Сигнал: Улиците в квартала са декор от филм за бомбардировките над София

В Helpbook получихме цветист сигнал за мръсотията в столичен квартал
11 дек 2021 22:00, Анисия Иванова
88

Снимка: Helpbook

Петъчно избрахме да ви споделим цветист сигнал, който бе изпратен до институциите чрез платформата на Helpbook.info:

"Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа Столична община,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа от Столичен инспектора,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа от Столичен общински съвет,
Обръщам се към всички Вас - благодетели на оцеляващите на територията на тази клета община, за да ви благодаря!

Искрено се радвам, че не се разболяхме през годините от чума, малария и всякакви други болести предизвикани от безграничната мръсотия по улиците и пренасяни от така грижливо разсипани отпадъци около гюмовете (няма как да нареча това НЕЩО "контейнер" ). Разбира се, за този общ имунитет трябва да благодаря на всички вас, избрали сметоизвоващите фирми и контролиращи дейността им (в момента плача от умиление, че има там някъде някой, който да го е грижа за нас – ОБИКНОВЕНИТЕ хорица). Искам да споделя с вас радостта си и от факта, че улиците в квартала ни приличат на страхотен кинодекор от игрален филм за бомбардировките над София! Нямаше как иначе, ние ОБИКНОВЕНИТЕ хора (не напразно не споменавам думата "граждани" защото ние май не живеем в град) да се докоснем до този исторически момент и да се почувстваме в далечните следвоенновременни години. Искам да изкажа огромната си радост от новината за разширяването на т.нар. СИНЯ и ЗЕЛЕНА зона!

Страхотно е че имаме възможността всички ние да субсидираме арогантните чичковци от градска мобилност, като същевременно няма къде да паркираме, тъй като най-вероятно паричките от всичките СМС-и, талони, скобички на колите ни са използвани за строежи, но не на паркинги (нямаме никаква идея къде отиват всички средства, но явно не и за облагородяване на средата НИ). Моля ви, не променяйте нищо и все така ни карайте да се чувстваме като в лагер за оцеляване! Нека все така да се чувстваме като хора от третия свят (а защо не и от четвъртия). Благодаря Ви за усилията да не виждаме тротоари, паркове и градинки (каква мръсна дума само, а?!?). Хубаво е, че няма къде да мине човек от прокопани и пропадащи улици, разсипани гюмове, паркирани коли, строежи и т.н.

Знам, че няма да обърне никой никакво внимание на това ми писание и няма да бъдат предприети никакви действия, щото, както е казал мъдрецът "Кучетата си лаят, ама кервана си върви", но все пак е удовлетворение да си го кажа!!! Изпращам и някакви снимки за цвят (сив и мрачен)", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: мръсотияСофияHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези отпадъци са там защото точно гражданите са ги изхвърлили там, снимките са само около един казан. Столична община няма вина, че всеки си хвърля отпадъците, където му падне.
44
5
 
17
 
! Отговори
пфф преди 2 години
Само вижте парковете в София на какво приличат! Аз живея до Южен парк - там всичко е оставено на природата - сложили са неква детска площадка, колкото да се отчетат и това е! *** абсолютна. Кофи, смрад, мизерия, кал, дупки.. Южните квартали - примерно Г. Делчев са много зелени, и от комунистическо време са останали некви детски площадки и почупени пейки. Защо не ги реновират, да ги заменят с нови, хубави, да има къде да се разходиш, къде да играят децата.
43
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ПЪК АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ НЕ СТОЛИЧНА ОБЩИНА СА НАМЯТАЛИ КАЗАНЧЕТА, ФОТЬОЙЛИ И ДР ЕДРИ И СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ, ДАЛИ БУДНИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ СА ИЗВАДИЛИ ОТПАДЪЦИ ОТ КАЗАНА, ДАЛИ НЕ СА ГИ АРАНЖИРАЛИ ЗА СНИМКА, ЗАЩОТО ОКОЛО НАС И ТОВА СМЕ ВИЖДАЛИ...
42
4
 
16
 
! Отговори
До 555 преди 2 години
В София има нови улици само заради строителите, а общината нищо не плаща, въпреки че улиците са нейно задължение, иначе прибира по 5-6000 лв на месец тротоарно право от строеж, но не оправя дупките и останалите тротоари в квартала.Важното е парите да отиват в чекмеджетата.
41
5
 
18
 
! Отговори
555 преди 2 години
За 1500 евро на квадрат, не трябва да има хартийка на улицата като излезеш. А то се почва, течове, слаби инсталации... смях
40
2
 
