Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах на класната, разбера ли че детето ми е пипнато с пръст по каквато и да е причина свързана с ковид, отивам и им режа ръцете.
105
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето родители са абсолютни безхаберници.Не ща да слушам повече мрънкячи и дибили тука. След като видях по новините как се разплака лекарката от бърза помощ не ща да ви слушам повече мрънкяла такива, вървете по дяволите.
104
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се чудя на коментарите на пишещите тук, или може би е по-редно да кажа на излагащите се тук. Излагайте се, продължавайте, но като се излагате и пред избирателните урни и гласувате за ИТН, ГЕРБ или БСП излагацията ви става обществен проблем. Като се излагате и не разрешавате на децата ви да ходят на училище и да се тестват, излагацията ви заплашва общественото здраве!
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100: Пречи ни това, че постепенно и мазно ни превърнаха в послушни ***.
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До nimportequi Е, щом толкова искат плюнки може всички да отидем да се изплюем пред входа на зравното министерство, пък те да си събират проби ако искат.
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо, във всички държави в които първо тестваха децата няколко месеца, после наложиха ваксинация. Това е разораване на почвата. Направиха го в Германия, Белгия, Франция и най-вече в САЩ и Англия. От днес в САЩ започват да бодят малките над 5 годинки. Бас държа, че до 20 дни ще го наложат и в изброените държави. Позволим ли тестове, ще изискат сертификат с оправданието, че нямат вече пари за тест. И ще те принудят да го тестваш 2 пъти седмично на твои разноски или да го ваксинираш.
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върнат, когато ги освободим от фашистите.
99
10
 
12
 
! Отговори
До93 преди 2 години
Побеснялата майка,така ли ще разсъждаваш ако недай боже Малчо домъкне тая гад в къщи и за зла участ вземе я прехвърли на Баба или Дядо които предполагам са на възраст?Абе мислете малко с тия глави бе майка му стара,всички имаме деца и за всички нас те са богатство!
98
9
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Всяко нормално дете ще предпочете да плюне в пликче два пъти в седмицата и да рита футбол с другите деца, отколкото да се води по акъла на мало умната си майка, гласуваща за Бойко Борисов и да изкуква вкъщи.
97
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога успяха толкова да се изпростачат българите не е ясно! Някъде след Освобождението и най-вече по време на комунизма, който само на мързел ни научи! Чалгата довърши започнатото от поставени на важни постове хора на тоз и на онзи! Какво ще ви стане ако дадете слюнката на детето ви за проба? Какво? Какво точно ви пречи, защо не искате?
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96: Ах. Проповядвай в чужбина. Мен емигрантите ме отвращават.
95
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да тестват детето ми за фалшив вирус?! Ще ме скъсате от смях бе! Как ще стане тая работа, а ?!!!!
94
11
 
13
 
! Отговори
nimportequi преди 2 години
И плюнката ли не давате на вашите безценни чалга отрочета? :)
93
15
 
10
 
! Отговори
От 90 преди 2 години
Имам две деца, гледам си ги в чужбина и съм подписала съгласие да ги тестват ако трябва! Пак повтарям, децата на ***, които не желаят те да ходят на училище не стигат кой знае колко далече и са обречени на ниски оценки и неслуки в обществото после!
92
1
 
14
 
! Отговори
Връщане = Зараза преди 2 години
До сега как не го разбраха заразата ще тръгне пак !!!
91
7
 
12
 
! Отговори
Ася преди 2 години
Всички чепати, вироглави и всякакви други всезнайковци на които не им пука какво се случва от това гн ус но нещо ковид какво предлагат.Не може само да отричате всичко ,без да предлагате нищо.
90
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата Нато, изобщо не говорим за вида тест. Защото не приемаме никакви тестове, никакви ваксини и никакви сертификати за деца под 18 г. Просто казано, отговорът ни е категорично НЕ! И ще отстояваме това ако трябва и с революция. Някога изправял ли си се пред побесняла майка, защитаваща детето си? В природата няма нищо по-смъртоноство от тази комбинация. Дано никога не ви се наложи да го видите!
89
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шансът да позволя да тестват детето ми е НУЛА, 0 ! Голяма кръгла нула! Другите родители какво правят не ме интересува.
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90: Силно се надявам, че нямаш деца. Не трябва да се размножаваш!!!!!
87
10
 
13
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Да си стои вкъщи? Да затъпява, то децата на толкова "умни" родители едва ли могат да се справят сами вкъщи. Каква ще стане тя накрая, какъвто родителя, такива и детето-просто!