Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев

Полицейското присъствие в района е засилено
Обновена: 16 юни 2022 19:45 | 16 юни 2022 19:10, Анисия Иванова
270
Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, архив

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Граждани се събраха на протестна демонстрация в центъра на София, за да изразят подкрепата за Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“, чиито правомощия като председател на парламента бяха предсрочно прекратени днес. Протестиращите изпълниха част от пространството на площад „Народно събрание“ пред емблематичната сграда на законодателния орган, позната с надписа „Съединението прави силата“ и блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.
Още по темата

Протестът протича мирно, а полицейското присъствие в района е засилено.

Акцията е организирана в социалните мрежи и е заявена под мотото „Мафията отстрани Минчев: Да защитим европейска България без мафия“.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател на Народното събрание със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуваащите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа.

Сред мотивите за неговото отстраняване бяха посочени нарушение на Конституцията и правилника на парламента, както и възпрепятстване на нормалната законодателна дейност и провеждането на ефективен парламентарен контрол.

Николай Минчев заяви, че ще остане депутат в 47-то Народно събрание. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
Държава без мафия преди 1 година
Най-диалогичния председател на НС. Който не го харесва, да ходи да целува бузките на кърджалийската п.... Тези, които искат промяна и не искат подобни недоразумения на председателския пост, ще протестират. Който смята, че Сорос плаща, да дойде на площада - да изкара нЕкой лев.
234
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май трябва Възраждане да поеме тази държава, иначе няма да спрем да виждаме такива *** платени изпълнения и в медиите, и по площадите. Макар че дори на Сорос грантовете май са намалели,щом бяха само 100 гамена на площада
233
3
 
3
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Ами то беше ясно, че тези лъжци и схемаджий от Харвард, ще свършат грозно и безславно, някой имаше други очаквания ли?...
232
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пенсионерКое им е възпитаното. В НС, по- най демократичен начин им се иска оставката, защото не се справят, а те, на бузи ли микрофоните, създават напрежение в обществото. Кирчо бби трябвало да се отчете на обществото какво е свършил, и дали е осигурил по евтин газ, а не да призовава към безредици.
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо е този протест. За едно симпатично, но политически неопитно момченце, на което внезапно му изгря звездата по линия на пп. Въпреки, че нямаше и един ден опит в парламента, бе поставен на поста председател на НС. Както се очакваше, се държеше неадекватно на тази позиция. Започна и да хитрува на дребно, да не изпълнява правилата а и хрумванията на кирчо и дружинката. Също като в тоталитарното време едно време. Поставянето на решетките в парламента беше Върхът на сладоледа
230
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСТО ФЛАШМОБ... преди 1 година
НА ПРАЙД ПАРТИЙЦИ........ ВИЖТЕ СЕ НА СНИМКИТЕ....
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да наистина феновете на Възраждане са странни, да не кажа направо тъ.пи.ЕС добър или лош се възприема от голяма част от инвеститорите, че България е донякъде бяла държава. Излезем ли от него - инвеститорите рязко ще намалеят. Ние не сме Англия.Колкото до Нато - с тази агресивна, имперска политика на Ердоган, ако не сме в НАТО може за няколко часа ей така да ни прегазят и няма кой и гък да им каже
228
1
 
7
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Как си я представят тия тъпундери "Европейска България" , като тая през която минава РСМ отгоре да влезе в ЕС и си изтрива краката!? МИ НЕ!
227
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На хората им беше писнало от ГЕРБ и ДПС и имаха надежда в новите. Но те се оказаха още по-некадърни, готови да изпълнят всички нареждания на западните си господари, лъжат повече от Бойко и им липсва усещането за национален интерес и достойнство. Въобще не ми се говори за икономическите измерения на управлението. И се оказахме в позицията управляващи да правят протести срещу опозицията. Лудост , глупост и продажност ли царят само в тази наша държава, не знам.
226
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па Ники кой е? Нова звезда на небосклона?
225
10
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
Отиде, видях възпитани интелигентни хора . Дано да победят мафията. И да покажат на Света , че сме за държава без корупция
224
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, аза рекордната инфлация защо не протестира никой, явно Нинова, Рашков и Румен Гечев са ви по-важни.
223
1
 
8
 
! Отговори
До "Гледна точк преди 1 година
Ами джурнаглистите така са го наименовали,това инспирирано от провалилите се събиране на няколкостотин човека.Каквото и да става у нас,то се категоризира по определен начин от началниците на политиквениците,стоящите зад тях олигарси и чужди сили.А драскачите и викачите по медиите демонстрират само интелектуалната си немощ и папагалстват,каквото им е поръчано.Иначе...на свободния пазар.
222
0
 
4
 
! Отговори
Седмата снимка преди 1 година
е най-показателна за същността на либерастите
221
1
 
7
 
! Отговори
Че това протест ли е преди 1 година
Къде са ви доматите,яйцата,рибата?Къде е гербът на РБ,за да го замеряте?Къде са ви палатките да ги сложите по кръстовищата,за да пречите на хората да се движат свободно?Къде са ви бомбичките да ги хвърляте по полицаите?(А-а,няма нали вие сте им началниците и те пазят вас,а не хората от вас).Но...никога не е късно да станете по-отвратителни,не само с лъжите на Кирчо и аферите на Кокорчо,не само със селяшката парвенющина,скрита зад харвардско лустро и луксозното бельо на...
220
0
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ама щом е в подкрепа не може да е протест? Що за глу.пост? Как протестират в подкрепа, Значи е митинг.
219
5
 
9
 
! Отговори
Копейко преди 1 година
Гледам живото предаване, Копейко се перчи и нарича протестиращите слуги на чужди посолства и джендъриЯвно само когато той протестира, тогава е праведно почтенно, и не джендърско
218
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някакъв *** фен на възраждане иска да излизаме от ес и нато.И не прави сметка, че тогава Турция може за половин час да влезе в България.
217
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестите н Възраждане са доста по-цивилизовани от тези на джендърите, ама, ако служате мсирките ще си помислите обратното. В САЩ е същата работа БЛМ игориха сумати градове и бизнеси и медиите ги редставят като ангелчета, другите влязоха в Капитолия без да горят и чупят и ги изкараха по-лоши от Хитлер и Сталин.
216
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 220 Да тоя не спря да се пули и кокори усеща, че сега трябва да слугува на Кирчо, но и усеща, че палачинката се обръща. :-)