Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е твърдо установена даденост, заявиха от БПЦ
16 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
217
Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд
Снимка: БГНЕС

Светият синод на БПЦ-БП категорично изрази своето неодобрение и несъгласие с организирането на предстоящия "София прайд", става ясно от позиция на православната ни църква.

"Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост“, се чете в позицията на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец", се чете още в обръщението от Светия синод.

В него се заявява, че "извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения".

От Светия синод отбелязват, че Православната църква винаги се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. „Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето“, се посочва в обръщението.

"Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината", посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой от прайда ще ми обясни ли каква естетика и гордост има в това да си забиеш перо в отверстието, от което се изхождаш, и да се разхождаш чисто гол в центъра на града. Какво му е красивото на това и редно ли е да го виждаме по улиците на града?
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СосиджВ България БПЦ не се слуша от народа.
85
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България в момента е модерно да си на другия бряг.
84
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Гледам прайда е почнал още днес, пък краварските *** го и отразяват... =))) иначе са слепи и глухи за други протести..
83
2
 
11
 
! Отговори
До Яна преди 1 година
През първите 7 години в живота се учи на морал. Явно ти си ги пропуснала.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София Прайд пред парламента сега.Шепа пеперуди реват крокодилски сълзи по Минчовата драма. Хахаха.
81
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин е изявил желание да е фронт-мен на прайда.
80
13
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Според мен тези от прайда не го правят толкова с цел да дразнят еснафите и фалшивите моралисти, дето много се гордеят, че са хетеросексуални, а го правят за да купонясват, да се забавляват, да си пият бирата, да си слушат музика и да се запознават един с друг....пък барем излезе нещо за вечерта и през нощта :)))))))))))))))
79
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
БРАВО НА БПЦ . НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ГЕЙ ПАРАДИТЕ ДРАЗНЯТ ИЗВЪНРЕДНО МНОГО ОБЩЕСТВОТО ? ПИТАМ ? КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА ГО ПРОУМЕЕТЕ ?
78
8
 
5
 
! Отговори
Яна преди 1 година
До 79За първи път чувам някой да твърди, че от "нормалните и интелигентните" се очаква да ненавиждат. В каквато и къща да живеете, липсата на първите 7 години не може да си ги купите.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под надслова "Прощаване с Киро".
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ЯнаЖивееш на село. И така и трябва. Стой си там
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в края на всяка империя и световен ред , ненормалното бива нормално и цари разврата
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалистите поощряват джендърите,за да няма раждаемост и да се намали населението в световен мащаб.Господ пък си знае работата и им праща все нови болести.
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против гейовете, но не ми е ясно за какво са тия прайдове. Грам смисъл не виждам.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента загряват за прайда пред народното събрание. Импровизиран прайд в подкрепа на Минчев
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези прайдове ходят со роси свързани с нпо-та от цял свят, сега ще има и бандеровки,който са тук под формата на туристи,истинските гейове са малко.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега какво...в тийн възрастта когато хормоните бушуват често се случва объркване.Даже кучето ми като беше по-малко налиташе други мъжки кучета въпреки че сега не го прави.Това нещо не трябва да бъде поощрявано.Кой каквото прави да си го прави без да парадира.Забранено е от църквите,защото човешкия род трябва да се продължава.От обществото също има вид забрана и неодобрение заради болестите,които се пренасят от хомосексуалистите.Такива паради да гледат деца не трябва.Ще се объркат.
69
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката какво нередно виждате? Аз виждам карнавал. Кукерските карнавали са доста по-грозни, да не говорим, че и там има мъж, който се облича като булка. И изглежда нелепо и отвратително.
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, тука е пълно с поддръжници на Възраждане и ВМРО. Мбрех, мбрех....