Те не се познават, но вече са си близки

И как първият магазин на Lidl в Ботевград свързва Даниела и Ивелина, без дори да подозират
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 авг 2022 14:58 | 12 авг 2022 14:55, Александър Попов
Те не се познават, но вече са си близки

Те все още не се познават, но без да го знаят, вече са си близки. И двете работят в Lidl, а след няколко месеца ще станат част от екипа на първия магазин, който веригата ще отвори в Ботевград. Даниела ще бъде негов мениджър, а Ивелина – касиер-продавач. И макар първата им среща тепърва да предстои, приликите между тях вече си личат. Една от тях е професионалният път, който избират да следват.

Даниела тръгва по него още през 2010 година, когато Lidl стъпва на българския пазар. Започва като зам.-управител в магазина в Луковит. После става мениджър филиал на един от магазините в Плевен, без дори да подозира, че ще бъде важна част от него през следващите 10 години. Постепенно трупа опит и прави следващата крачка нагоре – като управител. „Беше ми много трудно, но никога не съм се съмнявала в успеха. След като повярваха в мен и ми гласуваха това доверие, за момент не си и помислих да се откажа“, спомня си Даниела. Спазва обещанието си и с годините не само се доказва като добър мениджър, но успява да сплоти около себе си и екип, който идва с удоволствие на работа. „Колкото и да се гордея, че съм допринесла за създаването на този екип, истината е, че той създаде мен. Защото именно екипът прави всичко и ако го няма него, нищо няма да се получи“, признава тя.

Затова и грижата за хората е сред най-важните неща за нея – принцип, който спазва както към колегите, така и към клиентите. Забелязва, че хората в днешно време се изненадват, когато някой ги посрещне с усмивка и е любезен с тях. На нея пък ѝ става любимо да ги изненадва именно по този начин. Веднъж помага на възрастен мъж да избере подарък за съпругата си. Вниманието ѝ толкова го трогва, че той не само се просълзява, но ѝ благодари с думите „Ние сме нищо без вас, жените“. И до ден днешен винаги я разпознава и си остава за него „госпожицата, която ми обърна внимание“.

Опитва се да не пренася работата у дома, но определено е трудно – не само защото винаги споделя как е минал денят ѝ, но защото и по-голямата ѝ дъщеря също работи в друг магазин на Lidl, като касиер-продавач.

За тази роля се подготвя и Ивелина, която работи в Lidl само от 2 месеца. В момента е в София, но няма търпение да започне работа в родния ѝ Ботевград. Все още се обучава – как се зарежда стоката, как се работи на каса и всички други процеси в един магазин. „Най-трудно ми е да науча кодовете на продуктите и да свикна с бързото темпо, с което служителите на каса трябва да работят“, признава Ивелина. Работата обаче ѝ харесва – атмосферата, обучението, приятелите, които вече намира сред колегите, и най-вече – общуването с хората. Стреми се винаги да помага на клиентите и именно това ѝ носи най-голямо удовлетворение. Това е и което я зарежда и я кара да ходи на работа с настроение.

Освен че съвсем скоро Lidl ще ги събере в екип, Даниела и Ивелина си приличат и по други неща. И двете са майки на вече пораснали деца, а Даниела вече е и баба. И двете обичат да се занимават с градинарство – Ивелина обожава розите и отглежда много цветя в къщата си, а Даниела го нарича „аматьорско градинарство“, или „трудотерапия“, защото така разтоварва от умственото натоварване.

Срещата помежду им предстои, но по всичко личи, че ще бъде обещаваща – защото когато вършиш работата си с удоволствие и се отнасяш към всекиго с грижа и внимание, както го правят те, няма как да не се получи добър тандем.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg


Още по темата: Lidl
Още от