Пожарникари на протест: Не си играйте с огъня!

Демонстранти се събраха в центъра на София
19 фев 2022 13:30, Петя Славова
86

Пожарникари и спасители излязоха на протест в центъра на София днес, за да привлекат вниманието към себе си и нуждата от достойно заплащане за техния труд. С лозунги „Увеличение на заплатите с 20%“, „Рискувам живота си“, „Не си играй с огъня!“ огнеборците започнаха протеста си в „триъгълника на властта”, предаде БГНЕС.
Още по темата

Президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков посочи, че искат увеличаване на доходите през 2022 г. „Второто ни искане е да се увеличат средствата за капиталови разходи. Към момента са предвидени едва 30 млн. от необходимите 247 млн. лв., които са заявени от ръководителите на структури в МВР“, посочи още той.

Третото искане, което изброи Станков, e да се подобри социалният диалог с ръководството на МВР.

От площад „Независимост”, Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” ще тръгне на шествие, чийто маршрут ще премине покрай сградата на Министерство на финансите и ще приключи пред сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Станете като вожда и учителя който беше ваш колега шефове на охрнителни фирми и тогава ще ви се решат проблемите . Ще има да ни млатите най-бедните докато ни заличите, а народът ще ви ръкопляска за извършеното добро .
62
3
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До До 65Съдебната охрана не са част от МВР и си работят като нормална трета категория, за това и няма кандидати.
61
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-78 пишеш самата истина,държавата ги осигурява,само данък за заплатата им се удържа,а на нас пенсионерите -мъже,не са ни включили 2години трудов стаж в родната казарма,защото стажа е бил недействителен,защото не са платени никакви осигуровки,все едно сме служили в родната казарма пожелание.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважавам пожарникарите. Връзкари били тука чета малко по-надолу. Добре... Айде да са връзкари. И отива на повикване. Гори къща. И какво прави? Казва, че му е паднало кръвното и не му се гледат кървища? Че си одим дома на жешко да си везим ковьоро... Всяка професия заслужава достойно възнаграждение. Няма по-по- най тука. Зидар, готвач, чистач ако щете - на всекиго достойно заплащане. Всички в крайна сметка отиваме на едно и също място 2 метра под земята...
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички служители от системата на МВР и МО които са на двойна хранилка вече седма година на заплата и пенсия едновременно трябва да се изчистят, в системата се получават тапи,местата са блокирани няма кариерно развитие!До кога?Няма незаменими...
58
3
 
4
 
! Отговори
Иван Асен преди 2 години
За гавазите - тест на Купър и тогава нова заплата ! Вървете да пасете овцете за МРЗ !
57
8
 
4
 
! Отговори
LILI IVANOVA преди 2 години
на мен като не ми харесва нещо на работното ми място напускам и си търся нова работа.Интересно защо не напускат ?
56
11
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Щом не са доволни, ЗАЩО НЕ СИ ТЪРСЯТ ДРУГА РАБОТА А ???? ?А ТРЪГНАЛИ ДА ЗАПЛАШВАТ И ДА МРЪНКАТ, НАЛИ УЖ мъже ИЛИ ???
55
4
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Връзкарска работа на куков ден. Наскоро един познат се яви на конкурс за "Съдебна охрана ".Освен него е имало още един кандидат. Онзи не издържал физическите изпити и назначиха моя познат.Вече няма мераклии да работят такива длъжности,щото в частният сектор се вадят много повече пари.
54
6
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Кокорчо увеличи парите напожарникарите заслужават Например вземи пари от *** и останалите кумове сватове спецево
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора на честта ,четете шефа на пожарната на 09.09 . 1944г се самоубива със служебен пистолет ! А защо ли ?
52
6
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Пожарникарите са смели хора,които рискуват живота си,а спасяват животи! Подкрепям ги!
51
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствения въпрос е Кокорчо от кой сега ще вземе, та да даде на тези хора и да потуши пожара, министерството на правосъдието го ошушка, сега наред е спорта и културата май.
50
8
 
10
 
! Отговори
РМС преди 2 години
Частната собственост трябва отново да се НАЦИОНАЛИЗИРА ! Отново народен съд и почваме отново живота при равни условия и държавна собственост!
49
8
 
21
 
! Отговори
до 61 преди 2 години
Не е лесно да се стане пожарникар или полицай. Там е изключително, ама изключително връзкарска работа. Нямаш ли връзки нищо не става. А езиковата култура и физическата подготовка са само бутафорни. Особено езиковата култура там - пълна пародия. И аз лично повече уважавам пожарникарите, а и при всяка тежка катастрофа те ходят. Да режат ламарини, да вадят трупове и т.н. Сигурно 70% от работата им е по катастрофи, а останалото по пожари.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до: 63 ----- Ами то БНБ е изгоряло за нас българите от преди 20 години, и вече е собственост на евреи! Така, че дано изгори този път буквално!
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да си платят цялата година интриги, в другите държави 5% инфлация и строги мерки, тук е над 10 и не правят нищо, точно нищо.
46
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма край българската злоба.Когато някой протестира срещу властта веднага бива оплют.Когато протестираха учителите пак злобарите ги оплюха.Ако някой си мисли,че е лесно да стане пожарникар или полицай.Места има достатъчно ,даже не могат да си запълнят бройките.Само дето има изпити по физическа подготовка и по езикова култура.Някой т.юфлек,който знае само да плюе зад компютъра няма как да издържи тези физически изпити.Нито пък тези за езиковата култура.И цял живот ще си остане *** бачкатор.
45
6
 
26
 
! Отговори
РоднатаПолицияНиПази преди 2 години
Преди два часа в центъра на София се разминаваме с една полицейска кола, в която имаше трима полицаи и този полицай на задната седалка си изхвърли фаса от цигара през прозореца!! И това е полицай в патрулка в центъра на София !!!! Сигурен съм че си изхвърля и чашката от кафе и кутията от цигари през прозореца на патрулката!!
44
18
 
9
 
! Отговори
А сега преди 2 години
Уволнение за всички протестиращи