Ще се върнат ли децата в клас? Масово родителите не искат да ги тестват

Все повече ученици ще учат дистанционно
27 окт 2021 20:00, Красимир Ангелов
159

Ситуацията с коронавируса в България става все по-тежка и все повече области влизат в "тъмночервената зона".

Заедно с това скача и броят на учениците в дистанционна форма на обучение. От днес изцяло онлайн ще учат и децата във Велико Търново.

Няколко общини около Велико Търново ще се редуват да учат от вкъщи или в училище. По същия начин ще бъде и в Русе. Най-много ученици ще редуват обучителния режим в Пловдивско.

Още по темата
Промяна ще има и в Асеновград, както и в няколко общини в областите Бургас и Смолян. На фона на това, все повече родители отказват децата им да бъдат тествани в училище.

"Всеки ден може ли да се правят тестове? Ако е гаранция, че този тест ще държи 1 седмица, да. Но всеки ден...", каза Димитър Димитров.

"Няма да позволя да го тестват. То не е опитно зайче. Пък и цялата работа е един голям цирк", категоричен е родителят Анатоли Тодоров.

Някои училища вече са провели анкета сред родителите, за да разберат нагласите им.

"При анкетирани 224 родители, а нашето училище има 417 ученици, 84% от родителите не желаят децата им да бъдат тествани. 16% от родителите са съгласни. Най-голям % от тях са родители на първокласници, което значи, че те искат децата им да са присъствено в училище", посочи Кремена Кръстева.

А училищата продължават да търсят начини да върнат децата в клас.

"С малките ученици е по-трудно, но не и невъзможно да се работи. Тъй като нямат такава опитност, е нужно те да бъдат подкрепяни от родителите си. Това е затруднението при тяхното обучение, затова личното ми мнение е, че малките ученици трябва да са в училище", изтъкна главният учител в СУ "Йордан Йовков" Валерия Лавчева.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
19
 
! Отговори
Колко още преди 2 години
Затваряйте всичко, по добре неуки отколкото болни или гътнали се
85
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да оставя да превърнат детето ми в опитно зайче. Аз по-скъпо нещо нямам. Ако трябва ще си стои вкъщи.
84
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете аз като съм здрав, прав и корав, без ваксина и без нито един тест, престъпник ли съм? Ако съм безсимптомен и не знам, че съм тежко болен, престъпник ли съм, че разнасям заразата?
83
6
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
за тест ок, но да сложа на децата ваксина е абсурд. За сведение аз и жена ми сме ваксинирани.
82
6
 
9
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Днешната статистика:Починали-0-39 г.-0 бр,40-59 г.-12 бр.,над 60г.-112 бр.,общо 124 бр.О,неразумни и юроди,поради что преследвате и тормозите възрастите,които не са застрашени от смърт-деца,активни млади хора-ареала на сертификата-молове,барове , финтеси,а сте оставили таргетната група,обречена на смърт-старците-да се вихрят по трамваи,пазари, супермаркети и поликлиники и без никакви ограничения? И.диоти!
81
2
 
10
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
Набор 82 съм, не си спомням някой да ми е бъркал в задните части в училище! Проверяваха ни за въшки, измерваха ни...
80
12
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Е, вие кво искате сега? Хората ви измислиха възможно най-щадящия тест - да плюват в пликче! Сега герберастки глупости - ама кой ще ги събира, ама биологичен материал било... ми не е биологичен материал, а обикновена плюнка.
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
76 страшен контрол, няма що! В България някой да е ходил на фризьор със зелен сертификат? И като имат такъв контрол защо са отново толкова болни и с толкова новозаразени, все едно не са ваксинирани? Защо като тестват поголовно, пак са болни? Явно начина им на контрол е много зле.
78
8
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ще ги тестват, ам друг път... Смърт на помиите искащи да пипат децата.. Педофили сър....)))
77
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора пазете се,тая гад се беше поокротила лятото ама сега взе да шета отново с пълна сила,явно и ваксините не дават така очакваният резултат така че пазене му е майката,тестовете за децата ако искаме да учат присъствено а то е незаменимо в никакъв случай няма да навредят само могат да поограничат разпространението!
76
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ядете дървото с тия тестове, помнете ми думата.
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивелина, то едно време ни редяха на опашка пред лекарския на училището и караха момчетата да си събуват гащите, че да проверат чарковете им дали са на мястото си. И от д-та са ни взимали секрет, да се провери за ***. И това ли си съгласна да правят с детето ти в училище. Това означава ли че ще си съгласна да го бодат и с каквото преценят?
74
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са страшно затъпели и деградирали от чалга, ракия и кючеци и вече не могат да разсъждават адекватно съдейки по коментарите.
73
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти Белгия не ги мисли. Цяла Европа се ваксинира , ще почнат и реваксинация и ще държат под контрол ковида. Ами вие тука какви ще ги дъвчете?
72
5
 
12
 
! Отговори
От французите преди 2 години
Каква Белгия бе, не е вярно това, което се пише тук. Няма никакъв натиск за трета игла, цунами от новозаболели също няма. Аз живея във Франция, тук на ден хоспитализираните са колкото умрелите на ден в България-86% са ваксинирани с две дози! Сравнете, правете си сметките, спрете да се ровите из фалшиви източници на дезинформация!
71
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Счупвам ръцете на всеки, който пипне децата ми!
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69Очевидно тези мерки не работят, но нашите са много умни и ги повтарят.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Белгия са с ваксини и пак се опитва да пробие ковида, как точно се надявате в България да се справим? Ясно ли ви е, че ще боледувате пак и пак, докато умрете?
68
18
 
15
 
! Отговори
Ивелина преди 2 години
Не виждам какъв е проблемът с тестовете! Едно време влизаха в класните стаи по време на час и ни пощеха главите, за да ни прегледат за въшки. Същата работа е, въпрос на обществено здраве е! Голяма простотия цари последните десетилетия в България, голямо чудо! Аз съм съгласна моите деца да бъдат тествани. Искам да ходят на училище, това е важно за тяхното развитие и за човешкия капитал в страната ни!
67
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То целия народ просттт, какви да са и деца, и учители.....Само 20% са умните в тая държава.