Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де мистерията е каде са отишли липсващите бежанци в гьрция турция румьния
253
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавате ли въобще някой от Украйна за да говорите така?Не слагайте всички под общ знаменател.Каква е тази злоба при българина?Не ви ли е ясно че има много хора от тях които нямат средства и са страшно притеснени и уплашени.Запознайте се с някои човек от Украйна и тогава говорете какви са.
252
0
 
2
 
! Отговори
Затвор преди 2 години
Шеф Такев нали даде интервю от затвора. Разправя "Хранят ме, тренирам си, говорим си с момчетата, ходя по анцуг, чета книжки - това е балнео и спа хотел, ще изляза доста отпочинал."
251
0
 
8
 
! Отговори
СХЕМА, НЕ МИСТЕРИЯ преди 2 години
Ами сега отиват в друга държава, регистрират се, и следват още няколко месеца курорт, докато ги нагърбят и там. После следващата и така.. над 20 държави има в ЕС. Никаква мистерия няма, това се нарича СХЕМА.
250
2
 
2
 
! Отговори
ДО 285 преди 2 години
ЗАЩОТО ГО Е СТРОИЛ БОКО ТИКВАТА - ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО И МЕСТАТА ЗА ИГРА СА В ШКАФЧЕТО.
249
0
 
2
 
! Отговори
До тони преди 2 години
Навремето нямаше безжичен нет *** сега може да има за сметка на това двете южни вишки имат супер изглед кьм дефилето на река тунджа
248
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо не са засадени дървета и вярно няма предвидени места за игра на децата.
247
1
 
6
 
! Отговори
Теодосий Търновски преди 2 години
Авантата свърши. Шоуто приключи. Вървете си в Укрия с мир. Слава на България и България на българите!
246
3
 
1
 
! Отговори
НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА преди 2 години
КОНЦЕТРАЦИОННИЯ ЛАГЕР ТРЯБВА ДА ИМА ФАБРИКА ДО НЕГО, ЗА ДА МОГАТ МАЛКИТЕ ДЕТСКИ РЪЧИЧКИ ДА ЧИСТЯТ ГЛАВИТЕ НА РАКЕТИТЕ В НЕГО НА ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ.
245
0
 
2
 
! Отговори
Тони от Монтана™ преди 2 години
ТОЗИ ЗАТВОР ИМА ЛИ УАИФАЙ, ЗАЩОТО В СОФИЙСКИЯ ГАРАНЦИЯ ИМА БАХАХАХАХ
244
1
 
10
 
! Отговори
хм преди 2 години
Три месеца курорт, не беше зле. И то без пари. Това вече е гадно. Ама на война като на война. То ако ги свикнат, че войната е като курорт, кога ще искат тя да свърши. Има и много свестни хора измежду тях, но и много тарикати, които ако ги питаш, биха били съгласни 10 години да продължи войната, ако ще си живеят 10 години на първа линия на златни пясъци.
243
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Лазер ™ преди 2 години
ИМА ЛИ ПИАСАЧНИК ЗА ДЕЦАТА?
242
1
 
1
 
! Отговори
нагледци преди 2 години
До Анонимен..Точно
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помни че каквото правиш на ближният си това те чака и теб .От октомври етиопският краварин ви е приготвил такива лагерчета на всички неваксинирани не тествани и мислещи се за изключително изключение от правилата.
240
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което наблюдавах вчера, много прилича на добре организирана екскурзия, за която тези хора са си платили само транспортните разходи на техни туроператори, за да ги докарат тук да си изкарат безплатно на българското море в четиризвездни хотели. Сигурен съм, че този комфортен живот, наричам го комфортен, защото много бедни хора у нас не могат да си го позволят, можеше да продължи и през цялото лято, ако нашите власти не бяха взели все пак някакви мерки, каза хотелиер
239
0
 
10
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Точно 1200 украински бежанци от общо 1600 настанени в хотел Чайка в Слънчев бряг вчера буквално са се изпарили за по-малко от 2 часа и няма официална информация къде се намират тези хора. Флагман.бг разговаря с два независими източника снощи и тази сутрин, за да търсим отговор на мистерията. Случаят изглежда ще е показателен за характера на цялостната бежанска вълна, която ни заля от Украйна след започналите там военни действия.
238
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте им Динко той ще ги оправи.
237
1
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Ще ги хранят ли с консерви от резерва русенско варено и грах като нас някога , сланина с лук беше деликатес
236
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този бежански лагер ми изглежда на американски затвор :))) Значи урките от плискане в басейнчето, направо у пандизо отиват.......хахахаха :)))
235
0
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Вечер се измьквахме преди вечерна проверка след ядене в стола на хляб и сланина с чай да се искьпем в тунджа - тече на -400 метра под тая ограда на поделението иначе те сьрби цялото тяло от потта и дочените дрехи дето си носил прес деня отделно е миризмата на нафта и масло