Дават 15 млн. лв. на училищата и детските градини

Те са за справяне с пандемията
4 ное 2021 15:26,
11
Дават 15 млн. лв. на училищата и детските градини
Снимка: БГНЕС

Училищата и детските градини ще получат 15,4 милиона лева за справяне с пандемията от коронавируса. Средствата са одобрени от Министерския съвет, съобщи пред Нова телевизия образователният министър акад. Николай Денков.

Осем милиона лева от тази сума са предвидени в актуализацията на бюджета за 2021 г. Останалите 7,4 млн. лв. са от преструктуриране на разходите на Министерството на образованието и науката за тази година.

Още по темата
Със средствата ще се подпомогнат училищата, детските градини, центровете за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа. Ще могат да се купят дезинфектанти, маски, тестове, термометри, уреди за пречистване на въздуха и за спазване на други противоепидемични мерки, включително за тестове за откриване на SARS-CoV-2 на педагогическия персонал, в случай че те не могат да бъдат осигурени в пълен обем от РЗИ.

Основната част от финансирането - 13 691 607 лева, се разпределя по бюджетите на общините, тъй като повечето училища, детски градини и центрове са общински.

Няколко министерства получават целеви средства за държавните училища, които са на тяхно подчинение. На Министерството на младежта и спорта се отпускат 52 466 лева, а на Министерството на културата - 158 772 лева. За Министерството на образованието и науката са одобрени 1 497 155 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах ме ,всички ли учители и помощен персонал са ваксинираха )че ще правят тестове на децата
10
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Аз не желая моите пари да се харчат за такива неща!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Сега дайте 15 млн. на МВР и съдилищата - не ги забравяйте, защото без тях борбата с вируса няма да е достатъчно успешна. И, между другото, разбра ли се вече къде е Кунчев?
8
0
 
4
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Само да се Краде е Важно! На никой не му дреме за Вас. Докато, не се сещат, че когато ни избият, няма от кого да Крадът. И така, драги ми Колега Роб.
7
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ще могат да се купят дезинфектанти, маски, тестове, термометри, уреди за пречистване на въздуха и за спазване на други противоепидемични мерки... 15 милиона за веро и термометри 1 калашник на стадиона :)))
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дават тези пари от моя джоб. А някой питал ли ме е дали съм съгласен?
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкупват училищата, за да се съгласят с гнусния им план за тестване и след това ваксиниране.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготовката с дезинфектанти и условия за безопасна среда на обучение не трябваше ли да се случи лятото, а не в пика на епидемията?Безопасна среда е ясно как се създава. Малки паралелки 10-15 деца за да има дистанция, редовна дезинфекция и предпазни средства и филтър на входа. Това как ще се случи особено в училищата в столицата?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес чух че управата дава по 300 лв еднократно за беьработни. абе ИЗР0ДИ, аз ко да прая с тия пари тока ли да си платя? а после?
2
1
 
8
 
! Отговори
имунитет от Бога преди 2 години
За тестове. Българи, тази диктатура само сега започва. Поддадете ли, свършени сте, а децата ви ще станат собственост на държатва.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за здраве няма, но да те уморят има в излишък - откачена работа...