КНСБ: През 2021 г. много българи обедняха от честен труд

Не може да има дефeренцирана минимална заплата, смята Любослав Костов
7 яну 2022 10:39, Анисия Иванова
115

"За съжаление, през 2021 година много българи обедняха от честен труд. Трябва да компенсираме тези, които не бяха подкрепени", заяви Любослав Костов от КНСБ в студиото на "България сутрин".

В края на миналата година председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако има консенсус в новото управление за запазване на работните места, това трябва да бъде във фокуса, а не да се говори за дефицита в бюджета.

"Структурата на държавния бюджет трябва да бъде функция, която да облагодетелства обществото", допълни главният Костов.

Още по темата

Според него минимална заплата от 750 лева ще бъде реалност по някое време тази година .

"Минималната заплата трябва да ни осигурява необходимите блага, стоките и услуги от първа необходимост, иначе влизаме в категория работещи бедни", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Дефeренцирана минимална работна заплата няма как да има, трябва да има една обща национална заплата. Трябва да има базов минимум и този минимум не трябва да бъде подценяван, както се прави в България", категоричен е Любослав Костов.

"България е единствената страна, която не вдигна минималната заплата, няма готов бюджет и няма пари от План за устойчивост и възстановяване, за което ние сме сериозно притеснени", допълни икономистът.  

И заключи, че безработицата в България не е чак толкова висока, но приетият мораториум ще доведе до множество фалити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист- Баси не знаех, че програмистите не ги лови инфлацията. За вас цените по старо ли си седят? Щото не ми се вярва на всеки програмист да му индексират заплатата на всеки 3 месеца. Което ще рече, че пак някой тук идва да се фука, че някъде са му дали 2000лв заплата. Ало мойто момче я се скрий, аз съм тийм лийд на такива *** като тебе. Поне 50 съм обучил и всички ни лови инфлацията. Всички обедняхме, просто някои не сме бедни по начало, за да ни е голям проблем.
36
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е, сетихте се работещите бедни! Досега ухажвахте само пенсионерите, драги новоуправляващи! Обаче, без да се противопоставям на възрастните/те напълно заслужават финансова подкрепа/, работещите бедни гледат деца с тези мизерни заплати! Много от тях са с добро образование, но всички естествено не можем да бъдем програмисти и много често работим каквото намерим, най-вече в провинцията! А тук, заплатите са унизителни, защото местните "бизнесмени" дерибействат и крадат от труда на служителите си!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не като вас-милионерите от КНСБ и подкрепа.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етера падна да му мислят програмистите ;) И линукса вече не мой ги спаси :))) Умря програмирането на ХАЙФ а :))) А те само от там изкарват.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говориме българи за отцеляване не за забогатяване.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 какво забогатяване пич ния говориме за одцеляване не за забогатяване да може да свържеме двата края да има пари за хляб оставиги тия химери с забогатяването много си далеч от истината.
31
2
 
10
 
! Отговори
гост преди 2 години
без да съм имокономист инфлацията е 30-40% за миналата година за тази прогнозират още по-висока с една дума може би ще стигнем 100% поскъпване на базата на никакво увличение на заплатите
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се тръгне от частниците, там е най-голямата лъжа. Плащат минимална и когато им скимне дават в плик колкото решат отгоре. Трябва да има фишове в които всичко да си пише и работника да знае какво са му платили и на колко го осигуряват. Искаш отпуск, даваш молба и някой ти разрешава, всичко да е видно и за двете страни. Щом верижи пришълци в страната ни си позволяват своеволя правете сметка за нашите си какви ги правят. Естественно проверяващите нищо не забелязват или има защо да не забе
29
2
 
7
 
! Отговори
L. преди 2 години
Глей ги тия - учудени. Че кога българинът е забогатявал с честен труд?
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - всички обедняхме. И аз съм програмист и ако си мислиш, че не ми е бръкнало в джоба поскъпването на хляба от 1.14 на 1.60лв и поскъпването на другите стоки, парното, тока и водата нещо си се заблудил. Може би ти живееш при мама и тате да те хранят и поят и товите парички си даваш за парцалки, ама хората дето се издържаме сами от заплати без значение колко взимаме отбелязваме разликата в цените много ясно! Аз мога да си ги позволя ама не означава, че не съм обеднял!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами излизаите ако искате с руснаците ще бъдете по добре българия ще цъвне и ще върже ще просперирате не е важно в какъв съюз си важно е хората да се приспособът към него и да се климатизират всичко си зависи от хората подаваите документите и излизаите при путин глад и мизерия тогава ще се увеличиме вия си знаете наи добре щом ви е толко мерак.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете за ситуацията на ДС, Радев и Черепа, които ви упраляват днес с поствавени актьори в МС.
25
4
 
3
 
! Отговори
До 23 хаха само 2021 преди 2 години
Много ти е къса паметта! Имаше Станишев и Орешарски, НДСВ и юпита. Да не забравяме Костов с приватизацията, от която влязоха под 10% в хазната и други, и други! От такива като теб се върнаха всички от ДС и чрез техните деца отново налапаха кокала.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно е да сочиш някои с пръст и да го кретикуваш като гледам и при новите положението е катастрофално не се сърдете се на хората търсете вината в себе си човек които търси вината в хората е мързелив и не компетентен научете се да бъдете самостоятелни не да разчитате някои друг да ви върши черната работа.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евро атлантизъм с ,,ценности,, За всички е ясно че се държи ниско МРЗ то за да се внасят украинци на по 600 лв за мутрите по морето . Заради мутрите го правят. Ама това носи ,,членството,, бедност и изчезване на населението.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас се увеличава броя на работещите бедни. Стотици магазинчета и капанчета, а магазинерките седят пред тях и цял ден пушат и пият кафе. За какви заплати???
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 само не разбрах тиквата какво общо има с намаляването на българите целият свят намалява нямате закони икономика корупция такава нация сте си се гледате в джоба и паницата на чуждия оправете си конституцията и си подретете държавата не става само с ядене требва и акъл
20
5
 
13
 
! Отговори
хаха само 2021 преди 2 години
за 10 години при Тиквата 840 хиляди по - малко българи рекорд!! България винаги е било гето, злобните бедни българи казват кой нил миел чинии в чужбина сигурнонима такива, но много малко много хора в чужбина имат уреден живот извън гетото Панелистан, колко от вас реално мият чинии в България - много особено вашите ридители за жълти стотинки!!! Няма да има просперитет заради злобата и завистта в българина, а да след още 10 години всеки втори ще е ромеи и пенсионер, но пари за пенсии няма да има
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще вдигаш данъците по време на демогравска криза и пандемия плюс това държавата издържа бизнесите на чужди хора не нашите на мене дърбавата не ми дава нищо аз няма как да плащам данъци защото съм безработен вземете си парите от фалшивите телкове там са 1 милиард и вижте в кои квартали се плащат данъци от всички данъкоплатци и колко хора има регисрирани на борсата.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако сте я управили тая държава да зимате големи пенции и заплати ама на държавата за нищо не става колко ора има учени и одат голи и боси горкинките а па ониядругите им викат- що не си учил. що сте краднали и вие и тейковците ви за тева сте вие богати па те не са айде сичко знаеме. айде живи издрави.