Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е твърдо установена даденост, заявиха от БПЦ
16 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
217
Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд
Снимка: БГНЕС

Светият синод на БПЦ-БП категорично изрази своето неодобрение и несъгласие с организирането на предстоящия "София прайд", става ясно от позиция на православната ни църква.

"Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост“, се чете в позицията на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец", се чете още в обръщението от Светия синод.

В него се заявява, че "извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения".

От Светия синод отбелязват, че Православната църква винаги се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. „Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето“, се посочва в обръщението.

"Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината", посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
До Яна преди 1 година
Изобщо не те бъркам. Имам предвид нормалните и интелигентни българки. Не о.тпадъци като теб.И живея в къща за каквото само можеш да мечтаеш.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Англия са ги лекували шейсетте години с медикаменти,хапчета,това е психиатрично заболяване,мисля че трябва да ги третират наравно с лудите и да им раздават жълти книжки.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и кокорчо ли ще го водят
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кладатаааа ,сами си го търсят
63
2
 
7
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Не тъгувайте за по-евтин руски газ, ей!Най-важното е, че вече всеки може да е гей!
62
3
 
3
 
! Отговори
Яна преди 1 година
До 65. Бъркате ме с хора от вашето панелно обкръжение.
61
1
 
4
 
! Отговори
До пияницата преди 1 година
Глупости-Мария Магдалена не е била ***.Просто в Библията има два отделни пасажа за нея и за една ***.Та става объркване, че са една и съща жена,но не са.Мария Магдалена може да е била единствено съпруга на Исус,щото няма как да е имал за ученик жена.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До САТА НАТОАз като бях ученик преди 30 години в моето училище имаше двама гея.Сега жена ми е учителка в същото училище и казва, че са по двама в клас. ----//---- На това "проучване" ли стъпва Синода, за да прави заключения? Аз пък да ти кажа, жена ти доста народ я ... проучва. И лъже, проста та к.рва. Мноо лъже.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО - отворено-геи-общество , п.енис колани за всички, свободаааааа
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние хетеросексуалните сме дискриминирани и за нас парад няма.Имам въпрос.Защо на този парад ще има детска сцена?Ще развращават децата от малки,за да си имат млади любовници ли?
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светият синод не знае ли, че Папата призовава за толерантно отношение и приемане на различните ? И щом в цивилизованите страни ги приемат за нещо нормално , и при нас трябва да се случи, макар че 80% от народа е ментално още в миналия век, съдейки по коментарите.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фрийк Шоу, правя извратени неща, за да привлека внимание и да ми дадат някой миризлив долар да си закрепя разпасана ф.уста
55
10
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Брей, какви стожери на морала. А да кажат нещо по въпроса, че Иисус Христос е имал за гадже Мария-Магдалина, която е била покаяла се блудница, тоест разкаяла се :))
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе щом днес проруска,турска,гербераска и чалгарска партия гласуваха заедно,те тва е извращение!
53
4
 
10
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 1 година
Всичко извратено идва от сащ....
52
6
 
10
 
! Отговори
Яна преди 1 година
Хубаво е, че българите са хомофоби. Предполагам това е причината да са известни в цял свят като умни, красиви, мъжествени, интелигиентни, заможни, грижовни, отговорни, инициативни, щедри, романтични, осъзнати, мъдри и образовани. Oh wait....
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама свършвате на пор но с две жени, ахаааа
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатемосайте ги
49
5
 
10
 
! Отговори
сащ е зло за света преди 1 година
Това ни докара сащ, ЕС и демокрацията. Бедност, разврат, деградация, разруха и гей паради.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато някой обръща внимание на подобни паради, ще има и кой да ги прави. Аз съм хетеро и съм абсолютно безразличен към сексуалните наклонности на хората около мен. Кой с когото иска да си ляга и с каквото иска да парадира. Ако спрем да им обръщаме внимание, парадът им ще заприлича на парад на библиотекарите - нулев обществен интерес. Така ще се реши проблема, а не със заклеймяване и насрещно викане.