Петков се видя с бизнеса: Всички сме в една лодка сред почти перфектна буря

Премиерът обеща фирмите да бъдат подкрепени и през април
Обновена: 14 мар 2022 12:00 | 14 мар 2022 11:30, Веселина Йорданова
339

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков заяви, че срещата му с бизнеса е преминала в много добър и конструктивен диалог и обеща на работодателите помощ от държавата и през април.

Всички сме изправени пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа и електроенергията, каза Петков и допълни, че всички осъзнават, че тези фактори са предимно външни.

Още по темата
България в момента е в средата на една почти перфектна буря, но се обединихме, че всички сме в една лодка и можем да излезем на базата на знанията и диалога, който имаме. Бизнесът ще бъде подкрепен и през април месец, в началото на следващата седмица ще има предложение за нова мярка за цените на електроенергията, каза Петков.

По думите на премиера няма отделна стратегия за правителството, отделна за бизнеса. Всички заедно ще работим ръка за ръка, за да можем да излезем от тези безпрецедентни рискове, да можем да оцелеем като икономика, бизнеси, брой работни места запазени, каза Петков.

В момента гасим пожар след пожар, навсякъде е продънена системата. В същия момент чуваме изказвания - за един ден ще реша всичко, къде бяхте 10 години?! Безумно нагло е да се чуват този тип разговори на гърба на хората. Моля всички граждани, ние координирано работим, няма да останете без продукти, не се поддавайте на лъжливи новини, каза премиерът и увери, че кабинетът работи да ограничи влиянието на инфлацията.

Петков призова хората да не се поддават на "паника и на Фейсбук, за да не даваме възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода". Той увери, че правителството работи и дава систематични решения на проблемите.

Премиерът каза, че при вчерашния му разговор с украинския президент Володимир Зеленски той е помолил за всякаква помощ и е благодарил на правителството за получената до момента.

Министърът на енергетиката Александър Николов каза, че конкретните параметри на механизма за подпомагане ще се обсъждат до края на седмицата. Ще се разгледат всички механизми за средносрочни и дългосрочни решения, които да дадат яснота на бизнеса за година напред.

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посочи, че правителството и държавата ще подпомогнат с всички възможни законови средства българската икономика, така че предприятията да продължат да работят и да не освобождават хора. Помощта за увеличените цени на енергоносителите ще бъде увеличена, с колко и как, предстои експертите да решат, каза Нинова.

Работодателските организации заявиха, че са удовлетворени от конструктивния диалог с правителството по поставените болезнени въпроси с цените на енергоносителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Киро,стига с твоите разнопосочни приказки на не чист български език,не ти се удава да бъдеш добър оратор.Увеличете пенсиите и заплатите на хората,чу с тази хиперинфлация ще психясат от глад.
280
0
 
1
 
! Отговори
Ха преди 2 години
*** клона на който седим.. !
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме в една лодка - този наистина ни има за толупи! Няма лодка, няма вода, няма буря всичко е някаква канадска фикция!
278
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От представителите на този "бизнес" махнете лапачите на субисии, евроапейски програми и държавни поръчки и няма да остане никой.
277
0
 
7
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Разбира от политика колкото зеления,краварско изпражнение пратено да ограбва и унищожава
276
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Бизнеса е ясен а обществовто както винаги не е споменато, е като се създаде партията на безпартийните ще е друго.
275
0
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
ДА, ама не .Аз не ви искам пробита лодка
274
0
 
8
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Виденовата криза свърши, сега идва Кирчовата пролет. Народе, харчете си парите и правете борчове.
273
0
 
3
 
! Отговори
много филми гледаш преди 2 години
Кириле. Дай да излезем от ряката и да попваме да действаме, че лодката е много пробита
272
0
 
8
 
! Отговори
Вие може и да сте преди 2 години
Сложете таван на цените на основните стоки!!!!Къде прилагате данък печалбата???
271
0
 
9
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Кирчо и Кокорчо са англо-краварски под логи, пардон - възпитаници и след като из пона се рат още, ще се качат с дисагите на аероплана и ще отидат при своите господари- кравари,където отдавна са скрили семействата си, което налага час по- скоро да се осъзнаем на къде вървят работите да извадим паветата пред Коня.
270
0
 
5
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Кирчо и Кокорчо са англо-краварски под логи, пардон - възпитаници и след като из пона се рат още, ще се качат с дисагите на аероплана и ще отидат при своите господари- кравари,където отдавна са скрили семействата си, което налага час по- скоро да се осъзнаем на къде вървят работите да извадим псетата пред Коня.
269
0
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Баси и лъжеца, баси и нахалника е тоя Киро. Какъв пожар гасиш, като вие ги разпалихте бе, тъппак? Кое загаси - цените ли, ковид кризата ли, социалните проблеми ли? Кое? И понеже е некадърен, най-елементарното е да обвиниш предишните. Глу.пак.
268
0
 
16
 
! Отговори
, преди 2 години
некадърници!
267
0
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 години
зъбльо! Една година управлявате и съсипахте държавата!!! Бог да ви накаже!
266
0
 
16
 
! Отговори
мда преди 2 години
В една лодка ама едните гребат, а другите ядат и се возят.
265
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не съм се качвал на никаква лодка. Не съм го карал да тегли никаква кредити. Не съм искал нищо от тази държава
264
0
 
8
 
! Отговори
селин дион преди 2 години
ама той за каква лодка говори канадска лодка или българска лодка ле не ми стана ясно той още ли е канадец или 100% българин , не става ясно дали намя да запали полсе канадската лодка и да остави вси1ко насрано
263
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кико и Кокорчо с нищо не са ни криви, отдавна трябваше да изгоним мОн-чжоу с камъни и дърве, ама нали толкова вие акъла - мизерувайте си на воля! До гуша ми дойде от мут..ро-кому...няги!
262
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква лодка бе ?! Ние долу гребем с веслата на вас горе ви веят с перата !*** се ти ...