Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Хампарцумян: Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията
Обновена: 16 юни 2022 22:50 | 16 юни 2022 22:23, Анисия Иванова
156

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
30
 
24
 
! Отговори
София преди 1 година
Каква всенародна симпатия, бе, Левоне? Ти да не си на някакви гъби или наркотици? Аз на площада видях двестатина човека. Това ако ти е всенародната симпатия, значи другите 5000296 човека не ги броят за живи или как?
110
4
 
9
 
! Отговори
песен преди 1 година
Мама Леонеееее....
109
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъмпи, и ти си уникално банково явление с инженерно образование и си мислиш че ставаш за всичко, да ама не , не се изказвай неподготвен и по теми в които си дилетант!
108
25
 
45
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Всенародна любов към Минчев... Хе, хе, хе, хе... Чакай бе, то дори в София, не говоря за провинцията, ако попиташ случаен човек, кой е Минчев, 90% ще ти отговарят че е певец. Той почина, лека му пръст. Или пък ще кажат, че не знаят. Левон, лъжеш като дърт ц иraн ин! А за икономиката и парите - това, което казваш, евреите са го разбрали още преди 3 000 години. И са станали много единни, това продължава и да днес.
107
27
 
25
 
! Отговори
мхмхмхмх преди 1 година
Много си прав,Левоне !
106
4
 
28
 
! Отговори
Браво Славе преди 1 година
Славче стана като Гешев ... изкара спонтанно народа, както Гешев при атаката на президентсвото!!!
105
11
 
28
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
За полтик не ставаш славче...ТИ СИ на на най на"... по твойта песен.Вчера не е днес... вчера ти вярвахме, но днес Не... Предаде ни славче, две НС с железни протестърски мнозинства провали...., а вече и трето НС проваляш, предаде протеста, не чуваш ли от СУВЕРЕНА ти го казват... много споменаваш думата суверен, а не вникваш в съдържанието....Залезна преди да изгрееш...абе наиграхте се с тошката!!!! И ти си вече от СТАТУКВОТО!!!!Гушкайте се с Tиквyцй, Доган и копейката и скачайки в тоалетната.... не ставате!!!!
104
17
 
6
 
! Отговори
www преди 1 година
Политиката е игра когато част от играчите са некъдърни или лаици се случва това. Опозицията е това като има възможност да сваля властта, въпроса е кой допусна властта да се разпадне... Нима Кирчо и кокорчо не знаеха с какви се съюзяват защо и кой ги накара да арестуват лидера на опозицията без никакви доказателства и сами си отрязаха якия клон, който щеше да ги държи във властта
103
8
 
4
 
! Отговори
До Обективен преди 1 година
Лош, но много силен съветник
102
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- хубавото ако завием към руската сфера е, че ще има дълга и висока граница с Гърция и за почивка ще се вадят визи. ***- *** ще помни "тъмните" времена на упадъчния запад
101
6
 
16
 
! Отговори
рибока преди 1 година
"Защото се съмнявали в нас,затова още не били произвели 8 самолета,въпреки че са платени от нас"?То бива,бива,ама чак толкова не бива!
100
2
 
34
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Левон,народа няма да свие с една-две дупки коланите а ще изрита тая пасми_на от парламента. Глада е лош съветник.
99
6
 
18
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
До вчера ривахте, че Петков гледал само навън, че бил послушко на Козяк, че подменил промяната,че това, че друго, а сега като му свалиха шефа на парламента....А...У.... Слави е предател , че напуснал, че Борисов и ДПС гласували с ИТН и се съюзили. Е, кой друг да гласува и с кой друг да се съюзи, като тези са налични и Възраждане? Това са, щете или не, други няма, тези избирате, те са налични!
98
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност няма всенародна симпатия към този. Единствено само платените протестъри го искат. Като има и такива, дето не знаят какъв е.
97
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ ОЛИГАРХИЯ РОЖБА НА КРЕМЪЛ/ДС ОТДЕЛ НА КГБ/ МОНТИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРОСТО КИРЕ С МАШИНИТЕ НА МАДУРО ДА СЪСИПЕ БГ ИКОНОМИКА, СЕГА ПЛАЩА ПАК ПРОТЕСТИ ЗА ЗАЩИТА НА КИРЕ
96
3
 
17
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
всенародна-откога България е население оъ 1000 души,че нещо съм пропуснал,да е.а *** купен...
95
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев никой не го знаеше кой е, докато не го спуснаха с парашут. Нормално момче, но му липсва знанието и опита за поста. Отделно стана мега нагъл, защото си повярва колко е велик. Да си ходи и повече да не идва.
94
5
 
7
 
! Отговори
куца славуца преди 1 година
Хайде накажи ме , хайде нарани ме . нека че боли..
93
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Левон изплиска легена. Време е за пенсия, друже. Нещо и акциите спадат,а?
92
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев никому известен до преди няколко месеца, сега протести от 1000 човека, Уаауулл масоните мислят,че с пари вечно могат да движат нешата, сега русаците като разбутат още старата финансова система и ред, парите ви няма да имат съшата тежест , още повече че с политиките си генерират все по-глупави кадри ,чиято глупост се обръща срещу тях, кефф