Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Хампарцумян: Актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията
Обновена: 16 юни 2022 22:50 | 16 юни 2022 22:23, Анисия Иванова
156

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

"Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с "Възраждане", която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява", коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите "ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си".

"Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

"Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус", убеден е Хампарцумян.

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

"Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават", обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът - дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

"Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на "Капитан Андреево", и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката на Слави Трифонов се е отрекла от него днес в община Плевен. Приятел, който работи в деловодството я е насочил как и къде може да го направи по официален ред. Колко хора ще гласуват за него отново?!?
90
8
 
20
 
! Отговори
Име преди 1 година
Явно Левон е близък приятел на тати му на Николчо. Нагли ченгета.
89
10
 
20
 
! Отговори
Аайде бе преди 1 година
Ама ти сериозно ли видя някаква народна любов към това арогантнопешлеме Минчев.. ??! Хайде кажи нещо истинско, другарю Пърцуниян, писнало ни е от глупости !
88
20
 
8
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ... преди 1 година
Ако ПП +БСП +ДБ УПРАВЛЯВАТ ОЩЕ 6 МЕСЕЦА - БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ РУСКА.........ОТБЛЪСНАХА ХОРАТА..
87
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко не бил врачка, Слави не бил врачка. Казаха, че не знаят какво ще стане. Щели да видят. Видяха. На народа му прекипя от маймуннджилъци и защита на общите приятели бизнесмени от мафията на ГЕРБ, ДПС и ИТН.
86
7
 
14
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 1 година
ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на България... И ....Възраждане - радетели за Евроазийски съюзСТАНАХА СЪЮЗНИЦИ
85
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори ще смачкаме в ъгъла въZZраждане и ДПС. Славуца е аут от парламента. С ГЕРБ никой така или иначе не иска да управлява
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 питай обикновения човек дали спестяванията му не са се стопли? Питай бизнеса за да оцелее колко заеми е взел? А това че държавата отново ще взима милиарди заем дали не е показателно какво става, а? Да, държавата ще фалира много скоро, ако това продължи. Не е нужно да имаш псевдо Харвард диплома, че да виждаш какво се случва.
83
1
 
4
 
! Отговори
коптор преди 1 година
До айдеее Де бил!
82
6
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До айдеее: с Мистър Копейкин :) Хахахха ... все едно гледам Яне Янев, Волен, Бареков, Марешки и подобни ... говори ти това което искаш да чуеш ама как ще стане не знае :)Хубави думи за наивници като теб :П
81
7
 
14
 
! Отговори
косю преди 1 година
До айдеееНяма нужда да се кокориш всички вече разбраха че в България тъпанарите са най много! Да гласуваш за възраждане си е равносилно да се обявиш за ***!
80
11
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До айдеее: Баш пък *** ... с този ненор малник и руско прокси.... нали виждаш заради ей такива проксита 30 години купуваме газ от едно място (русия) ... вместо да купуваме от 5 места и да си копаме сами газ. Сещай се защо е така :)
79
22
 
10
 
! Отговори
айдеее преди 1 година
хайде на избориии и да видим кой кого, кви са тия кокорчо и лъжеца предател, хайде чупката, искаме избори, само възраждане и итн, долу бсп и пп
78
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква всенародна симпатия към Минчев, кви глупости. Комай всеки като го сложат пред камера се побърква.
77
15
 
21
 
! Отговори
Прозрял преди 1 година
Опитват се да ни набутат в руското блато, но няма да им се получи народа се събужда, иска да остане в ЕС и НАТО.
76
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си иска обратно България.За това иска ГЕРБ и ДПС на власт.
75
10
 
17
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
До Анонимен Тогава защо ПростоКиро ,където и да се покаже го одюкват ,като куче с вързана тенекия на опашката ? От всенародна симпатия ,ще да е !
74
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой колко да харесва Минчев, за това че умишлено наруши прявилника на НС, за да не чуят депутатите неприятни истини за премиера! Един недостоен човек защити друг, нарушавайки закона! Какви ти демократи, какви ти симпатии!!!? Измислици!
73
2
 
14
 
! Отговори
ГЛАДНА БЪЛГАРИЯ... преди 1 година
ЩЕ ИЗЯДЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ
72
13
 
23
 
! Отговори
Полина преди 1 година
Боже, прибери си версиите!Оставихте се на Славчо- чалгаджията да върти номера и да харчим излишни пари за избори!Докъде я докарахме- Славчо и Тошко, който прилича на клошар да ни управляват!!!Толкова ли си *** българино???