Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция

Негов заместник участвал в среща на военните министри в ЕС
Обновена: 28 фев 2022 21:48 | 28 фев 2022 21:47, Веселина Йорданова
282
Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция
Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Янев е единственият политик, който милее за България и нейните национални интереси. Той е длъжен да започне нов политически проект, който да спаси България от поредната национална катастрофа, която ни е отредила НАТО и ненавиждащите ни атлантици. Янев, не се спирай, историческият момент е съдбовен!
218
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той кво ли може въобще, че това! Не знае от коя страна се държи пушката.
217
2
 
1
 
! Отговори
хх преди 2 години
А Янев га яде баницата не се оплакваше нали?! Не забравяйте, кой въведе зеления сертификат - ЯНЕВ!
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВъзмутенТретата световна война почна. Само ти още не си чул!
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путлеро-фашистът Янев трябва немедлено да бъде разжалван в редник, да се прати да копае шчели и мие тоалетни и да марширува строева подготовка със "за почест" на старата си униформа, закачена на закачалка. Да види, какво е истинска военна служба!
214
1
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Ако Украйна бързо се присъедини към ЕС, това е равносилно на Трета световна война!!!
213
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е умен.човек направи каквото може. Ся иде поредния хамерикански продажник.
212
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво странно виждат някои хора в смяната на Янев. Правителството си има решения. Какви са тия орел,рак и щука. А и бсп загуби изборите.
211
6
 
8
 
! Отговори
ББ Евроатлантика! преди 2 години
ГЕРБ гласувайки за смяната на Радев отдаде доброволно 50% от електората си за Новата партия на генерал Янев. ББ шубето толкова е обсебен да не би да го пратят в затвора че направи ГЕРБ за посмешище пред собствените си избиратели.Да гласуваш за министър предложен от Просто Киро определен 1 час преди започването на заседанието на Народното събрание едва взел самолета от Брюксел и пристигнал с закъснение за гласуването му е ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА ГЕРБ.Незабавна ОСТАВКА И СНЕМАНЕ ДОВЕРИЕТО към ББ.Оставка!!
210
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чао-чао, *** хахахаха
209
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можете да намерите англоезичната телевизия RT и рускоезичните Первый канал, Россия 1 и т.н. в интернет! Забраняват ги, защото се страхуват от другата гледна точка, от истината! Това е тоталитаризъм!
208
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия Гугъл предлага първия резултат от търсене "войната в Украйна" с руската гледната точка едва на стр. 11 - никой не отваря резултатите толкова назад. Ютюб, Фейсбук, Туитър спряха излъчването на руските медии, а позволяват изобилие от реклами и постове с фалшиво съдържание. Американските технологични компании са инструмент на правителството на САЩ. Съпротивата е - Duckduckgo/Yandex вместо Google; Telegram/VKontakte - Twitter/Facebook; Tor/Yandex - Chrome/Firefox; Odysee/Yappy - Youtubе.
207
10
 
5
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Не го мислете,такива като него,ни краставици гледат,ни домати.ЯД ГО Е,ЧЕ НЕ МОЖА,ДА ВЗЕМА,ПО-ДЪЛГО,ГОЛЯМАТА,ДЕПУТАТСКА,ЗАПЛАТА.
206
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върви в украйна да водиш спецоперацията! Путин ще ти даде медал
205
26
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Янев, не че не можеш, ами не трябва да си част от това правителство, защото си вреден за България.
204
11
 
13
 
! Отговори
xcv преди 2 години
не можеш, защото си уволнен. нормално е.
203
18
 
33
 
! Отговори
СТАР ЕФРЕИТОР преди 2 години
ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ
202
24
 
16
 
! Отговори
Курт Доколенков преди 2 години
Прав му път на янеф! Няма да ни липсва!
201
20
 
16
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Благодарил на българските граждани за подкрепата,тоя ще ме разплаче,еми те бяха точно 25 човека бе пич,устремил си се стремеглаво надолу по стълбата,министър председател,военен министър,изгонен от министерски съвет , а сега обратно на село да гледаш краставици и домати
200
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, още ли имаш усещане, че те послушват?