Превозвачи: Ще блокираме пътища и гранични пунктове

Управляващите ни провокират, смятат от бранша
29

От утре, 10 май, стартират мащабни протести на превозвачи в цялата страна. Напрежението между бранша и управляващите ескалира.

"Ние винаги сме били диалогични и сме имали конкретни искания, били сме последователни в позициите си. За нас поведението на министър Събев е притеснително. Защото трябва да питам дали и партиите са на държавна хранилка. А земеделските производители, общините? Дори самите министерства получават държавна субсидия, и те ли са на държавна хранилка? Прави се опит "субсидия" да се превърне в мръсна дума", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според нея министър Гроздан Караджов не иска да изпълни собственото си коалиционно споразумение, в което пише, обхватът на тол системата ще бъде разширен само за второкласните пътища, които са международни коридори

"25 000 лв. плаща един камион на година, курсът до Бургас отиване и връщане струва на един превозвач 5 000 лв. с автобус Евро 6, 10 000 - с Евро 3. Ние сме поискали до януари 2023 г. да не се предприемат такива действия, за да бъде това антикризисна мярка. В момента противопоставят превозвачите срещу обществото. Колегите са притеснени, защото министър Събев каза, че има механизъм да спре протеста", добави Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че с обявяването на разширяването на тол системата министър Събев провокирал протестите.

"С изказването си, че големите фирми няма да протестират, той ги провокира. Утре излизат Чирпан, Самоков, Дупница. Ние искахме само големите градове да се включат в първите дни. В момента хората се самоорганизират, ще има спонтанни протести, посочи Милтенова.

Протестите започват утре сутрин, а до дни ще има блокади и по граничните пунктове.

"Ние имаме експертиза в транспорта, за разлика от тези, които се опитват да ни ръководят. Протестите започват във всички големи областни градове, всеки ден ще се надграждат до 18 май. Ще се затварят пътища, а до 2-3 дни и граници", заяви Георги Петърнейчев от Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища.

И беше категоричен, че превозвачите няма да отстъпят от исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
ТИЯ, ПАК ЛИ ЩЕ ИСКАТ ОТ НАШИТЕ ПАРИ......ЩОТО СА СВИКНАЛИ НА МУФТА....?!!!!! .... ..
23
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
И какви са конкретните искания на превозвачите?1.Да получават субсидии 2.Да използват пътищата без да плащат.Коронавирусните ограничения отпаднаха и съответно държавните помощи се спират.Камионите и автобусите амортизират пътната мрежа най-много и съответно плащат най-много тол такса.
22
2
 
9
 
! Отговори
! преди 1 година
Искат да не плащат винетка, толтакса и да се движат по пътища
21
1
 
7
 
! Отговори
:( преди 1 година
няма ли кои да ви плаща сметката? Нали сте частни конпании ?
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нчуакйте му канчето на Простото .. Найс...
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия превозвачи бяха на хранилка от чекмеджета със злато на Тиквата. Сега искат да заграбят милиарди от данъкоплатеца
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха тези пък субсидираните за какви се мислят ?Хайде фалирайте няма кои да ви плаща сметката. Нали сте частни конпании ?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги обложат с тол или винетка и за третокласната мрежа
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са превозвачи, а изнудвачи. Моята фирма работи от 12г. Една стотинка не съм получил държавна помощ, присъединителен фонд или земеделска субсидия. Храня ги всички тези готованци. Да покажат какви коли карат и тогава да реват за помощи!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига хулите, вместо всички да се обединим, пак се започва. Нямам, никакво отношение към транспортните фирми, ама кога ще сме единни?Възхищавате с ена гърци и французи, а тука се обиждаме.
14
4
 
16
 
! Отговори
Maybe преди 1 година
Изобщо не ги подкрепя. Всички мислещи българи от доста време им е кипнало от ганьовщината на транспортния бранш. Не плащане на пълни осигуровки, не издаване на касови бележки при превос на пътници, претоварени камиони и неплащане на пътни такси спрямо използването на мрежата. Дано министъра и правителството имат топки и най накрая да въведат справедливост. В цяла Европа, даже и на балканите има тол такси за камиони и автобуси. Стига толкова корупция и натиск!
13
1
 
15
 
! Отговори
българина преди 1 година
бла бла бла... чакаме да запалите парламента, само тогава ще има промени.... 32 г само ала бала и сме до под 6 млн души и най бедните! само върл патриотизъм ще ни спаси
12
4
 
18
 
! Отговори
СПОМЕН преди 1 година
Мъжъ-превозвач,който днес беше по БТВ,ако си спомняте предвождаше тираджиите,които скачаха срещу предложенията на Макрон.Заплашваха,че 500 000 семейства ще останат на улицата.Какво стана?Приеха европейските предложения и се кротнаха по техните пътища.Ама нали са герберасти-скочиха.Не искат да плащат,ама реват че пътищата били лоши.Те са лоши не заради сегашното правителство,а заради "големите строители" мутри.Не е минала година от построяването на пътя и вече е надупчен.Тогава мълчаха.
11
10
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
БРАВО!!!
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво искат тия бе,кви помощи от държавата!Искат да не плащат винетка,толтакса и да се движат по добри пътища.Е нема как да стане!Освен това са частни фирми,в пазарна икономика като не върви бизнеса обява се фалит и това е!
9
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойковите прислужници изпълзяха на припек за да искат пак да пълнят пеликанските си гуши. Ама този път няма да има зоб.Няма!
8
11
 
18
 
! Отговори
Интересна битка ще е преди 1 година
Кой ще победи-харвардските мошеници и милионерът,купил си министерски пост,или превозвачите?Залагам на вторите,въпреки че сега цялата манипулативна машина за фалшива информация и лъжи на властта чрез продажните телевизии и радио,ще бъде впрегната в сатанизирането на превозвачите.Когато отрепките от отровното трио и протестърите на Божков и сие тормозеха хората през 2020г.,това бе справедлив протест според сегашната власт,а сега протестът на превозвачите вероятно ще е гнусен рекет и терор.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Киро трябва да си остане в Америка
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да искат снемане на санкциите и плащане в рубли не пак да тормозят данъкоплатците. малко че носим укрите на гърбовете си ми и вас.
5
8
 
21
 
! Отговори
eve1 преди 1 година
Превозвачите искат пари от държавата т.е. от нашите данъци и ще си ги преберат в джобовете,няма да ги дадат за заплати на работниците си или за намаляване на цените на услугите.