Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена

Премиерът заяви, че в края на март сигурно ще има ревизия на цените
Обновена: 17 дек 2021 14:38 | 17 дек 2021 14:38, Веселина Йорданова
334
Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена
Снимка: БГНЕС

Мораториумът върху електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите дава възможност на правителството да влезе и за три месеца да направи пълен анализ. Това заяви премиерът Кирил Петков пред българските журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Аз още не знам например какво се случва с азерския газ, защо той не е в калкулацията на цените на парното, това трябва да разберем. Най-лесно винаги е било - дайте домакинствата да плащат, каза премиерът и допълни, че е необходим анализ.

В края на март със сигурно ще има ревизия на цените, но не можем без анализ само, защото така някой е препоръчал софиянци да плащат с 30% повече за парно, цяла България с 11% повече, добави Петков. Той видя политически умисъл предложението за увеличение на цените от страна на КЕВР, след като новият кабинет встъпи в длъжност.

Не може денят, в който се заклехме, да бъде денят за вдигане на цените. Това ми изглежда като политическо движение, което не е конструктивно за българските домакинства, коментира Петков. Той изрази надежда да се намерят спестявания, ако има увеличение да не е в този размер.

Той бе категоричен, че риск от режим на тока няма да има. Със сигурност хората ще имат ток, въпросът е да бъде на най-добрата цена, предложена на българския потребител, посочи Петков.

Петков каза, че ЕК възлага на нас много големи надежди да свършим бързо работата по Плана за възстановяване и развитие. Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от големите спирки за плана, е по-амбициозна отколкото дори те биха се надявали. Както казахме, Планът за възстановяване е 10% и ние трябва да спрем корупцията не само за тези 10%, а за целите 100%. Мисля, че Урсула фон дер Лайн хареса твърдата ни позиция, насърчи ни, заяви премиерът.

Той съобщи, че правителството ще внесе плана отново и добави, че ще се направят поправки относно енергийната система.

Петков посочи и че ваксинирането трябва да е бързо, защото следващата вълна може да е още средата на януари. Искам да отворя диалог и с хората, които са антиваксъри, да сложим от другата страна специалисти, да разберем наистина какво ги спира, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
3
 
! Отговори
ЕМИ ТВА Е... преди 2 години
ТОК ЩЕ ИМА ЕМИ ТВА Е..ВЯРВАМЕ МУ МНОГО МУТРИ СА СЕ НАТОВАРИЛИ, А КАК ПЛАКАХА ДПС ГА ИМ РЯЗНАХА ЗА ТРИ МЕСЕЦА РАСТЯЩИТЕ ГЛАВОЛОМНО ЦЕНИ- И СПРЯХА ГАЗА НА ДОГАН, НЕ МОЖА ДА СЪБЕРЕ 23 МИЛИОНА ОТ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СИ ПЛАТИ- МНОГО СТАНАХА ТИЯ ДЕТО НИ ДРУСАТ.
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кирчо 232 "Ще разчитаме на статичното електричество за намаляване на цените, и излизане от кризата !" Прав си, само трябва ти, децата и жената да се решите денонощно, за да осигурите ламБата в хола - за пералнята и хладилника това няма да стигне. Печка не ви трябва - бездруго нямаш пари за храна и готвене. Да живее мОн-джу комуно-диктатурата на камената епоха!
196
1
 
7
 
! Отговори
Притеснен преди 2 години
Нашия Премиер каза:Аз не знам какво става с Азерския газЕ за какво си там бе човек. Да питаш, да знаеш и да решаваш.Не можеш да изтъкваш незнанието си! Дори никой не те попита за алтернативния доставчик на газ.Ти директно се похвали, че не знаеш!Изборите минаха. Ти управляваш! Ако смяташ да се хвалиш колко много неща не знаеш, лошо ни се пише!
195
0
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Ако живеехме в 18 век или някъде в Африка ,може би щеше да звучи успокоително
194
0
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Усещам колко бьрзо пада тоя менте кабинет като вземе да ни ваксинира на сила - кирчо канадчето и ни вдига цените прес -3 месеца
193
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма оправя. Токът го внасяме и печели друг. Изпусната е работата отдавна, когато го продадоха зада живеем уж по добре. И въглищата ни спират и край с нас. Няма ресурси, няма живот. Бизнеса ще зациклии, безработицата нараства. Увеличава се насилието и кражбите. В ЕС е същото. Там пък от бежанците не смееш да замръкнеш.Мирът е нарушенА, свободата и мирът идват след война.
192
6
 
16
 
! Отговори
Къде е Фигурантът ? преди 2 години
Фигурантът си е в Президентството - бездейства, мързелува и нищо не прави, така както цял живот !
191
1
 
