Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Хампарцумян: Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията
Обновена: 16 юни 2022 22:50 | 16 юни 2022 22:23, Анисия Иванова
156

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
"Сценаристите от Учиндол" не са никакви сценаристи, а просто подизпълнители/по народному МАШИ/ на Сараите, а оттам и на Москва!!!
130
0
 
6
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Може ли нормален човек да вярва на Слави?
129
4
 
1
 
! Отговори
бай Х преди 1 година
ей всеки влиза в НС и става най-честния и най-виликия и симпатичен депутат,един м-ухльо сложен за председател ,и какво,дали има вид на мъж?или на мекотело...направо ми писна от гъ-зол-изци в ВГ,ако имаше поне еди свестен ,БГ нямаше да е 30год най- бедната държава,най-каремпираната,е как едни мамини синчета ще направят нещо???айде чао
128
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименвъзрастта не е порок,путин е по стар...много...и убива мирни жени и деца,възрастни безпомощни убива в Украйна,руши домовете им...води света ни...и на твойте деца към световна война...и децата ти видно нямаш диана...ще бъдат убити...ако ви го позволим обаче!
127
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Поздравления за смелата и искренна позиция!
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо мислиш,че нямаме памет и не знаем кой си,кротувай за твоята възраст не е добре.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..до 112виж бац..е, пеевски и сар..ая всички ги знаят като най-големите маф..иоти в новата история
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....е Хампарцумян е казал нещо умно...този път поздравления
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е от бавно развиващи се хора
122
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев! Много, ама много дълъг език извади тоя Църцуменямам
121
12
 
9
 
! Отговори
Maria 8855 преди 1 година
Крайно време е тази пенсия да спре да пее глупости. Гледай си старините, защо изказваш мнение. Такива като теб с лопата да ги ринеш. Никой нищо не произвежда. Само крадат.
120
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хапарцумян се мазни на ПП, надява ли се пак да го върнат, след като го изхвърлиха. Костов го инсталира в Булбанк да прикрие кражбите и ще ми говори за корупция. Аман от чужди етноси в тая наша България, дето са се набутали на лапачка! Кога ще се намери Големия българин, на когото му пука за България? Крадът по 1 лв на всеки литър гориво и ние трябвало да ги търпим. Даваме ли си сметка какво уродливо лице има тази власт? Как плашат, как купуват, как щурмуват, как развратничат, как смачкаха всичко
119
27
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Каква симпатия към това писукащо и мяукащо момченце!? ПП и компания за няма и 8 месеца успяха да върнат страната с 30г. назад. Освен хаос и новоназначени калинки, с нищо градивно и положително няма да се запомнят.
118
34
 
13
 
! Отговори
хи хи хи преди 1 година
Каква симпатия,че и всенародна? Киро и компания събраха родата да брани Минчев,не става така ,а и този младок не е за такава отговорна длъжност,както и Киро не е за премиер!
117
8
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ха ха химика на костов я кьв е убавец той нали заграби уникредит банк , не може да се оплаче
116
8
 
32
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ПРИ ЕДНИ НОВИ ИЗБОРИ ИТН ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ПАРЛАМЕНТА ЩЕ БЪДАТ НА ОПАШКАТА СЛЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ.
115
17
 
37
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Прецедент в историята правителство пада не по желание на народа а зарадя някви депутати предатели слуги на герб. Народът ще ги накаже. ПП ще спечелят отново
114
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд и затвор за Хампарцумян!
113
12
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Абсолютно прав е. Итн слугуват на герб. Слави голямо разочарование.
112
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква симпатия към този никакъв дето не знае на кой свят се намира, добре го махнаха кирчо и кокорчо са следващите паляци