БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю

Имал 10 дни за отговор
201
БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз търсил сметка на доц. Атанас Мангъров за негово интервю в радио „Фокус“ и заявени от него професионални становища в отговор на журналистически въпроси. В официалното писмо до медика се казва, че според правилника на колегията, ще бъде свикана етичната комисия и дават възможност за отговор до десет дни.

Сигналът е подаден от д-р Петър Петров за интервю на Мангъров, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицан и глобен с 1 до 5 минимални заплати.

"Ако етичната комисия БЛС започне да преследва българските лекари за това, че публично изразяват мнение, тази организация трябва да бъде закрита. Или ръководството й сменено", заяви пък Румен Петков.

Той видя в този акт опит за разправа с доц. Мангъров, като човек, който има смелостта да заяви позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: доц Атанас Мангъров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква неистина е казал доцент Атанас Мангъров? Измислените "сертификати" дискриминация ли са? Дискриминация са!!! Еми тогава???Лов на вещици ли ще има???
124
4
 
36
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
=='твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни'.==... Aко БЛС твърди обратното, те са за наказания и отнемане на права. Дайте им имената! Всичко това казано от доц.Мангъров са доказани факти, наука и конституция.
123
1
 
30
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Господа от БЛС може и да сте прави. А потърсихте ли сметка от колегите си за издадените срещу заплащане хиляди фалшиви сертификати?
122
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекар няма право да заблуждава пациентите с цле да печели политически дивиденти.Да му отнемат правата незабавно.
121
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно.Отдавна трябваше да му отнемат правата.
120
6
 
34
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Ей фаши.сти само го пипнете?! Ако иската да ескалирате обстоновката. Дайте имената на тая колегия. Мангъра излиза с името и лицето си.
119
4
 
31
 
! Отговори
Бай ви Тошо преди 2 години
Знаех си, че и на вас, и на целия свят ще му домъчнее за тоталитаризма, дето такива като мен го бяха спретнали толкова хубавичък. Ей, вижте ги ония уж "либерали" с новата им "култура на отмяната" - малко остава да догонят уважаемия Йосиф Висарионович Сталин и да започнат да "отменят" физически. Върнахте се и към принципа "Партията винаги е права, дори когато греши" - ето, ваксърската, финансово мотивирана партия започна с репресиите. Къде по-меки, къде по-сурови, скоро навсякъде. Ха честито!
118
8
 
37
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Махгъра ( и сам война е войн ! )-- срещу БЛС срещу ЩАБА срещу РЕЗИДЕНТИТЕ подчнени на фарма--гигантите срещу милиони поискани за пропагандиране от сутрин до вечер по абсолютно всички медии нон стоп ! Обаче народа е зад него и е готов да удари по една кожена ваксина на всичките разбирачи и серетификатаджии !
117
5
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Балтов кога ше му търсят сметка за краднатите 2 милиона от НЗОК :)))
116
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията е безсмислена. За какво точно роптае БЛС? Срещу каква конкретна информация или твърдение? Ако нямате какво да кажете, не пишете празни приказки.
115
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 133 *** долен, ваксинирай си родителите и роднините веки месец , безумецо, носи си жалката съдба по течението
114
18
 
9
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
Лика прилика са и двамата. От един дол дренки са. Няма значение колко болни е имало. даде тон за песен и неговите протестъри гториха маски. Един път Радев не излезе да каже аз се ваксинирах... да даде пример като световните лидери. Ската се от медиите понеже ако е ваксиниран изобщо е с руската ваксина Спутник. Наскоро каза ваксинирах се миналото лято, а тогава още нямаше одобрените от ЕС ваксини. Както и да е. Един калибър са и двамата.
113
6
 
22
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Те ако от БЛС бяха на някакво ниво ,нещата във такова положение ли щяха да са ,крадене зулене и бол умрели , закрити болници навсякъде лекари търговци . Хайде на бас ,че докторите които добре са застанали на чучура никога няма да се съгласят болниците да не са търговски дружества . Нали ги слушам ,това нямало как да стане сложно било ,то така трябвало да бъде даже парите били малко ....във чужбина заплатите били такива пък тука по 800 лв --ако има един от тях да е на 800-те лева па на !
112
11
 
4
 
! Отговори
Тиндър преди 2 години
кокорчо търси обилно надарен син на мама Африка с цел потомство.
111
24
 
7
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
на 3 март 2020 та да трърдял го е, но тогава нямаше никой още умрял че и заразенитв бяха 8. От тогава насам не си е позволил да твърди че няма вирус, за разлика от лудия Мангър който има идея фикс да доказва първо че бил безвреден, второ че до август 20та ще е идтория, трето започна с отричане на маски дистанция и вече мина при антиваксърите. Болен злобен, комплексиран луд старчок.
110
7
 
5
 
! Отговори
Туитър преди 2 години
Кирю Пудмяната аресва това и кленовия сиропец.
109
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междуваксерски войни с главно действащо лице Мангъров:Епизод I - Невидимият Ковид,Епизод II - Мерките атакуват,Епизод III - Отмъщението антиваксърите,Епизод IV - Нова надежда със зелен серификат,Епизод V - Неваксинираните отвръщат на удара,Епизод VI - Завръщането на Щаба,Епизод VII - Мангъров се пробужда,Епизод VIII - Последният неваксиниран,Епизод IX - Възходът на ваксинираните.
108
5
 
25
 
! Отговори
Воистина Воскресе преди 2 години
Кунчен Воскресе - и вече Лъже в Ефир на БТВ - една истина до момента не е казал!
107
4
 
5
 
! Отговори
Сураттефтер преди 2 години
кокорчо и големият брат отвъд океана харсеват това.
106
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и Румен Радев твършеше още на 3 март 2020, че коронавирус няма и това било шипченски щам, а вируса бил вируса на страха и предателството ама няма кой да го глоби или порицае с 5 президентски заплати.