Везиева: Атакуват ме политически в подбран момент

Към момента няма предложение да остане в новия кабинет
39
Везиева: Атакуват ме политически в подбран момент
Снимка: БГНЕС

Служебният икономически министър Даниела Везиева смята, че към нея в последните две седмици има политическа атака в подбран момент.

Не съм изненадана, коментира тя пред журналисти в парламента медийни публикации, че в Министерството на образованието и науката е постъпил сигнал за плагиатство в дисертационния й труд.

Министърът смята, че твърденията за това са следствие на случващото се в Държавната консолидационна компания, където имаше смени в Съвета на директорите. По думите на Везиева моделът в ДКК, който тя иска да промени, показвал, че има съпротива това да се случи.

Тя допуска още, че тези, които я атакуват, очакват тя да остане в редовния кабинет. Везиева обаче каза, че към момента няма такова предложение, предаде БТА.

По-скоро съм изненадана, че се коментира плагиатство по отношение на труд с научен ръководител. За плагиатство може да бъде обвинен докторант от научния си ръководител, каза още тя.

Везиева уточни, че е завършила финанси и кредит в Свищов, а докторантурата й е в областта на националната сигурност. МОН ще си извърши проверка, нямам притеснения за това, подчерта още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Даниела ВезиеваДКК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
25
 
! Отговори
Шопенхауер преди 2 години
Нулева корупция, коалиция на "почтените"
10
1
 
22
 
! Отговори
А Ваня Караганева преди 2 години
Дори не е магистър по икономика. Очевидно има други способности.
9
1
 
35
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Абе тия новите нали бяха честни и почтени? Нали затова хвърляха яйца, риба и отпадъци по министерствата? Подмяна за чудо и приказ! Плагиатството не е ли също кражба, интелектуална ? Такива май са всичките им кадри - недоучили плагиати, но с огромни претенции.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички служебни събираите си партакешите и заминавайте на майната си , нагли типове
7
3
 
18
 
! Отговори
Като бивш преди 2 години
Преподавател във ВФСИ Свищов декларирам, че научният ръководител дава методически и методологически указания на аспирантите си, но не е задължен да им рецензира дисертацията. За тази цел съществуват официални рецензенти и именно те носят солидарна отговорност с кандидата за наличието на евентуален плагиат.
6
1
 
29
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 години
Другарке Везиева. Хайде подайдете си оставката и си отидете с чест.
5
1
 
32
 
! Отговори
Хегел преди 2 години
Вън от изпълнителната власт. Калинки - вън!
4
1
 
36
 
! Отговори
Промяната преди 2 години
Атакували я. От 18о стр. 171 са преписани, а останалите 9 - заглавие и увод.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв компромат ве, вземаш едната дисертация примерно на Пепи плагиата и веднага отсичаш, преписвал е! вземаш дисертацията на Везиева, е преписвала е, но голяма работа, нали е от ПОЧТЕНИТЕ
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ДКК ви хванаха да крадете по бели ***, в следствие от което извършихте репресии, за да се освободите от неудобните, които посочиха кражбата. Това е ДРУГО ваше престъпление, и няма общо с плагиатстването ти. :))))))
1
33
 
12
 
! Отговори
Просто да си знаете преди 2 години
Мутри на Борисов и Гешев разполагат с СРС техника и търсят компромати срещу всеки!...................Това не е Държава, а някакъв Дистопичен ДС Франкенщайн!