Петков: Да разграничим приятелството с Русия от режима на Путин

С войната има нов преглед върху системата на отбрана
154
Петков: Да разграничим приятелството с Русия от режима на Путин
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна дава възможност за България да направи структура, свързана с бежанците и нов преглед върху инвестициите за отбрана, според премиера Кирил Петков.

Още по темата
"Досега са се купували едни техники, колкото една корупционна сделка да мине някъде и ако погледнете нашата система на отбрана, тя е като точки на един лист, които не са свързани и те стават единствено за мишена. Сега тази война ни даде възможност да направим тоя преглед, даде ни възможност да погледнем бързо и критично към нашата зависимост от енергийни източници", каза Петков на Годишната среща на бизнеса с правителството.

По думите му не е добре да си зависим от един източник, независимо кой е той. В петък премиерът ще провери лично строителството на газовата връзка с Гърция и каза, че ежеседмично си пише с гръцкия си колега Мицотакис за прогреса му. Според него връзката, която не била готова за 11 години, ще стане за 6 месеца.

За системата за закрила на бежанците той обясни какво прави правителството: "Тази система никога не е приемала по 2000-3000 човека на ден и предишният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 човека на ден. А тук имаме майки с деца, бягащи от война". Петков смята да посети гранични пунктове, на които се приемат бежанци.

Премиерът каза, че хибридните атаки не са мираж и се опитват да разклатят целия Източен фланг, като са особено фокусирани върху нас.

По думите му трябва да разграничим приятелството с Русия, основано на исторически, приятелски връзки и култура от режима на Путин. Затова исках да коленича на Шипка, защото там руски воини са си дали живота за България, посочи той.

Труден момент е за България, труден момент е за Европа. Европа е във война. Това, което до момента се говори – енергийна криза, газова криза, това всъщност са измерения на войната, заяви Петков.

Правилното решение беше да вдигнем високо ръка и да кажем "Ние сме за санкциите, няма да мълчим, ние сме НАТО и ЕС", каза премиерът.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 От един десарски дол дренки сте :)
68
13
 
3
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
...руските таракани сега ще ни направят Киро-Ментето положителен герой! Путин е пътник, въпросът е колко трябва да плати обикновеният руснак заради болните мозъци в Кремъл? Те май още си мислят че войната е някъде далеч и тях не ги касае!
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 Е, баце ви го търпяхме цели 12 години. И вие ще потърпите 4, гербав. Такъв е животът.
66
3
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
нямаше такова разграничение като мятаха бомбите с убеднен уран над Югославия! а сащ как разгриничиха Хирошима и Нагазаки в центъра на градовете от военните??? разделяй и владей ли бе те посъветваха от козяк? чак толкоз прости не сме
65
2
 
18
 
! Отговори
77 преди 2 години
Дано в Харвард са те научили да бягаш бързо, че скоро ще ти потрябва
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че сме до Сърбия. Ако стане нещо, там ще се спасяваме !
63
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Русия не харесваха толкова Путин защото беше мек със лъжливия запад. Сега рейтинга му е ударил небесата!
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото политик безродник, сигаанин, безродник,, сииганин, клоун, наркоман, клоун, безродник.
61
2
 
8
 
! Отговори
До Кире преди 2 години
Киреее, пак много говориш. "Европа е във война. Това, което до момента се говори енергийна криза, газова криза, това всъщност са измерения на войната, заяви Петков."Само прочети какво си надрънкал. Европа била във война. Тя ако е във война ти ще си в Канада вече. Моли се да не идва война в България. Това ти е останало Кирее. А освен оня Плювнелиев питай и ти партньорите дето ти се обаждат по телефоня, дека са ни самолетите дет платихме. Говоря за краварите дет им лижиш ***.
60
5
 
5
 
! Отговори
Ех Киро преди 2 години
Аз ако бях на Киро щях да арестувам всички *** от *** и щях да ги натикам по затворите, после щях да отида и да сменя фасона на тая Мутрофонова,щях да я пратя с шут към Русия пребита от бой. А всички русоробчета дето се отварят - на един влак и еднопосочен билет в Сибир.
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 Аз ги разграничавам, вие не умеете. Гербави, какво да се прави.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз промяната 79 Пак ли Вие, гербавият тррол, "случайно" непрекъснато сте тук. Първо обяснете Вие какво работите, защото сте тук и когато мен ме няма :) Имам дом и близки, разбира се, само баце ви събира такива изпадняци, та нямате. Защо да ги заклеймявам тях, те не крадат, не лъжат, не са престъпници, като баце ви.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените гледай, киро, цените, не Путин! Да не се налага да се евакуираш.
56
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 67 ПАК ли ти *** на Подмяната ДА те питам работиш ли изобщо ИМАШ ли дом А близки И тях ли така заклеймяваш постоянно
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така правя по отношение на България.Не смесвам люблвта си към родината с режима на мутрите и мутресите на днешните й господари!
54
5
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Трезвомислещите в русия са малцинство,а болшинството одобрява войната с украйна и при това положение няма много-много какво да разграничаване.Време е българите да изтрезнеят от любовта си към тази престъпна порода.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От каде ще внасяш бе, или ще сложиш по покривите слънчеви панели.
52
3
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
За всички хора с малко мозък е ясно, че ****ин е изперкал военнопрестъпник !!!___Но се оказа, че в България има много ***, същества без мозък, които подкрепят този убиец и разрушител !!!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 П.р.остак човек на п.р.о.стащини се радва :)
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% са според официалните данни робите на Путин в България.Те са повече в сравнение със Сърбия и Унгария.Това са единствените държави в Европа,в които Пуин има подкрепа.Боко да разкаже за великия Газопровод построен за рекордно време за Путин.450 км за 1,5 години за Путин.А газопровода от Гърция 150 км.за 11 години.От Гърция газта е с 120% по-евтина в сравнение с Путинската газ.