16
 
! Отговори
Кирчо лъжеца преди 2 години
Някой вярва ли му на този лъжец ?! Мостове, източени язовири, лъжливи декларации . . . .
190
5
 
16
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Работи се и по план за създаването на машини, генериращи електричество от лицеви опори ! Очаква се енергично съдействие от страна на другаря Радев !
189
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такива лицемерии, този както и Рундю летят със собствени самолети уж да преговарят и за зелена сделка и за зелена Европа. Колко замърсяава един самолет и наясно ли са, че дори и СЕО-та не мултимилиардни компании вече не летят със собствен самолет. Много скъпо ни излизат и реално никаква работа нямат свършена, само се хвалят един друг.
188
0
 
23
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Обявете публично всички месечни заплати на държавните служители в министерски съвет - на министри, зам. министри, на държавните чиновници, вице премиери, премиер. Със бонусите, с премиите, със служебните коли, с охраната. Със всичко. Искаме нагледно да видим колко ефективно и държавнически изразходвате всеки наш - на данакъплатците, лев.
187
1
 
10
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Ще разчитаме на статичното електричество за намаляване на цените, и излизане от кризата !
186
4
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Ех Ех какви времена настъпиха Кирчо виж сяя щом народа плаче за тока че е много висок остави го на същата цена, ама увеличи всичко двойно, кака ти Урсула няма да те остави ако си послушен, А народа Кире хич не ги мисли чакали ги яли. Виж *** мята народа кат балъци дори като лъже бузите и стават червени
185
0
 
11
 
! Отговори
Верващ преди 2 години
Като ми спре тока ще си пия по един пробиотик от на Киро с магическите бактерии които гонят и всички бъдещи мутации на Ковид.
184
1
 
13
 
! Отговори
Ваксините ПП преди 2 години
Пристигнали са ваксините за деца от 5 годишна възраст. Македония доволна от Петков, който строи вече построени мостове. Ролята на ПП е Прием Македония ЕС, Задължителна ваксинация, Въвеждане евро, 5 милиарда за нови самолети, Прием расова и друга търпимост План възстановяване, Отказ държавна ядрена енергетика-да не сме конкуретни на Запада,отказ ТЕЦ123, прием в БГ 40 000 военни чужденци, и даробването ни към ЕЦБ със заеми около 6 мелеарда веднъж с лихви от План Възстановяване и Прием евро
183
1
 
9
 
! Отговори
До мнение преди 2 години
Не вкарват евтините китайски продукти. Зимата няма достатъчно слънце в България. Германия беше преминала изцяло на фото и перки, и тази година нямаше вътър и слънце, купуваше ток от АЕЦ-ове Франция и рестартира ТЕЦ-овете си. По-добро за момента от ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ-НЯМА. Бъдеще водород. В Южна Турция на покривите има панели, но в ЮЖжна ново строителство. Ние и Германия имаме 5 месеца люти зими. И 5 месеца нямаме слънце. Преди 5 год. внасяхме ток от Турция, молехме Румъния тя отказа.Белене строеж
182
2
 
8
 
! Отговори
Държавен Ток преди 2 години
Най-добрите цени са ДЪРЖАВНИТЕ. КОЗЛОДУЙ, която в момента ви е буфер и от печалбите й взимате компенсации са частните вецове, тецове и скъпите им емисии, фото и перки, биомаси.Смисълът на частниците е СВРЪХпечалба. Най-добрите цени са като се откажете от ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА, изход ЕС, и не плащате над милиард вредни емисии годишно. Закривате скъпите и неефективни ЧАСТНИЦИ, унищожаващи почвата и водите. Само че, много депутати и бивши и настоящи министри, ПАРТИИ БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ-подставени ИТН
181
4
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Новото Правителство трябва да облекчи и опрости режима на поставяне на ВЕИ в частни имоти . Тоест - досега само Мафията на ГЕРБ и ДПС имаха право да поставят ВЕИ навсякъде и Държавата да купува ток на цени които Народа ги плаща - те са скандални .Опитайте да си сложите фотоволтаици в двора или на терасата и да ви плаща Държавата - ФАЛ - нямате права . В ЕС има програма - плащат ти разходите за проекта , слагат ти електромер и се изравнява сметката - и това е само за физически лица .
180
2
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Томове може да се изпишат, за отровитена недействащи дози,които 70 процента от населението на България ако ще да стрелят по улиците няма да си набоде, така че да не ни мисли. Просто е препоръчително да не си подритва стола като сертифицира. Ако иска гражданска война ще а получи. А как ще ни квалифицират биологичните отпадъци с по 4 дози ни е през хуйовете и женските полови органи.
179
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ако решението на КЕВР е "политическо", трябва ли да забравим, че Иван Иванов е любимецът на Костов!