Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
3
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Абе това е бившето ми поделение в което служих в - гр елховоИма си и тоалетни и течаща водаНавремето след службата ми в армията ми предлагаха да остана там като сержант на безсрочна служба , щом мен са пратили там да опьвам по -12 ч на ден лятото с танка когато вьн бе -40 градуса в танка -50 лазил сьм там по траншеите и противотанковият ровСпяхме по -60 души в спално на тия кво им е за всеки фургон пари климатик , защо за мен нямаше такива екстри като за украинцитеКапехме се ведньж седмично
233
4
 
9
 
! Отговори
Ох майко преди 2 години
Чак Украинците разбраха какъв лъжец е Киро! Да предадат и на Зеленски, да не се подведе човека за ремонта на машините, да чака резултати! Странно защо нямаше лукс за Авганистанции и Сирийци, ама както и да е!
232
2
 
13
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Като бунгала на първа линия на морето.... Ама като не искаха с добро.....
231
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая жега тези бараки ще се нагреят много ама за малко става.
230
1
 
25
 
! Отговори
провинция преди 2 години
Перфектен.В другите държави са в палатки.Това е предостатъчно.Тъкмо всички ще са заедно да си помагат.
229
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все си мисля,че няма да успеят да ги изкарат тази вечер от хотелите тези наглеци ! И ще си останат там
228
3
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Е, поне ще живеят само сред българи и ще научат бързо българските традиции и обичаи. Всички знаем, че близо до турската граница няма нито роми, нито турци, не знам как се е получило, сигурно е политика на другаря Тодор Живков, но района до турската граница, Елхово, Средец, Грудово живеят само българи за разлика от София, Пловдив и другите градове и села, където ромите и турците са доста голям процент. Имало е някаква програма на времето Живков е привличал там българи с доста пари.
227
0
 
16
 
! Отговори
До телени огради преди 2 години
Ами тя телта е за безопасност на самите укри - да не би нощем путин да се намъкне при тях и да им открадне зърното и пералните.
226
1
 
37
 
! Отговори
К'во общо имат преди 2 години
лексусите с претенциите? Става въпрос за неблагодарност! Вчера тези от Паничище ги видяхме - само жени с деца, нямат лексуси, но имат наглостта да се оплакват, че условията не били подходящи! Една не могла да се изкъпе, друга нямало вода откъде да си купи, трета лекарства, четвърта иска катерушки... А пък ние пари събираме да им помогнем?! Айде марш обратно в цивилизована Украйна!
225
19
 
5
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Лагерът е много хубав и само за нацисти. През лятото ще се опечат живи на жаркото солнце на Болгаристанската земля. Асфалтирали всичко, за да нямат шанс укрофашистите да направят едно насаждение на храстче или дръвце. Браво на българските национал-фашисти.
224
1
 
19
 
! Отговори
Жив Слънчак преди 2 години
Единствената по-осезаема разлика между този лагер и Слънчака е липсата на етажност.Иначе много си приличат - *** до ***, сграда до сграда и никаква зеленина. Даже тук отстоянието между сградите предвид това, че са ниски, е далеч по-просторно. Няколко магазина да им отворят, няколко катерушки и ще замажат различието. Моренце не мой им докара. На морето дупка.
223
0
 
37
 
! Отговори
Бай Лазар преди 2 години
ако наистина си видял ужаса на войната ... въобще няма да имаш претенции къде си. Тези летовници са дошли, за да бъдат хрантутени, да мрънкат и да показват претенциите си. Хайде в лагерите и ако не им харесва да си отиват. В казармата 3 месеца нямаше как да си изпера дрехите, но такава беше ситуацията.
222
1
 
42
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Тези с претенциите и лексусите се изнесоха много бързо на собствен транспорт и организирани автобуси от Украйна няколко хиляди само за един ден. А в такива фургони живяха няколко години българите, пострадали от наводнението в с.Бисер и след взрива в с.Хитрино. Че и зимите живяха във фургони. В такива фургони живяха сирийски майки с деца.
221
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм работил с украинци, дали ги познавам, бих казал да :)) При всеки народ има добри и лоши хора, разбира се ако смятаме урките за народ без национално самосъзнание :))
220
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от пясък и 5 звезни хотели тук, нали се сещате че те са на почивка все пак.
219
1
 
38
 
! Отговори
До 248 преди 2 години
"Тука тези които коментирате повечето въобще не познавате украинци.Има много свестни и добри хора между тях.Има много хора които ги е страх да се върнат в Украйна и нямат пари.Простотията на българина няма граници." ------------ Айде по-полека с обощенията. Не сме длъжни да познаваме украинците. Длъжни бяхме да им предоставим подслон и го направихме, но те се изcpaxa на метено. Не сме длъжни и да търпим техните капризи и обиди по адрес на България, нито твоите. Като сме прости, отивай в Украйна.
218
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то няма климатик,вана,камириерки,фриз.салон,МОЛ,аптека ветеринар за котката и катерушки.
217
5
 
1
 
! Отговори
Адмираций преди 2 години
Видими резултати - ГЕРБ.
216
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бежански център...Аз затова писах, че това са новите индианци в новопостроения резерват.......хахахахаха :))Ще има да си спомнят добрите стари дни, когато беха на почивка по морето, но приказката свърши :)))
215
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъдете наивни, явно има две категории бежанци... и това нещо което прилича на затвор най-вероятно е за обикновените бежанци. Не тия с претенциите и лексусите, които са нагли и нахални, а и получават някакви евро-пари по карти. Лично съм ги гледал как теглят от еврови сметки по карта... което не е ясно как става при положение, че Украйна е с гривни.