До 20 април хотелиери ще получат пари за настанените бежанци

Проданов: При 10% от настанените украинци е имало дублиране
18 апр 2022 23:30, Анисия Иванова
34
До 20 април хотелиери ще получат пари за настанените бежанци
Снимка: БГНЕС

Най-късно до 20 април собствениците на хотелите, в които са настанени украински бежанци трябва да получат плащанията по 40 лева на човек на ден, каза министърът на туризма Христо Проданов.

Още по темата

Близо 500 са хотелите, в които са настанени граждани от Украйна. Според министъра причината за забавянето на парите за хотелиерите е, около 10% от настаняването на украински граждани в хотели у нас е било дублирано.

"На 30 хиляди настанени имаше около три хиляди лица, които едновременно фигурираха в ЕСТИ системата на два, а някъде и на повече хотели. Ако нямаше такива дублажи, още по-бързо щеше да стане това. До края на тази седмица ще си получат парите. В момента чакам постановлението на Министерски съвет, който да отпусне тези средства и веднага ще бъдат преведени", обясни Проданов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
25
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Прочетох , че на украинците по хотелите са правени и СПА процедури . И това трябва да заплати нашата държава ? Ако е така , нямам думи !!!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това за хотелите кой го измисли?бежанец-в бежански център.
2
10
 
3
 
! Отговори
Grandis преди 2 години
Имам да получавам 247 000лв за един хотел и още 188 000лв за другия за март месец. Ако не получа транша през април, няма да мога да осигурявам повече храна, електричество, отопление и спа процедури. Повече не можем да плащаме от джоба си.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога трябва да издържаме хора които нямат нужда от издръжка? На Емигрант от война мястото му е в лагер и емиграционен център а не в хотел с месечна издръжка на всеки един индивид от 1200 лева!

Спонсорирани публикации