Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция

Негов заместник участвал в среща на военните министри в ЕС
Обновена: 28 фев 2022 21:48 | 28 фев 2022 21:47, Веселина Йорданова
282
Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция
Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дето се радват на нашите нагаждачи да си спомнят, че мобилизацията е до 60 години. Политиците в бункера, вие по улиците да се биете, жените и децата в мазетата без вода и ток. Няма НАТО и тинтири минтири, като става въпрос за такъв конфликт, преди някой да ни е нападнал, никакво перчене и жертване на народа, че после ще търсят къде да избягат и те и близките им.
198
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е балансиран човек, той още не е политик . Заради първото трябва да остане министър. Ако бе и политик сега щеше да си е на стола. Господа политици, оставете Янев на поста докато премине тази европейска неразбория. После правете каквото намерите за добре.
197
21
 
9
 
! Отговори
Предложение за утре! преди 2 години
Янев Марш! Янев Марш! Янев Марш!
196
7
 
29
 
! Отговори
пфу преди 2 години
Не, видя, се че нямаме държава. Можеш да плюеш по президента и всеки друг, но който каже нещо което Америка не одобрява, го гонят. Утре ще накарат да воюват и българи, вместо американците, че да не станела ядрена война. Оттук нататък, който изпрати свои войски срещу Русия първи ще е предател на държавата си, нека като искат американците война , да си я водят. Всичко е за петрола, не пишете глупости, че искали да защитават Украйна, искат да я изцедят както стана и с другите петролни държави.
195
19
 
9
 
! Отговори
Вън от България преди 2 години
Да ходи в Русия! Вън ДС/КГБ. Лустрация на Армията! Отврат
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не утре, Янев, начео с армията и 500 000 бъгларина, да кажат, че са на друг мение?А? ААААА?!!
193
7
 
5
 
! Отговори
doko преди 2 години
Сайонара, Рублич.
192
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалки са хората , които събарят паметници. Опитват се да съборят паметта си или по-скоро гузната си съвест. Но предателите се наказват за своето предателство.
191
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заради хамериканските предатели кокорчо и канадчето
190
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кво става пу т кофили :)? Скачате ли разпенени на амбразурата да браните матушка Мордор? Май вашето *** ви подведе, не се оказа чак до там кукла на конци за чорапа радев и патриарха кирил. Браво на Кирчо, че изрита предателя янев, време е наритване на ру шко филите по всички фронтове.
189
13
 
40
 
! Отговори
Благодарна преди 2 години
Всички, които заставате зад агресивната Ню ейдж протестантска и масонска Америка, просто не сте добре... И не помните миналото - ако Православна Русия не беше дала кръв за нас, щяхте още да слугувате на турците, загубеняци такива и внуците ви да са роби... Няма по-голям грях от неблагодарността. Това, което се случва сега е плод на Щатите, а не на Путин, който просто си защитава прекрасната родина. Има тайно построена Натовска база в Украйна, за която той е разбрал - знам го от местна жителка.
188
3
 
17
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Г-н Шойбле / бивш министър на Германия , беше прав , НАТО е отживелица , на ЕС ни трябва ''ОБЩО ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ '' ...Сега виждаме колко е бил прав , от ЕС не зависи нищо сега , само гледаме ''сеир'' , на приказки не се помага на Украйна , .... трябва НА ПРАКТИКА ДА ПОКАЖЕМ !
187
7
 
23
 
! Отговори
qwerty преди 2 години
С голямо нетърпение ще броя минутите и дните, до смяната на това *** просто Киро! Излъга 25% от българите и те гласуваха за него! Но...народа ни е проницателен и на следващите избори ще се поправи! И той ще отиде в забвението така, както дойде от нищото! Янев и министрите от служебното правителство, които проправиха път на к.о.п.е.л.е.т.о ПКПетков ще се върнат, за да управляват България!
186
3
 
14
 
! Отговори
ЛЕЛЕ , МАЛЕ преди 2 години
Като си представя , че в ЕС са все такива като Бареков / Д-У-ду-кЪ / , съмявам се че тоя съюз че просъществува дълго .
185
5
 
17
 
! Отговори
Е , и ! преди 2 години
Отново , Русия и САЩ са на ДАЛАВЕРА , ЕС е на дъното !Кой пак ще ни убеждава че ЕС е някакъв факто И НЕ СЕ РАЗПАДА !?
184
8
 
27
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Браво! Достоен човек! На Киро Американеца му броя оставащите дни, дори минути!
183
2
 
2
 
! Отговори
отговор преди 2 години
До Анонимен.. Явно няма с какво друго да се хвалят , ПРЕСТРУВАТ СЕ КАТО ЛИСУНГЕРИ , и се крият като мишки !
182
11
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Г-н Янев! Направете партия и изметете безродника Киро от властта!
181
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен.. 198 . За каква държава говорим , тя отдавна е ПРОДАДЕНА ПОНЕ 10 ПЪТИ , и за каква НЕЗАВИСИМОСТ СЕ ГОВОРИ , КОЙ ЩЕ КАЖЕ , ОТ КОЙ ДО СЕГА СМЕ БИЛИ ''НЕЗАВИСИМИ'' , Византия, Турция , Германия , Русия , или сега ....????ЗАЩО ИМАМЕ НАЦ. ПРАЗНИК НА '' НЕЗАВИСИМОСТТА'' ... Нека Плевнелиев да се изкиха , за независимостта !
180
5
 
25
 
! Отговори
Киро , Кирчооо преди 2 години
Като смениш министъра на МО , войната ще свърши ли ?