БСП иска да върне желанието на хората да гласуват

Те предлагат да се върнат хартиените бюлетини
18 апр 2022 14:07, Йоана Цонева
49
БСП иска да върне желанието на хората да гласуват
Снимка: БГНЕС

Българската Социалистическа Партия иска връщане на хибридното гласуване с възможност за машинно гласуване и с хартиена бюлетина, за да върне доверието на избирателите. Трябва да върнем желанието на хората да гласуват, коментира за News.bg депутатът от БСП Иван Петков.

Според него голяма част от актива на левицата не е отишъл да гласува на последните два избора заради притеснение от машините. Желанието на хората да гласуват се намали с въвеждането на машинно гласуване, каза Иван Петков. Затова и червената партия смята да се върне стария начин на гласуване.

Още по темата
Темата ще бъде поставена на коалиционен съвет.

Иван Петков е убеден, че проблем с вота няма да има, защото членовете на секционните комисии ще са съставени в голямата си степен от представители на настоящата власт. Петков уверява, че на следващите избори за местна власт няма да има купени секции и фалшив вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Народът трябва да разбере, че партиите са излишни и че каквато и партия да управлява, проблемите си остават едни и същи. Нужни са нови решения с нови методи.
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не връщайте хартиените бюлетини, така с машините маргиналите от ГЕРБ са в ступор.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете Бюлетините ТУК е Европа Който иска измамните машини да върви във ВЕНЕЦУЕЛА.Ментетата Пъпъ се самоназначиха и фалираха България Оставка И Разследване РЕВИЗИЯ КЪДЕ са милиардите Кокорчо
21
2
 
12
 
! Отговори
Голямото НИЩО преди 2 години
Машинното гласуване трябва да бъде забранено. Европа разбра, че машините лесно се манипулират и ги изхвърли, а нашият Мадуро, онова голямо Нищо ни ги натресе, защото иска да контролира вота. На предходните избори наля гласове в ПП, а на следващите ще налеятза Стефан Янев /ако основе партия/. Радев е вреден за България.
20
0
 
5
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Аз съм за пряка демокрация за всеки един важен въпрос в държавата. Иначе никога няма да има доволни, защото така се разрешава на друг да взима решение вместо теб, което не винаги съвпада с твоето мнение. "Демокрация" означава, че народът управлява и взима решения, а не негов представител. Къса се връзката м/у гласоподавателят и представителят му и демокрацията се опорочава. Няма друг вариант.
19
1
 
0
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Тогава ние ще решаваме къде да слагаме допълнителна точка или Х с химикалка и така бюлетината ще е невалидна.
18
4
 
7
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
БСП НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА !!!НЯМА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ЗАЩОТО НА ВАС ВИ СЕ ИСКА ДА МАНИПУЛИРАТЕ ИЗБОРИТЕ РЕЗУЛТАТЪТ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО ДОБЪР ТРЯБВА ДА СТЕ ДОВОЛНИ ЧЕ ВЪОБЩЕ СТЕ ЧАСТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО !!!
17
6
 
17
 
! Отговори
българин преди 2 години
БСП са лицемери! Видяха че хората не гласуват за БСП и сега искат да върнат ромите за да гласуват пак за ГЕРБ и БСП?! Никакви Бюлетини!
16
5
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
А ИСКАТЕ ЛИ БЮЛЕТИНИТЕ ДА СЕ ПЕЧАТАТ В КОСТИНБРОД , ПЕЧАТНИЦАТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ???
15
3
 
6
 
! Отговори
Тина Гурлата преди 2 години
Не гласувам за никого!? От 1990год. какви ли не сладкодумници се изредиха,и като лапнат кокала ела глей кво става....Гласувам само да бъдат премахнати всички и всякакви партии. България да се ръководи само от народно събрание или сенат ако по ви харесва и то в силно свит състав. Да бъдат премахнати и всички"министерства" - на тяхно място комисариати също в силно огрничен състав. Така ще може да се вижда кои вършат работа и кои не и да им се иска сметка...
14
2
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК , КАКО , А НЯМА ЗА КОГО !!!
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бие искате да върнете ГЕРБ на власт!Луди ли сте,бе?
12
4
 
7
 
! Отговори
дядо яга преди 2 години
да помислим заедно..БСПето са старите хора, останали от БКПето. Те са интелигентни и грамотни. Щом се оправят с банкомат,няма начин да не се оправят с машините. Остават неграмотниците...т.е. ***. БСПто се вида с ресурс,че може да им плати и спешно реши да ги ползва...ама пък като са прости? ще оплескат нещата...я да им дадем по една бюлетина!!! те този занаят го владеят и ум не ще..Хитрички са Бесепарите...като умряло куче.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът, суверенът, се плаши от машините. Факт. Още повече, като видя, че се манипулира вотът с тях. У който е Софтуерът, той печели. Затова, без машини.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малка ви е мизата Нинова, 50 кинта за кое по-напред
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Мая Мазолова и костинбродските измами ще успеят на сто процента.
8
7
 
7
 
! Отговори
ира преди 2 години
Ало Бсп май се взехте насериозно да не мислите че като сте в управлението ще манипулирате изборите като Боко и ще сте 1 пол сила . Не искаме хартя искаме машини че ни омръзна от всики стари муцуни навсякъде по сладките места в управлението и то с години махайте се вече и герб и възраждане и атака и вмро и сдс и бсп всичкте тези сте маскари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 читава м.фия са, да
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората вече гласуваха забравих колко пъти за една две години и се видя че освен ГЕРБ няма други читави партии. Ако греша нека някой да ме поправи и посочи партия.
5
5
 
6
 
! Отговори
Знам как преди 2 години
Пуснете референдум с въпрос "за или против бесило за просто Киро". Ще има поне 99% активност!