Конституцията, че Кирил Петков е извън нея и *** да си го изберат и да се свършва с тази драма. То бива бива наглост и незачитане на правото и устоите на държавата, ама това надмина всчико. Само не разбирам кой е този *** който вярва, че този човек ще прави правова държава и ще зачита законите като управлява.
78
3
 
14
 
! Отговори
:-) преди 2 години
ВИЖ СА КИРО, ЗА ТЕБЕ НАРОДЪТ СИ ИМА И ЕДНА ПРИКАЗКА - МОЖЕ ДА ИМАШ ВИСШУ, АМА СИ НЕМАШ НАЧАЛНО, КАТО ВИНЕТУТО ДОКТОРА НА ПОЖАРНИТЕ ШЛАНГОВЕ.
77
1
 
17
 
! Отговори
Автопроизводител преди 2 години
Кирееее, правя сапуниерки с колела на ток. Ще ми дадеш ли неколко милиона, баце? Трябват ми за харчелък...
76
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кирето се мисли за голям харвардски тарикат но изгоря. Изгоря с него и злобаря фигурант. На лъжата краката са къси- народна поговорка.
75
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо Лъжеца през времето,когато беше служебен министър освен че е бил с двойно гражданство,също така е бил и съдружник в частна фирма.
74
2
 
16
 
! Отговори
A1 преди 2 години
Спомних си един стар виц: Може ли аз само да попитам - марш от тука бе - това е опашка за банкомат!!! Та така и Кирчо ...
73
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво право на защита ти е нарушено бе Кирчо? Ти не си обвиняем. И страна не си. Атакува се указ на президента и той вече даде становище.
72
0
 
16
 
! Отговори
:-) преди 2 години
КИРЕ, НА КОИ ФИРМИ ХАРИЗА 106 МИЛИОНА ЛЕВА ГРАНТОВЕ ОТ ББР? ПО КАКЪВ КРИТЕРИЙ ГО НАПРАВИ? АМА ЛЪЖИ СИ СВОБОДНО ПО ТЕМАТА, НЕДЕЙ ДА ПОДАВАШ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ ПАК ЩЕ ОБРЕМЕНИШ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ХАХАХАХА!
71
2
 
24
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Тоя така се е омазал с тази декларация... Но конституцията си е конституция. Спазвай я. Тоя показа явно неуважение и незачитане на държавата и конституцията ѝ. Време е да си плати сметката. Твърде нагъл е дори за българските стандарти.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се отрече правото "акт на чужда държава да влияе в/у българските дела" както иска Киро Коня,това значи автоматично да се отрече чуждото гражданството на стотици хиляди българи с двойно гражданство!
69
2
 
19
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Язък ти за дипломата от Харвард. Дай си адреса да ти изпратя един буркан мармалад. Да си я намажеш дипломата и да я изядеш. Дори и да лъжеш не си научил.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
време е да пораснеш момко, милионерче си ама не може така, не си познавал коло са скапани пътищата и хората от провинцията, ама ти от марс ли падна.
67
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо, Петков, това не ти е Районния съд в Дупница. Айдеее малко по-компетентен бъди...
66
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаме България да върви напред е нужно народа да се осъзнае и да измете ДПС, ГЕРБ, КИРЕТО, СЛАВИ И ДА СЕ СЪСТАВИ КОАЛИЦИЯ ОТ ИЗПРАВИ СЕ - МУТРИ ВЪН, БСП И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
65
16
 
2
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ А НЕ ЗА ПАРТИИ ПАТЕРИЦИ НА герб-МАЛКИТЕ БУКВИ СА ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНИТЕ, ПЪЛНИ С ЛЪЖЕДЕКЛАРАТОРИ И ПЛАГИАТИ.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС не е ли съд , който се произнася по въпроси , свързани с Конституцията . Какво ще се обяснява някой там . КС ще каже , нарушен ли е "основният закон" или не, при назначаването на Петков . Нито е наказателен съд , нито нещо подобно