20
 
! Отговори
555 преди 2 години
Вчера бях във Западен парк, то има 100 тона шума с кал..мръсотия до шия, все едно си в Чернобил. Да, кмета е гола вода. Идеята на многото хора в София е да има какво да работят и данъците да се използват за поддръжка, ама и Варна лятото като я посетих.... там уличките са още по-зле от някое врачанско село. Как да стане, като Лукоил не са платили 1ст. данъци, Нап опростила 10 млрд. задължения...капка по капка става БВП-то за 1 година. София затъва яко, а жилищата са по 200к евро...
39
8
 
24
 
! Отговори
Фандъкова е *** преди 2 години
Фандъкова е за бесилото, това е истината! Тя превърна столицата в помийна яма. Само погледнете колко е сиво всичко - по нищо не се разбира, че идват празници, вижте другите столици и сравнете. Другите градове в БГ малко от малко се подържат - сменят се настилки, ВИК, детски площадки, улици, такова нещо като в София нямаааааааа!!! *** се лее на талази отвсякъде, във всеки квартал.
38
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скапан народ.. Няма ред дисциплина. Във Франция цигарата си ако хвърлиш на улицата веднага ще те глобят. И ТУК ТРЯБВА ДА Е ТАКА !ЗА ДА СЕ НАУЧАТ ДА СПАЗВАТ РЕДА ДА ПАЗЯТ! И КАЗАРМА за келешата които по цял ден държат телефоните си и гледат, дето не знаят как се държи мотика поколения невъзпитани от тъпите си родители дето толкова им е акъла.Срам и позор пред света и Вселената Държавата е такава щото вие сте такива.
37
4
 
9
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Ела да видиш тука при нас в Горна баня как стоят нещата. Тротоари няма, навсякъде е кал, но грам бо//.*** няма. Защо? Щото хората си чистят дворовете, оставят на посочените места и общината извозва. Чиста преса им оказваме :)
36
9
 
15
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Думата гюм, както и маза я ползват само новософиянци.
35
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям смях. Драги провинциалисти (щото по речника ви си личи откъде сте), ходете си по родните места и си гласувайте за местните кметове. Или поне си сменете адресната регистрация, че да гласувате за софийските кметове. И малария не се хваща от кофи за ***, явно сте спали в часа по биология.
34
5
 
20
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Препоръчвам на кметицата да мине пеш по улицата от изходът на паркинга на болница Св. София . Да внимава да не си счупи краката.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, ами да хващат ръкавиците и чувалите и да чистят, мизерията е правят същите които най-много мрънкат.
32
5
 
15
 
! Отговори
От Защо? преди 2 години
Не бе пич, просто да се уточнява в статиите, че американците никога, по никакъв начин и повод и при абсолютно никакви обстоятелства не са били наши приятели! Те са врагове, избивали без капка жал нашите майки и деца! На никой не му пука за xboxa ти, просто като се прави сравнение, да се уточня точно! Вечна слава за Димитър Списаревски!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Защо? - Ок ... и? Да си изхвърля Xbox-a, щот бил американски ли, какво?
30
1
 
17
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Съгласен съм с това, че някойне си е свършил работата и столична община трябва да бъде безкомпромисна с фирмите, наемащи въпросните малцинства, за да упражняват по солиден контрол, колкото и трудно да е това! Само не разбирам израза за събитията от ВСВ "бомбардировките над София". И не само тук, а и в други сайтове и никъде не става ясно за младите читатели, че това са АМЕРИКАНСКИ БОМБИ СТОВАРЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ, ПО НАРЕЖДАНЕ НА САЩ, ВЪРХУ ЦИВИЛНИ БЪЛГАРИ, ОСНОВНО ЖЕНИ И ДЕЦА!
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София прилича на всеки друг руски град с около милион население. Къв евросъюз кви 5 лева Шопската котловина е идеална за язовир, не за град.
28
8
 
8
 
! Отговори
и те така преди 2 години
не е виновна столична община и изброените че некакви си хвърлят ненужното обзавеждане и строителни отпадъци пред и в контейнерите . а този дето е писал е най вероятно от най новите новософиянци изхвърляш си фасовете от балкона , но оплакващ се колко неуредена и *** била София .
27
3
 
15
 
! Отговори
Помня аз преди 2 години
При Сергейката беше като Цюрих софето
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама иначе строителите дружат по 4-5 хил ойро за м2.И по-големия проблем е че има бОнаци да им дават такива конти.