Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Хампарцумян: Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията
Обновена: 16 юни 2022 22:50 | 16 юни 2022 22:23, Анисия Иванова
156

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Рублите ги сплотяват. Има ли някой да не е разбрал как се извърши преврата в държавата?? Искали си хартиената бюлетина, защото в друг случай няма да има бойкиево народно събирание, управлявано от П,К,П.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
63ти говорите общи приказки от сорта .. фалират държавата .. и то при валутен борд и актуализиран бюджет приет с новото мнозинство. Другите ви твърдения са също на база Блиц и ПИК и други подобни... Предлагам Ви да се научите да работите нещо с добавена стойност и няма да сте така уплашен от фалит!
69
6
 
7
 
! Отговори
Кирчо! преди 1 година
С тия - само балтия!
68
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен И от симпатия ЛъжливКирчо ,където и да се покаже , навсякъде осфиркан и псуван .Идва ред на доматите ,яицата ,обувките ,разрешени от Съда за изразяване на правото на протест . Евалла на Кольо Босия !
67
11
 
15
 
! Отговори
Отричам се от преди 1 година
Възраждане. Излъгаха ме.И те са същитемушенгии и шменти капели.
66
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога Иво Прокопиев е народа???
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този защо всяка седмица има изяви ...
64
3
 
9
 
! Отговори
На 22-ри преди 1 година
Знаете !!! На площада!!!
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно. Абе в градовете какво ядат, че в последните няколко дни колко обиди се изсипаха по хората живеещи или имащи произход от село, не е истина!? Та питам се, тия в града имат ли идея къде растат доматите? А знаят ли че картофите на фаст фууда са всъщност картофи, които растат на село? А пържолките, знаят ли от къде идват? Питам се, съпругата нова Кирил, която е готвачка, знае ли от къде идват продуктите с които готви? И ако не знаят, защо селяните не им спрат доставките, че да се научат!?
62
12
 
18
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 1 година
Няма да им се получи на гроб, дпс, итн и ***... просто няма.....
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сигурно е "ваксиниран", всенародна симпатия му се привижда.
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всенародна симпатия ".? Тоя хампарцулян бил голем кл о у н...
59
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 грешки в растежа ли? Тия грешки фалират държавата. Вашите лигльовци, които само обиждат над 75% от българите са грешка. Недопустимо е да идваш на власт с обещание за демокрация и да показваш вратата на хора дошли на крак да обсъждат проблемите си с теб. Абсурдно е да заплашваш инакомислещи със саморазправа и да забраняваш друго мнение, освен твоето. Това ни връща в мракобесието на БКП. Едва ли някой, който е гласувал за ДБ или ПП са избрали това! Или може би са?!
58
8
 
7
 
! Отговори
Шрек преди 1 година
Удари голям дирекНарода вече е нащрекА Тошко е пелтек
57
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хампарцумян е стар ортак на Иван Костов. Едно време стана много популярен с посещението си в Египет, когато се заклещиха в една пирамида. Та мисълта ми е, че е странно да се правиш на демократ, а да приставаш на комунистите. Е, това при условие, че си истински десен и демократ де. Виж, ако си пребоядисян комунист си е напълно в реда на нещата да защитиш майката партия.
56
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хампарцумян е хитър и прагматичен човек. Знае какво говори. Хубавото в цялата тази простотия е, че маските падат и обществото може да реши дали живота с мутрите и по мутренски е о.к или ще пробва нещо по цивилизовано с необходимите грешки на растежа. А който иска да му е като при Борисов или още по евтино .. като при Бай Тошо .. да си изобрети машина на времето
55
16
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА и ЗАТВОР преди 1 година
На оцъклените от кадрите по бнт които налитаха да бият хора , а погледа им беше меко казано нечовешки със сигурност им е любимец Минчо. Все пак заради него, Киро, и още 2-3 като тях от ПП стига по качествена дрога и до България! Покрай тези няколко човека, дилърчетата оспяват да откраднат малко и за тях!
54
9
 
14
 
! Отговори
Копейко преди 1 година
Беше до тук! Излезе голям ***!
53
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоя изплиска легенда. Каква всенародна любов, какви пет лева?
52
13
 
23
 
! Отговори
Защо за бога преди 1 година
Полицията изведе под охрана тези шебеци от " *** " ?! Кото едни истински българи трябваше да излязат сами и да усетят физически силата на народното одобрение .