Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Хампарцумян: Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията
Обновена: 16 юни 2022 22:50 | 16 юни 2022 22:23, Анисия Иванова
156

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този фалцет явно много са му хвърлили мерака на Минчев. Хахахахахаха
10
27
 
20
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Насилието срещу депутати от Възраждане още по-силно ме убедиха, че Възраждане са единствената българска партия. Пак ще гласувам за Костадинов, защото го познавам от 20 г и му вярвам изцяло.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари да народа,а не за мафията!
8
6
 
10
 
! Отговори
Страх тресе преди 1 година
Явно се развърза кесията с центове. Статия след статия
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя арменец пак се изказва неподготвен ние сме ги платили самолетите драги близо 3 милиарда значи не ни вярвали но прибраха парите хаха
6
11
 
22
 
! Отговори
Министър Предател! преди 1 година
Киро е готов да вкара държавата във война , само и само да остане на власт! Управлението се решава в парламента и народните представители представят народа! Това което Киро организира е преврат и гражданска война, за което той трябва да носи отговорност от най- строг характер!
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
262 човека бяха. Стига, бе хора! Това са 262 човека заедно с журналистите и полицаите. Реално са едно нищо. Това са роднините и любовниците барабар с кумовете и баджанаците на Киро и Асен.
4
12
 
21
 
! Отговори
Министър Предател! преди 1 година
Дано предателя Киро , който в момента от позицията на премияр управляващ България, организира паради достойни за всеки диктаторски режим, е готов за отговора , който неизменно ще дойде идните дни срещу платената му шайка обезумели наркомани. Излъчваха по бнт на живо, как оцъклени брадати субекти с провокаторски тениски с укро военни послания удряха хора с тениски на партии които не харесват! Трябва да сте готови за естествен подобен отговор!
3
9
 
21
 
! Отговори
Край преди 1 година
Телевизорите ви лъжат. Преди малко бях БНБ - няма жив протестиращ по улиците. Днес Нова и БТВ се пробваха да провокират ревоюция но се получи по люция.А Хърпърцумян пък що е мазен и лъжлив - всички го знаем. Продаде Булбанк на Уникредито и после промениха закона за да може да и стане шеф - нищо че е инжинер химик.
2
9
 
15
 
! Отговори
Mafia преди 1 година
Сценаристите твърде далечни събития не могат да предвидят, те имената не могат да си напишат без грешки, вие - стратези ги изкарахте.Стратегиите са сарайски .Кардая днес си поиска властта в неделя.
1
11
 
19
 
! Отговори
... преди 1 година
***! ГЕРБ са гласували против арогантното пешлеме Минчев, а това че Възраждане също са гласували, няма нищо общо! И този не е пак толкова *** , че да не знае! Важното е да се правят хората на май* муни!