Дават по 70 лева на всеки пенсионер за Великден

Парите ще достигнат до над 2 милиона пенсионери
Обновена: 2 апр 2022 09:24 | 2 апр 2022 09:22, Елка Василева
117
Дават по 70 лева на всеки пенсионер за Великден
Снимка: архив, БГНЕС

По 70 лева ще получи всеки пенсионер за Великден, съобщиха от Министерския съвет.

В изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година.

Още по темата
Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума в размер на 70 лева на всеки пенсионер през април 2022 година.

Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Правителственото постановление е прието неприсъствено.

Държавата ще подпомогне най-нуждаещите се за Великден, обеща премиерът Кирил Петков по-рано тази седмица по време на заседанието на Министерския съвет.

„Искам да възложа на финансовия министър и на министъра по социалната политика да изработят пакет Великденска подкрепа за най -нуждаещите се да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна и това да стане до следващата седмица, защото е важно да подкрепим хората“, каза тогава той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
19
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Кирчо няма да ти вдигне заплатата,а твоят работодател.Соца свърши одавна,ако не си разбрал.
56
5
 
18
 
! Отговори
Поп Кръстю преди 2 години
Нали Киро тегли заем от 1,5милиарда.Ще замаже нещата.
55
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А когато нямаше ковид,икономическа криза и война Боко даваше само на някои пенсионери по 40 лв.за бог да прости.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, а заплатите кога ще вдигнеш
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е държавата да втвърди пенсионната политика чеез въвеждане на лични пенсионни партиди, в които всеки сам да преценява колко от дохода си ще спестява. Така всеки човек ще поеме персонална отговорност за старините си. Ще отпадне вредния навик на всички политици да се заигграват с пенсиите, теглейки заеми и правейки политика на кой празник колко пари на данъкоплатците щедро са раздали на така наречените - нуждаещи се.
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подигравка,просия.Унизинелно е.
51
10
 
17
 
! Отговори
митко преди 2 години
Срам и позор.От повече приказки вече няма нужда.В сряда 6 април,12ч.-всички пред парламента.
50
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не знам накъде върви дуржавата. Работещите и плащащите данъци стават все по-малко и става все по-трудно да се плащат пенсии и помощи. В момента положението се закърпва със заеми, но това е отчаяна и крайно вредна за икономиката мярка, която само симулира повишение на доходите. Никой не е забогатял, вземайки заеми и харчейки ги за потребление. В един момент и възможността за заеми ше се изчерпа и ще трябва да почваме да връщаме. Ужас просто!
49
7
 
15
 
! Отговори
Aàfh преди 2 години
Гръцките пенсионери взимат 200 евро за Великден. Колко още десетилетия ще трябва да гоним дори тях. Ама с такива управници не ни трябват окупатори и бандити. Крайно е време Европа да се превърне в Обединени Европейски Щати.
48
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън за една бутилка олио
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да ги вземете обратно от всички следващия месец като влезе в сила новият осигурителен праг от 3400 лева, то хубаво взимаш ама такава пенсия можели да платиш после бе ***?
46
8
 
19
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
са каже какви Великденски добавки ще вземат в Министерския съвет,19-те МУ съветника,РРда каже за президентството,в рубли ли ще им дава добавките и т.н.
45
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Пенсионерите и децата трябва да бъдат обгрижвани! Това е чудесно! Реално в едно семейство от 2ма пенсионери ще влязат 140 лева, с които може да се закупи агнешко, яйца и козунаци, както и зеленчуци!
44
6
 
14
 
! Отговори
Стигат преди 2 години
ви 70 лв.а на Спецов,любовника на Асенчо,дали му стигнаха 700 000 лв. бонус за миналата година.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после що тъй стана?Еми тъй станааа!!!
42
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Абсолютно съгласен за жените! Създават мамини синчета, буквално ги отглеждат до дълбоки старини, че и търсят някоя бааааалама да продължи с отглеждането им! Цял живот война водих с една такава! Снахите си не харесват, защото ги мързяло от сутрин до вечер да дундуркат отрочето им! Затриха наистина държавата с подобно възпитание, безмоооозъчни .......Против добавките, защото това не променя съществуванието им.
41
8
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До браво - и откъде накъде тези пари ще отидат за вашите деца и внуци? Първо, ги дават на вас, да си купите напр. агнешко, а не да ги давате на петдесетгодишните ви "деца"! Я се спрете с това дундуркане, защото и това е една от причините да сме такава държава, особено жените прекаляват, детето, та детето, задръстени ориенталски паааатки.........
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам некой да напише Киро къде са Х милиарда които някой каза че изтегли
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако оправянето на нечии лични финанси или дори на цели държави ставаше с вземане на заеми и моменталното им харчене за иху-аху, Кирето щеше да е гениален икономист. Защо ли са изписани дебели книги, че забогатяването става с труд и постоянно развитие ми е непонятно. Много по-яко е да разправяш как си сторил икономическото чудо на века само за три месеца, теглейки 10 милиарда заеми и раздавайки ги щедро на *** и Пульо, за да си купят агнешко по Великден.
38
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредото замазване на очите.