Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЕТКОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО НА 21 АПРИЛ 2021Г, ТОЙ ПИШЕ- ЩЕ СТАВАМ МИНИСТЪР, НО РУМЕН РАДЕВ ВРЪЧВА МАНДАТ НА ИТН НА 28 АПРИЛ, ТА ПИТАМ АКО НЯМА ПРЕСТЪПЕН СГОВОР ЗА ВРЪЩАНЕ НА МАНДАТА ЗА ДА МОЖЕ РАДЕВ ДА НАЗНАЧИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ОТ КЪДЕ К ПЕТКОВ ЩЕ ЗНАЕ И ЩЕ ЗАЯВИ " ЩЕ СТАВАМ МИНИСТЪР"....КОЙ ЩЕ РАЗСЛЕДВА РАДЕВИТЕ ВРЪТКИ ЗА СЪСИПВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ИСКА ДА НИ ОТКАРА В ЕВРАЗИЯ.
102
2
 
28
 
! Отговори
xXX преди 2 години
Конституционният съд всъщност не е съд, съветниците на Харварда да си опреснят знанията. В този смисъл правото на защита пред съдилищата няма нищо общо. Тук са се събрали да прогласяват противоконституционност, не да съдят.
101
1
 
15
 
! Отговори
КОНСТИТУЦИЯ преди 2 години
бай Ставри ще преслуша мУмчетУ
100
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тоя ***, че ще се занимават да го изслушват
99
2
 
19
 
! Отговори
Де е Канадааа...? преди 2 години
А Кире?
98
1
 
27
 
! Отговори
Киро електричката преди 2 години
Едно е да искаш ,друго е да имаш право...и трето е нЕЕЕкой да ти играе по свирката!!!
97
1
 
35
 
! Отговори
кокорчо преди 2 години
Нещо не му е комфортно на кирчо лъжеца. А му беше супер, докато се правеше на супермен и подреждаше приятели на шефски места в държавата, като си въобрази, че е неустоим.
96
21
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Абе друго си е да имаш на върха доказан човек - член на БКП, завършил Пожарникарско училище, слуга на Мутри, търкал ушичките на Тодор Живков, научил една цяла чужда дума (конгрчулейшън), напълнил няколко шкафчета с кюлчета - и с доказано Банкянско гражданство! И още 3-4 'дядовци' убити от лошите комунисти...
95
3
 
29
 
! Отговори
Само преди 2 години
питам Киро-лъжеца,какво стана с ЕЛ Трабантите,дето им даде 36 млн.
94
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо се усети накъде отиват нещата и че нелепите му обясненния няма да хванат дикиш и почна да реве как му ограничавали правото на защита, нищо че в производстовото пред КС никой не го обвинява в нищо, а просто се изследва дали указът е съобразен с Конституцията. Когато прокуратурата започне досъдебно производство за документна измама, каквато очевидно има в случая, тогава Кире ще има пълна възможност да се защити.
93
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На коя точно партия е лидер, щото партията му като гражданството - не е регистрирана
92
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪДЕ СИ БЕ? ДА ИЗЛЕЗЕШ ПАК НА ПРОТЕСТИТЕ, МЪЪРША?
91
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У България - само Банкянско гражданство се признава!
90
19
 
2
 
! Отговори
Независим преди 2 години
То пък един конституционен съд. Има ли в България читави съдилища, всичко е фалш и корупция.
89
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мо..шеник и измамник от новата генерация!
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех Канада.....
87
0
 
11
 
! Отговори
ама преди 2 години
за тия пари толкоманията за вели4ие е неле4има
86
0
 
0
 
! Отговори
да преди 2 години
не се забравя 4е това са определена група 4ерни хакери и 4ерни маговедихателикоито ще спят те нямат 4ове6ки 4увства
85
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС извиква за изслушване, ако те решат. Никой не може сам да иска да бъде изслушван. Явно имат достатъчно материали, за да се произнесат. Хората забравят, че КС е най-високият орган в държавата, с ранг над Председателя на НС, премиер и президент. Така че, хайде, господин Кирил да прояви уважение към държавата, в която има гражданство. Видяхме, че не зачита Канада, след като реши, че е ненужно да чака отговор за отказ от нейно гражданство.
84
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ Е ВИНОВЕН РАДЕВ, ЗАЩОТО КИРО МУ Е ПОДАЛ ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НЯМА ТАКОВА КАКТО ВАШИТЕ ОГ ГРОБ СА НАПИСАЛИ В ИЗИСКВАНИЯТА ПО ЗАКОН.