Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция

Негов заместник участвал в среща на военните министри в ЕС
Обновена: 28 фев 2022 21:48 | 28 фев 2022 21:47, Веселина Йорданова
282
Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция
Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
12
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Защо Меркел и Макрон , през 2014г. , не приеха Украйна в ЕС ????
178
7
 
24
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
Работата отива натам , че самият Кирил Петков е за СМЯНА ! Започвам да вярвам , че като се смени И Гешев , нещо ще се оправи в тая КОЧиНъ !
177
3
 
19
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Кой ни е виновен че ЕС е по бели гА-Ще-т а? В ЕС няма качествени лидери , и никой не си признава . Защо се допусна война в Европа , явно щатите си изпълниха задачата , постоянно да има войни по света , а къде е мястото на Европа , като ЦЯЛО , джендърията надделява май ... Сега пък ще се събарят ПАК паметници , това държава ли е , останаха ли някакви ценности ???
176
3
 
12
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
От 3 май 2016 г. проф. Тодор Тагарев е назначен за директор на Института по отбрана, но на 31 март 2017 г. е освободен от служебния министър на отбраната о.з. бр. ген. Стефан Янев. Според МО на РБ това е заради подмяна на тактико-техническите задания на проектите за закупуване на нов тип изтребител.
175
6
 
21
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Бахт и орисията пак сме на грешната страна ! Почвам да си мисля че 1945г Сталин трябваше да зачеркне такава страна като Германия не на 2 на 102 трябваше да ги раздели ! Швабите и САЩ са на път да предизвикат 3 СВона ...
174
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев и като премиер се изложи и като министър.Да си върви!Не ни трябват ръководители, които приемат позицията на снишението.Не смее да каже, че това е война, защитавал интересите ни, глупости!Такива защитници като теб не искам, ако стане война ще капитулираш на втория час!
173
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въобще не ти е мястото в политиката и в армията, отивай на село
172
10
 
9
 
! Отговори
toma преди 2 години
тук сте двама реални фена на Пу.ин и поддържате активноста все едно сте 100.спирам да отговарям на ботове.
171
13
 
12
 
! Отговори
Руското мекере. преди 2 години
Има рубли може да се пенсионира.
170
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама кой си ти, че ни занимаваш със себе си?
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен188...ти чувал ли си израза,,,гражданска война...като си чул,защото е така,задай си въпроса кой я подпали.......
168
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....***...кръгом марш....и без да се обръщаш......
167
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Снощи гледах "Евроком",и ми стана ясно,от изказването на една госпожа,защо в Украйна има бойци от Чечня,и затова не вземам страна в този конфликт.
166
7
 
18
 
! Отговори
Bridgewater преди 2 години
България в големи военни кохфликти винаги е вземала страната на губещия. Така сме изгубили западните покрайнини, добруджа, част от Македония.Този път се надявам да не е същия случай защото Родопите и Делиормана заминаха. Боже пази България
165
4
 
9
 
! Отговори
да питам преди 2 години
До 121212 Защо не дават да се правят референдуми? Например, НАТО, ЕС...Да ти кажа, защото сме *** материал и добре, че все пак ни дават да гласуваме...Къде ти е пряката демокрация?
164
4
 
12
 
! Отговори
не че нещо преди 2 години
Що си мисля,че ако мустафата не го беше юрнала и тоя спокойно щеше да продължава да е министЕр!?
163
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До toma,той поне не плаче,като онзи от банкя,откакто го свалиха,ката ден риве за власт.И още му се чудя,как не е казал досега,аз ако бях на власт,Русия нямаше да нападне Украйна.
162
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До tomaБългари ще има , но за България не е много сигурно.Внимавай ,и мисли.Ситуацията е опасна и за нас.
161
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде натовците ,товарете се на танковете, и на помощ на Зеленски. Ама като ви пипнат кадировците не отговарям.В същност българите вече нямат и танкове, и достойнство.
160
18
 
12
 
! Отговори
toma преди 2 години
Не мога да разбера тези хора колко им е трудно да се разделят с власта.И без теб ще има България.