Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
5
 
1
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Сподели с нас "луузърите",вие трезвениците-гении какво предлагате?
125
10
 
22
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Със слюнка се предават много инфекциозни заболявания. Да не мислиш, че тестващият ще си сменя ръкавиците завсяко дете?Важното е Кирчо да усвои едни пари за тестовете
124
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По форумите поне имат надежда някой да ги чуе, иначе вкъщи никой не ги зачита за хора подобни маргинали. Ако изобщо имат жени, те ги гонят с чехлите навън, а в повечето случаи живеят с възрастните си родители, за които даже не се грижат, нямат деца , но иначе много разбират от тестове в училище!;
123
6
 
3
 
! Отговори
До Реалноста преди 2 години
Въобще не те ангажирам с моето мнение,а относно същият тоя Чернобил ако се случи сега,бедна ти е фантазията какво ще се случи!
122
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, напълни се и тук с неграмотни, алкохолизирани луузъри, седнат вечер пред входа на жилищния блок в крайния квартал, изпият половин шише евтина водка/мастика или каквото намерят и се мятат по форумите!
121
19
 
1
 
! Отговори
Инокент преди 2 години
Скоро небето ще се раствори и Госпот ше накаже ваксинираните сас силна смърт ще гният в ъгония и стоновете им ще се чуват нъвсякадеПастор Яков така каза а той е умен човек
120
3
 
9
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Да,да вервамети....както се справихме 86-та с чернобил
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РиСтО,откога *** като теб рискуват да имат деца???
118
5
 
6
 
! Отговори
До114 преди 2 години
Виж сега не всичко беше идеално при соца,ама тук коментираме настоящият проблема и нас като общество което трябва да намери начин да се справи със същият,аз продължавам да твърдя въпреки всичко че ако тая криза беше станала по време оно,щяхме да се справим в пъти по добре!
117
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искат ще стоят в къщи или на улицата и ще станат лузъри. Няма пък обществото да ви дундурка вечно, пийте в кръчмата, децата ви да пият и пушат по градинките, ***
116
11
 
25
 
! Отговори
РиСт0 преди 2 години
Ако клекнете сега, скоро ще ваксинират и децата!!!!!!!
115
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не искаме. Няма да се тестваме, няма да се вакиснираме.
114
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше тестват здрави деца. Как да не ги хванеш за гушата!
113
8
 
21
 
! Отговори
РиСт0 преди 2 години
Тестовете залъгалки трябва да се правят на гладно и жадно сутринта(задължително):1 час-тест!2 час-закуска(задължително)!3 час-подготовка за учене!Голямо междучасие: разменяне на тестове м/у децата! Освен ако някой със скафандър не е минал и не ги е събрал всичките!!!!! А в едно основно има към 300-400 деца в начален етап!!!! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЯМА ДА СЕ ТЕСТВАТ ВАКСИНИРАНИТЕ И ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ!!!! ЗАЩО, ПОМИСЛЕТЕ????
112
5
 
5
 
! Отговори
Инокент преди 2 години
ИнокентПастор Яков каза че вирос няма и ни лажат за пари е цвяяялата рабо тамсега погна ха и децата няма да им се ръзмине бес съд и присъда
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110 то в социализма не можеше да има и тъ*пи, за това слагала умното до глуповатичкото с идеята последното да поумнее. Е, не поумняваше. Просто преписваше на макс и се възпитаваше да бъде плагиат, лъжец и наглец. А умното беше тормозено ако не даде домашното или се оплаче. За това в първия възможен момент се отказа от България, а някои от тях дори и не искат да говорят български. То за това сега е пълно с плагиати и лъжци.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 110: Добре, че комунизмът остана в миналото. Фашизмът трябва да изкореним. И фашистите, проповядващи насилие.
109
2
 
7
 
! Отговори
Инокент преди 2 години
Пастор Яков каза днес на службата че не е проблем че децата не ходят на училищи още по добре така ще се разпадне капиталистическия строй когато никой не ходи на училище там учат само как да станат роби на Сатана та
108
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 баба и дядо като толкова ги е страх от гадоста, да отидат да се ваксинират. Децата няма да изнасят тежестта на вируса, при условие че не го карат тежко. За да ходят старците до магазина, дай да тормозим хлапетата, така ли? Като старците искат здраве, тогава да се ваксинират. Нали ваксината била чудодейна, правила антитела по-качествени от природните. Тогава да се ваксинират всички над 65г! Дайте направо да гипсираме краката на децата, че бабите имат чупливи кости и ако паднат ще счупят крак!
107
6
 
2
 
! Отговори
До100 преди 2 години
А неее,през комунизма,не че го е имало това животно,нямаше такъв филм:Няма не искам,няма недей!Всяка една линия на партията беше винаги'права"бъди сигурен че същото това общество щеше да се справи в пъти по добре с тая криза ако живеехме при"лошият"Соц!